02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30

Chat met ons

Mepitel One 10x18cm 10 stuks

10 stuks
74,70
Op voorraad
74,70
Soepel, steriel siliconen verband met een enkelzijdige wondcontactlaag.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mepitel One bestaat uit een Safetac ® wondcontactlaag aan één zijde en een transparante, flexibele, dunne en geperforeerde polyurethaanfilmlaag aan de andere zijde. Safetac is een gepatenteerde adhesietechnologie die pijn en weefseltrauma tijdens verbandwisselingen minimaliseert. Het verband hecht zich aan de droge oppervlakten zoals de huid en niet aan de vochtige oppervlakten zoals de open wonden. Het sluit aan rond de wondranden zodat exsudaat niet verspreid kan worden naar de omgevende huid, waardoor er minder kans op maceratie ontstaat.   Mepitel One is niet absorberend. Door de open geperforeerde structuur kan het exsudaat migreren naar een secundair absorberend verband dat moet worden vervangen in functie van de wondcondities en de hoeveelheid exsudaat. De integriteit van het Mepitel One-verband zorgt ervoor dat het primaire verband minder vaak hoeft te worden verwisseld en dat het secundaire verband pijnloos kan worden verwisseld indien nodig. Vanwege de niet-klevende toplaag en de goede hechting aan de huid is het ook mogelijk Mepitel One te gebruiken zonder secundair verband als enige bescherming van de huid.  Kan onder een drukverband worden gebruikt. Mepitel One kan op maat worden geknipt waardoor het geschikt is voor diverse wondvormen en locaties. Lokale behandelingen (zoals lokale steroïden en lokale antimicrobiële middelen of hydrogels) kunnen bovenop of onder Mepitel One worden gebruikt.

Toepassing

Mepitel One is een wondcontactlaag voor de behandeling van droge tot zeer natte wonden, skin tears, schaafwonden, tweedegraadsbrandwonden, blaarvorming, huidenten, diabetes, veneuze en arteriële ulcera, topletsels, Negative Pressure Wound Therapy.  Het kan ook worden gebruikt ter bescherming van niet-exsuderende wonden en gebieden met gevoelige huid.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Reinig de wonde volgens de gebruikelijke procedure en dep de omringende huid goed droog. Kies een formaat Mepitel One dat de wonde en de omringende huid minimaal 2 cm overlapt. Voor grotere wonden is meer overlapping nodig. Als er meer dan één verband Mepitel One nodig is, dient u de verbanden ietwat te laten overlappen, waarbij de openingen niet te veel mogen worden afgedekt. Verwijder de beschermlaag gedeeltelijk door de overlappende greeprand vast te pakken en begin met Mepitel One met de kleefzijde naar de wonde aan te brengen. Verwijder de beschermende laag volledig en breng Mepitel One glad aan op de omringende huid voor een goede hechting. Plaats desgewenst een tweede absorberend verband (bijvoorbeeld Mesorb ®) boven op Mepitel One. Mepitel One kan tot 7 dagen ter plaatse blijven afhankelijk van de toestand van de wonde en de omringende huid of zoals aangegeven door de gebruikelijke klinische praktijk (exsudaat moet vrij door het verband kunnen migreren en de poriën mogen niet worden geblokkeerd). Als het tweede absorberende verband nat is, moet het worden verwisseld terwijl Mepitel One blijft zitten. Mepitel One is een verband voor eenmalig gebruik.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepitel
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Keyword Verzorgend, Wondverband
Soort verband Silicoon
Zelfklevend? not available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepitel One 10x18cm

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek