02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Mepitel One 7,5x10cm 1 stuks

3 reviews
1 stuks
3,80 4,42
Op voorraad
3,80
-15% **
prijs apotheek: 4,42* Je bespaart: -0,62
Flexibel, siliconen, enkelzijdig en steriel verband.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Mepitel One bestaat uit een Safetac wondcontactlaag aan één zijde en een transparante, flexibele, dunne en geperforeerde polyurethaanfilmlaag aan de andere zijde. Safetac is een gepatenteerde adhesietechnologie die pijn en weefseltrauma tijdens verbandwisselingen minimaliseert. Het verband hecht zich aan de droge oppervlakten zoals de huid en niet aan de vochtige oppervlakten zoals de open wonden. Het sluit aan rond de wondranden zodat exsudaat niet verspreid kan worden naar de omgevende huid, waardoor er minder kans op maceratie ontstaat.   Mepitel One is niet absorberend. Door de open geperforeerde structuur kan het exsudaat migreren naar een secundair absorberend verband dat moet worden vervangen in functie van de wondcondities en de hoeveelheid exsudaat. De integriteit van het Mepitel One-verband zorgt ervoor dat het primaire verband minder vaak hoeft te worden verwisseld en dat het secundaire verband pijnloos kan worden verwisseld indien nodig. Vanwege de niet-klevende toplaag en de goede hechting aan de huid is het ook mogelijk Mepitel One te gebruiken zonder secundair verband als enige bescherming van de huid.  Kan onder een drukverband worden gebruikt. Mepitel One kan op maat worden geknipt waardoor het geschikt is voor diverse wondvormen en locaties. Lokale behandelingen (zoals lokale steroïden en lokale antimicrobiële middelen of hydrogels) kunnen bovenop of onder Mepitel One worden gebruikt. 

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Droge tot zeer natte wonden, skin tears, schaafwonden, tweedegraadsbrandwonden, blaarvorming, huidenten, diabetes, veneuze en arteriële ulcera, topletsels, Negative Pressure Wound Therapy.  Het kan ook worden gebruikt ter bescherming van niet-exsuderende wonden en gebieden met gevoelige huid.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Reinig de wonde volgens de gebruikelijke procedure en dep de omringende huid goed droog. Kies een formaat dat de wonde en de omringende huid minimaal 2 cm overlapt. Voor grotere wonden is meer overlapping nodig. Mepitel One kan tot 7 dagen ter plaatse blijven afhankelijk van de toestand van de wonde en de omringende huid.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Mepitel
Type product Verbandmateriaal
Type verbanden Wondverbanden
Soort verband Silicoon
Zelfklevend? available
Niet inklevend? available

Laatste reviews en ervaringen met Mepitel One 7,5x10cm

Het beste product voor open wonden , kleeft niet aan de wond. Dit bevorderd de genezing, Snelle levering.

Riemens

Ideaal voor wondjes om onder een verband of pleister te plakken. Om te zorgen dat de pleister of verband blijft plakken aan de wond. Voor kinderen perfect.

Patricia

voor mij een score van " 10 " is voor mij persoonlijk perfect in gebruik, ik heb een heel dunne huid .

H.M.Wouters de Zeeuw
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek