02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

Metagenics Metarelax Tabletten 180 stuks

75 reviews
Tabletten 180 stuks
27,55 47,50
promo
van 16/01/2023 tot 05/02/2023 (of tot einde van voorraad in promotie)
Op voorraad
27,55
-42% **
prijs apotheek: 47,50* Je bespaart: -19,95
Voedingssupplement op basis van taurine, magnesium, vitamine B6 en B12 en vitamine D, in de vorm van tabletten. Helpt in periodes van stress en vermoeidheid.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

MetaRelax® bevat voortaan ook vitamine D en alle B-vitamines in hun actieve vorm, zodat ze direct kunnen worden opgenomen.
MetaRelax® bevat de vitamines B6, B9 (folaat, Metafolin®), B12 en taurine dat de werking van magnesium verhoogt. Dankzij de specifieke samenstelling, is MetaRelax® ideaal in tijden van stress en vermoeidheid en is het goed voor de spieren.
Geen laxerend bijwerkingen, geen gewenning en geschikt voor zwangere vrouwen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vermoeidheid, stress en stramme spieren.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

2 tabletten per dag of zoals aanbevolen.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Ingrediënten per tablet:

Magnesiumglycerofosfaat 900 mg, Magnesium 100 mg, Vitamine B6 (pyridoxal-5-fosfaat), 1 mg Vitamine B12, (methylcobalamine), 12,5 mcg foliumzuur (Metafolin®), 100 mcg Taurine, 150 mg vitamine D (cholecalciferol) 12,5 mcg (500 IE).


Opgelet: dit is een Belgische formule zonder vitamine B1.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Metarelax
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Supplementen zenuwstelsel Stress
Type samenstellingen Aanvullend, Spierkrampen, Vermoeidheid
Bevat Magnesium, Taurine, Vitamine B12, Vitamine B6, Vitamine B9, foliumzuur, Vitamine D
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar, Voor studenten, Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Tijdstip inname Meermaals per dag
Keyword Spieren, Stress vermoeidheid, Studenten
Cat Keyword Promopagina
Zonder suiker? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Metagenics Metarelax

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Als je tijdens je slaap meer dan 5x per uur langer dan 10 seconden geen of weinig lucht krijgt, spreekt men van slaapapneu. Mogelijke klachten bij slaapapneu zijn:

  • snurken
  • stemmingswisselingen
  • concentratieproblemen
  • vermoeidheid
Indien slaapapneu niet correct behandeld wordt, kan het onder andere leiden tot gewichtstoename, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en insulineresistentie. Contacteer je huisarts voor meer informatie.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Metarelax bevat magnesiumglycerosfaat, wat niet laxerend is en goed verdragen wordt. Het geeft dan ook geen aanleiding tot krampen en/of diarree.

Het is aangewezen de verschillende dosissen te verdelen doorheen de dag en dit dan best tijdens de verschillende maaltijden.

Het mag ingenomen worden door personen die lijden aan diabetes maar best altijd ook de arts informeren over de inname.

Deze tabletten mogen zeker gebroken worden om de inname makkelijker te maken of men kan kiezen voor de Metarelax in poedervorm.

Dit kan chronisch ingenomen worden omdat er nergens gewenning beschreven staat voor magnesium. Je riskeert geen overdosis magnesium behalve in het geval van nierinsufficiëntie aangezien het teveel aan magnesium via de urine wordt afgescheiden.

Taurine versterkt de werking van magnesium. B-vitamines zorgen samen met magnesium voor meer energie.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Metagenics Metarelax

Gebruik het al jaren voor spierkrampen ivm artrose. Helpt heel goed! Elke keer als ik stop komen de krampen na 3 a 4 dagen terug.

Marlinda

gebruik het al een aantal jaar, tegen spierspanning, maar helpt ook bij mijn onrustige darmen en maagklachten, voel mij energieker

Linda

Bedankt Snelle levering. Ik heb goede ervaring met Metarelax.I voel me fit.

Seval

Uitstekend product en wordt gebruikt tegen beenkrampen en vingerkrampen die mijn vader regelmatig heel heftig had. 2 van deze pillen per dag en het vermindert de krampen. Ik raad het zeker aan voor anderen.

Renée

Geweldig product helpt mijn dochter van bijna 16 door een moeilijk tijd

Corina Geevers

Oke

Marleen

Sinds mijn GBP had ik vaak last van rusteloze benen. En mijn drukke leven zorgde ervoor dat ik vaak enorm vermoeid was. Ik neem deze in combinatie met barinutrics multi en voel mij minder vermoeid, ik heb geen spierkrampen meer en de vermoeidheid is ook beter onder controle.

Sil D

zéér goed product,neem er 2 van daags.heb eens een paar dagen gestopt en voelde me onmidellijk zakken!ben veel rustiger nu !en ben niet meer zo vermoeid.kzou zeggen,dit is een aanrader voor iedereen!!!zeker doen

alain dolle

werkt snel en heel goed. geen bijwerkingen helpt bij stress en vermoeidheid. gebruik het al wat jaren. goede prijs.

Sijs

Goede prijs voor de metarelax 180 stuks. Deze pillen helpen om de spanning wat te onderdrukken in tijden van te veel stress.

Irene bouwkamp

Metarelax helpt uitstekend bij beenkrampen en rusteloze benen.

Marleen

De homeopaat rade mij dit aan vooral voor mijn fibromyalgie. Ik ben rustiger , minder spierpijn en minder last van mijn darmen . En mijn benen zijn rustiger in bed . Ik had dit product 2 weken niet ingenomen om te kijken of het echt iets doet. Ik weet nu dat ik nooit meer mee stop. Ik ben in zijn geheel veel ontspannender.

Joline Bogers

Ik heb het al jaren voor krampen en ook ik heb last van angst en het ontlast me echt. Beter dit dan de anxiolytica die ze me wilden voorschrijven.

Ani

Mijn homeopaat raadde me dit product aan om mijn stress onder controle te houden En het werkt. Ik voel me veel rustiger. Snelle levering en goedkoop.

Maria

De dokter heeft dit voorgeschreven tegen hartkloppingen en het helpt echt heel goed. Sinds ik het iedere dag genomen heb (1 of 2 per dag), voelde ik geen hartkloppingen meer, dus ik ga het blijven nemen.

Marleen

Product dat aan mijn verwachtingen voldoet. Aan te bevelen

Marino

Merk echt dat het een ondersteuning voor mijn zenuwstelsel is. 2 jaar geleden uitgevallen ivm burnout. 1 jaar geleden met Metarelax begonnen. Merkte na 2-3 weken veel verschil in minder heftig emoties ervaren en rustiger zijn. en dat merk ik nog steeds. Aanrader !

Joe S.

In deze periode van opsluiting was mijn 20-jarige dochter gestrest en had ze angsten. Dit product maakte haar meer sereen...

Valy

Zeer goed product dat helpt bij mijn stress, vooral

Hocedez Philip

Krijg voor de spierreuma heftige medicijnen, waar ik hele erge krampen van krijg. De Metarelax helpt heel goed tegen de krampen. Veel beter dan de magnesium die ik voorheen gebruikte. Dus ben heel blij met de Metarelax.

Karen

Kan niet met zekerheid zeggen of het helpt tegen spier- en gewrichtspijn, maar wel zeker tegen krampen in m'n benen. Echt onbetaalbaar, dit spul, maar ja.

M

Zoek je ontspanning, dan geeft dit product je precies wat je nodig hebt. Ontstressen zit m echt in deze pilletjes.

Riche

Goede ondersteuning voor de winter en voor sporters tevens in de zomer!

kris

zeer goede ondersteuning bij Burn-out. Zie merkbaar verschil m.b.t. stabiliteit in emoties. Zeker aanrader

Joe Suurmond

Ik gebruik dit product regelmatig, vooral in de winter. Het helpt mij de donkere dagen door te komen.

Johan Sevenant

Magnesium effectief en zeer goed verdragen op het niveau van de spijsvertering.

Cl

Werkt heel goed tegen spierkrampen en bij stress, ik neem het icm vitamine d en Q10. Probactiol erbij beschermt de darmen.

Koen

Zeer goed product. Aanbevolen door een osteopaat voor periodes van intense stress.

Javi

Zeer goed en effectief product

Pierre

Metarelax een aanrader , goede prijs , en snelle levering , wat wil je meer?

Theo van Deuzen

Ben zeer tevreden ermee en jullie zijn stuk goedkoper en snel geleverd echt TOP

Monique

Fantastisch supplement, ,merk gelijk als ik het gebruik. Ik ben rustiger en slaap veel beter. Viata biedt deze aan voor een veel betere prijs. Ben er erg blij mee

ronnie

Fantastisch supplement, ,merk gelijk als ik het gebruik. Ik ben rustiger en slaap veel beter. Viata biedt deze aan voor een veel betere prijs als in de winkel in Nl. Ben er erg blij mee

Schouten

Zeer goed product voor spierspanning.

Marquant François

Prima product, snelle en nette levering. Goedkoper dan andere leveranciers een aanrader!

Rianne

goed product voor mij met mijn spierziekte CIDP

LUDWIG GOUDESEUNE

Uitstekend product en snelle levering

Marieke

Door aanwezigheid hersentumor veranderde mijn man zijn karakter van rustig naar heel rap geïrriteerd . Na wegnemen tumor en met behulp van dit voedingsmedicament is hij terug veel rustiger ( aangenamer) geworden. Ik durf niet beweren dat dit alleen door dit product komt maar volgens mij helpt het toch echt wel.

Rita

Een goed product, snelle aflevering en vriendelijke benadering door Viata online apotheek.

Marga Sijm

Helderder hoofd en soepeler bewegen

D

fibromyalgie meterlax helpt me bij krampen. Geen bijwerkingen. Mijn neuroloog raadde me aan dit te doen. Redelijke prijs

HOECKMAN

Prima product.

Ans

Zeer goed product. Is de enige magnesium die ik verdraag. Merkbaar verschil bij inname

Valentine Delie

Een beetje duur maar goed product dat relatief goed werkt

Pecqueux

ik voel me goed met metarelax,het doet geen wonderen maar helpt me toch iets beter te voelen

kimberley

tevredenheid en een aanrader aan andere die relaxed en rust in de spieren wil bij mensen die pijnlijke spieren hebben

marina van hoof

Metarelax in combinatie met Curcudyn van het zelfde merk helpt mij goed om de om de last en pijn van mijn spierreuma te verminderen. Je voelt je ook wat minder vermoeid. Het mooie is dat wanneer je eens stopt met het innemen van deze supplementen pas heel goed merkt wat een enorm verschil dit brengt. Blijf ze dus innemen. Een echte aanrader.

A.D.

wordt ik heel rustig van. prima product

christine vande walle

Uitstekend product en snelle levering.

Paul

Goed product, comfortabeler dan andere magnesium supplementen met een lagere concentratie en daarom moet je veel pillen per dag innemen (sommige had ik tot 12 ingenomen ....). Over het algemeen is 2 per dag voldoende voor Metarelax.

hector

helpt bij mij tegen spierspanning in mijn nek en spanningshoofdpijn. Echt een aanrader!!!

Ann

Ik heb bruxisme en Metarelax heeft me veel geholpen om mijn gezichtsspieren te ontspannen.

Isabel

Dit prachtige product heeft er voor gezorgd dat de nervositeit bij mij vaders beginnende alzheimer gedempd word zodat het draaglijker is geworden voor hem maar ook voor ons

Rubens Bibiane

Ik ben heel tevreden over Metarelax, ik heb veel minder spierkrampen en minder pijn bij het stappen en mijn vermoeidheid is ook verdwenen, tevens heb ik geen bijwerkingen van dit product. En... bij Viata is het een stuk goedkoper dan wat ik altijd hier bij de lokale apotheek betaalde.

Scherens Marleen

Mooi product !

Ilse

Gebruik dit in combinatie met vit b2 als profilaxie tegen migraine. heeft me al veel aanvallen bespaard.

monique

Minder moe en minder stijve spieren!

Iris

super, minder stress

rika

1 Zafranpure samen met 1 Metarelax bij het avondeten en je slaapt zoals een roos tot 's morgens ! Omwille van vele slapeloze nachten wilde ik nog niet toegeven aan slaappillen, maar heb nu de juiste combinatie gevonden ! (Combinatie werkt pas na een aantal weken.)

Jeanine

Prima middel bij spanning en vermoeidheid en een supersnelle levering en prijs!

annemieke

Dankzij Metarelax, minder spierkrampen en een gevoel van minder vermoeide spieren. Geen bijwerkingen. Aantrekkelijke prijs in grote hoeveelheden.

jean-paul

60% van de Westerse bevolking kampt met een magnesiumtekort. Door dit product heb ik minder last de typische symptomen van een tekort aan magnesium zoals trillende oogleden, constipatie, hartkloppingen... Het helpt mij ook weerbaarder te zijn tegen stress en helpt tegen vermoeidheid.

Deborah

Ik moet zeggen dat ik me minder vermoeid voel en ook minder last heb van krampen in mijn spieren. Ik beveel dit product aan.

sandrine

Zeer tevreden over dit product, helpt goed voor mijn spier blokkades en ook tegen de vermoeidheid.

Iljas

Top Nature product tegen vermoeidheid , een aanrader!

Kamila

Ik heb fybro en het heeft me kracht om mijn dag te door komen en ook tegen mijn vermoeidheid.

Diete

Helpt echt tegen vermoeidheid en krampen. Ik heb fibromyalgie en het ondersteunt mij in mijn dagelijkse tajen

Linda

Goed product zonder nevenwerkingen.

Jeannine

Goed werkend spul, geen spierkramp meer met zwemmen.

H.P.

Ik ben heel tevreden over Metarelax. Een aanrader.

cer

Ik gebruik metarelax om bijwerkingen van andere medicatie te milderen: krampen, spasmen, droge huid. Het is mooi meegenomen dat mijn vermoeidheid eveneens verdwenen is.

Johnson

Het helpt om te stappen zonder pijn.

Tia

Vermoeide spieren zijn verleden tijd dankzij dit metarelax product! prima ondersteuning voor een verstrenging van mijn workout routine

An

heel tevreden over Metarelax! Helpt tegen vermoeidheid en extra surplus is geen neveneffecten ;-) Een aanrader!

Maaike

Uitstekend product dat ik al jaren gebruik en dat de nervositeit in mij vermindert.

petre
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek