02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

Metagenics Metarelax Tabletten 90 stuks

25 reviews
Tabletten 90 stuks
24,00 29,90
Op voorraad
24,00
-20% **
prijs apotheek: 29,90* Je bespaart: -5,90
Voedingssupplement op basis van taurine, magnesium, vitamine B6 en B12 en vitamine D, in de vorm van tabletten. Helpt in periodes van stress en vermoeidheid.
Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Magnesiumglycerofosfaat (900 mg), taurine,draagstoffen: maltodextrine en hydroxypropylcellulose,antiklontermiddelen: natriumcarboxymethylcellulose,siliciumdioxide en magnesiumstearaat,pyridoxal-5-fosfaat (vit. B6), calcium-L-methylfolaat,methylcobalamine (vit. B12), cholecalciferol (vit. D3).Opgelet: dit is een Belgische formule zonder vitamine B1.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Metarelax
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Supplementen zenuwstelsel Stress
Type samenstellingen Aanvullend, Spierkrampen, Vermoeidheid
Bevat Magnesium, Taurine, Vitamine B12, Vitamine B6, Vitamine B9, foliumzuur, Vitamine D
Doelgroep Man, Sporter, Vrouw
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar, Voor studenten, Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Tijdstip inname Meermaals per dag
Keyword Spieren, Stress vermoeidheid, Studenten
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Metagenics Metarelax

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Als je tijdens je slaap meer dan 5x per uur langer dan 10 seconden geen of weinig lucht krijgt, spreekt men van slaapapneu. Mogelijke klachten bij slaapapneu zijn:

  • snurken
  • stemmingswisselingen
  • concentratieproblemen
  • vermoeidheid
Indien slaapapneu niet correct behandeld wordt, kan het onder andere leiden tot gewichtstoename, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en insulineresistentie. Contacteer je huisarts voor meer informatie.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Metarelax bevat magnesiumglycerosfaat, wat niet laxerend is en goed verdragen wordt. Het geeft dan ook geen aanleiding tot krampen en/of diarree.

Het is aangewezen de verschillende dosissen te verdelen doorheen de dag en dit dan best tijdens de verschillende maaltijden.

Het mag ingenomen worden door personen die lijden aan diabetes maar best altijd ook de arts informeren over de inname.

Deze tabletten mogen zeker gebroken worden om de inname makkelijker te maken of men kan kiezen voor de Metarelax in poedervorm.

Dit kan chronisch ingenomen worden omdat er nergens gewenning beschreven staat voor magnesium. Je riskeert geen overdosis magnesium behalve in het geval van nierinsufficiëntie aangezien het teveel aan magnesium via de urine wordt afgescheiden.

Taurine versterkt de werking van magnesium. B-vitamines zorgen samen met magnesium voor meer energie.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Metagenics Metarelax

Als een lange-termijn kuur, helpt om stress en stressgerelateerde vermoeidheid echt onder controle te houden.

Fran

Heel goed, netjes op tijd gebracht en ik denk, na 2 weken, dat ik me wel fitter voel en beter tegen stress kan. Heb ook wel mijn voeding aangepast, maar ik denk dat het product écht helpt !!!

nanny

Een aanrader van mijn huisarts. Ik ben blij met dit product. Klachten zijn veel verminderd.

Myriam

Product aanbevolen door een vriend. Mijn spierpijn is bijna verdwenen na 15 dagen behandeling, geen contra-indicatie Ik raad dit product en Viata actief aan voor deze aankoop die onberispelijk was bij levering.

Deprez

Heel fijn voor he spieren merk duidelijk verschil

Ginie Van der Hoogen

Dit wordt door veel alternatieve artsen voorgeschreven. Een goede aanvulling voor je magnesiumreserves.

nathalie

Zeer goed product een aanrader voor iedereen.

Allewaert Christian

Heel doeltreffend voor spierkrampen en bij stressmomenten en vermoeidheid!

SCHOLLIER MARIE LOUISE

metaralax werkt echt na een week geen spierpijn meer na wandelen

ludo

Heel goed tegen spierpijn, spierkrampen! Helpt ook tegen stress.

Joke

De eerste maal genomen op aanraden van de apotheker . Het helpt echt wel om meer uitgerust wakker te worden, zonder stress.

Frank

Werkt goed tegen de krampen in de benen

Isabel

Uitstekende aanvulling van magnesium.

Manolo

Het is ideaal in situaties van fysieke en mentale stress bovenal. Voor mij, zonder twijfel, het beste magnesium op de markt.

Natalia

Mijn dochter (19 jaar) neemt dit tijdens de blok en de examenperiode samen met MetaStudent. Van elk product één 's morgens en één 's middags (of 's avonds). Zij slaapt beter dan. Wij zijn tevreden.

Mimi

Vermindert spierkrampen en stress.

Katleen

Bevat magnesiumglycerofosfaat en vit.D ..zeer belangrijke voedingssupplementen in het kader van vermoeidheid v.d.spieren en stress.

Els

Doet niets meer dan vitamine D. Maar schaad ook niet.

Wil

Werkt relaxerend in stressvolle momenten

Dirk

Het helpt uitstekend tegen krampen en verminderd de stress.

Tilly

Helpt echt bij spierpijn en stress

Ria

Metarelax helpt echt tegen krampen in de spieren.

Carine

Werkt heel goed tegen spierkrampen en bij stress, enige minpuntje is misschien dat je het niet te lang moet innemen bij slechte maag en of darmen.

linda

Dit product houd je huid strak en jong, hulpmiddel tegen fibromyalgie samen met vitamine B en Q10

caroline

doeltreffend product

syl
* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek