02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Micellair water

micellair water avèneHet miraculeuze water voor je gezicht? Micellair water! Tegenwoordig spreekt iedereen erover en kan je het wel bijna overal vinden. Hoewel het in het flesje gewoon op water lijkt dat ook uit je kraan komt, is het veel meer dan dat. Het heeft een compleet andere werking en wordt gebruikt om de huid te reinigen, al dan niet in combinatie met andere reigingsproducten. Maar wat is micellair water nu juist?

Wat is micellair water?

Het ziet eruit als water en het voelt ook aan als water, maar toch is het geen water. Het is een reinigingsmiddel voor je gelaat en het verwijdert make-up en andere vuilresten, zoals zweet en vet, op een zachte manier. Net omdat het micellair water zo mild is voor de huid, wordt het door experten aangeraden voor mensen die een droge of gevoelige huid hebben. Het is een milde zeep-vrije reiniger, waardoor het geschikt is voor de meest gevoelige huid. Je hoeft het water niet af te spoelen. Je brengt het gewoon aan op een wattenschijfje dat je dan ’s ochtends kan gebruiken als gezichtsreiniger en ’s avonds als make-up remover. Makkelijk en snel, en ook handig voor onderweg!

micellair water ingrediëntenMicellair water ingrediënten

Deze waterachtige vloeistof bevat een grote hoeveelheid zeer kleine reinigende deeltjes, oftewel micellen. Zo’n micel heeft een complexe structuur omdat het oplosbaar is in water, maar tegelijkertijd ook vet en vuil kan verwijderen, in tegenstelling tot gewoon water. Ze trekken dode huidcellen, talg, make-up en andere onzuiverheden aan. Dit komt omdat de micellen een hydrofiele kop hebben, wat betekent dat ze water aantrekken en vet afstoten. De staart van deze cellen is echter lypofiel, wat inhoudt dat de staart net vet aantrekt en water afstoot. De combinatie van deze twee eigenschappen maakt van dit water een uniek reinigingsproduct.

Omdat het water gemaakt wordt zonder alcohol en zonder parfum, kan je het product ook gemakkelijk gebruiken voor alle delen van je gelaat. Zo is het dus niet nodig om een apart te product te gebruiken om je ogen te kunnen reinigen zonder irritatie. Micellair water is beschikbaar zonder olie of met olie. Op die manier is er, afhankelijk van de aanwezige ingrediënten, voor elk huidtype een geschikt soort water. Water met olie kalmeert en voedt een droge huid, terwijl de versie voor een vette huid de huid vooral zuivert en matteert.

Waarvoor dient micellair water?

gebruik micellair waterIn feite is micellair water een 3 in 1 product: het verwijdert make-up (ja, zelfs waterproof make-up), het reinigt je huid en daarbovenop verzorgt het je huid ook nog eens. Zo heb je dus eigenlijk maar 1 product nodig om je hele gezicht te reinigen. Je kan dit water gebruiken als reinigingsmelk en tonic in één, waardoor je eigenlijk geen andere producten meer nodig hebt. Door de micellen kan je een heel pak meer vuil van je gezicht halen, waardoor je er een schonere huid op nahoudt. Het water is ook geschikt voor mensen die last hebben van puistjes of acné. De micellen nemen immers overtollig talg weg zonder dat ze de huid drogen zoals de meeste anti-acneproducten. Het reinigt de huid op een zeer zachte manier, waardoor er geen overstimulatie van de talgproductie plaatsvindt.

In sommig micellair water zitten ook verschillende soorten olie. Deze oliën verzorgen en hydrateren de huid, maar zijn minder geschikt voor mensen die een zeer vette of gevoelige huid hebben. De oliën kunnen immers talgproductie en puistjes veroorzaken.

Hoe micellair water gebruiken?

Je kan micellair water twee keer per dag gebruiken: ’s morgens om je gezicht te reinigen en ’s avonds om je make-up te verwijderen en als gezichtsreiniger. Je brengt een beetje van het product aan op een watje en vervolgens wrijf je hiermee over je gelaat. Naspoelen is niet nodig. Als je effectief make-up wilt verwijderen, kan je best meerdere watjes gebruiken. Gebruik je ook nog andere reinigingsproducten naast dit water? Dan is het aangeraden om je eerst te reinigen met deze andere producten en daarna pas met micellair water.

Is micellair water goed voor de huid?

Je huid te vaak reinigen met gewoon water kan slecht zijn voor je huid. De kalkaanslag in je kraan blijft immers achter op je huid en droogt deze uit. Daarnaast tast het ook de PH-waarde van de huid aan. Een goede oplossing hiervoor is micellair water. Dit water wordt niet enkel gebruikt om de huid te reinigen, maar ook om ze te kalmeren en te verzorgen. Micellair water is geschikt voor zowel een gevoelige als vochtarme huid. Dit komt omdat het doorgaans zachter is dan melk of lotions. Het water bevat meestal namelijk geen parfum, prikt niet en droogt niet uit. Er zijn echter ook aangepaste waters beschikbaar voor mensen met een vette en normale huid. Als je je huid wilt reinigen op een efficiënte manier, dien je dus te kiezen voor micellair water dat geschikt is voor jouw huidtype.