02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
25-01-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Microbioom van de huid

   

Pionier op het huidmicrobioom

Op elke cm2 van onze huid bevinden zich een miljard microben – bacteriën, virussen, schimmels en zelfs mijten. Deze microben worden samen het microbioom genoemd. Als reactie op de stress van het moderne leven kan de rijke diversiteit aan micro-organismen die de huid bevolken en diepgaand ondersteunen, uit evenwicht raken. Een microbioom dat niet meer in balans is, maakt dat uw huid in gevaar komt. 


Een onevenwichtig microbioom is te wijten aan een gebrek aan diversiteit van verschillende bacteriesoorten op de huid. Dit gebrek aan diversiteit komt vaak voor bij een acnegevoelige huid en een eczeem-gevoelige huid. Door de diversiteit van de bacteriën op de huid te herstellen, is het microbioom gezonder, wat samenhangt met een gezondere huid in het algemeen. 


Zo helpt een divers microbioom bij het reguleren van de ontstekingen die verantwoordelijk zijn voor een gevoelige huid. 


Hoog tijd dus om aandacht te schenken aan de microbiële diversiteit in uw lichaam. Als u zorg draagt voor uw bacteriën, zullen zij op hun beurt zorg dragen voor u.

 

La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M

De Lipikar Baume AP+M is de oplossing van La Roche-Posay tegen eczeem. Eén van de meest voorkomende bacteriën bij eczeem is Staphylococcus aureus. Het gepantenteerde Microresyl ingrediënt in deze balsem werkt in op deze bacterie om de vorming ervan te voorkomen. Uiteindelijk zijn er minder Staphylococcus aureus wat betekent dat uw huidmicrobioom zich kan herstellen. 

Doordat het microbioom terug in balans is, kan de balsem de een extreem droge huid gaan hydrateren en verzachten, en verlicht het de jeuk onmiddellijk bij de toepassing.

Het ondersteunt de natuurlijke huidbarrière en beschermt ze, waardoor periodes of “piekmomenten” van zeer droge huid minder vaak voorkomen. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels