02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
17-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Washandjes en andere natte doekjes

Het festivalseizoen is weer volop aan de gang! Hoewel dit betekent dat je weer kan dansen op je favoriete bands met al je beste vrienden, betekent dit ook dat je weer dagen in een tent moet slapen met weinig goede hygiëne tools omhanden. Het frisse gevoel blijft daardoor vaak weg tijdens de festivals.

De overvolle partytenten die in de volle zon staan, helpen hier zeker niet aan mee. Zweten doe je à volonté waardoor het rondzwevende zand tegen je lichaam plakt. Terwijl dit uiteraard deel is van de typische festival charme, is het toch belangrijk om te denken aan je persoonlijke hygiëne.

Natte doekjes voor iedereen

Uiteraard is het niet enkel op festivals belangrijk om een goede hygiëne te onderhouden. Er zijn ook andere momenten in je leven waar hygiëne nodig is en een douche niet altijd voorhanden ligt. Denk aan de eerste levensjaren van baby's die nog pampers dragen. Uiteraard kan je ze niet na elke pamperwissel onder een douche afspoelen. Ook wanneer je ouder wordt, zullen er momenten zijn waarop een goede hygiëne minder vanzelfsprekend wordt. Je mobiliteit vermindert en wie weet word je zelfs bedlegerig. Een goede hygiëne wordt dan extra belangrijk, maar jammer genoeg ook extra moeilijk aangezien je soms van anderen afhankelijk bent om je te wassen.

De natte doekjes voor verschillende verzorgingen

Gelukkig bestaan er natte doekjes die je dagelijks kan gebruiken om je volledig te wassen. Afhankelijk van je noden zijn er doekjes voor de demaquillage en verzorging van het gelaat, voor de lichaamshygiëne en voor de hygiëne van je intieme delen. Zo heb je op geen enkel moment in je leven een reden om de reiniging van het lichaam van wie dan ook te verwaarlozen. Of het gaat om jezelf, jongeren op een festival, voor baby's of voor ouderen, er is altijd een oplossing voorhanden die het beste bij de situatie past.

Natte doekjes voor het gelaat

natte doekjes gelaat

De doekjes voor het gelaat kan je gebruiken om je make-up ’s avonds op een milde manier te verwijderen. De doekjes geven het gelaat een zachte reiniging waar geen water voor vereist is. Zo is er nooit een excuus om je make-up niet te verwijderen. Dit is namelijk zeer slecht voor je huid en de wimpers omdat de poriën dan verstoppen en er mascara in je wimpers blijft klitten. Hierdoor kan je puisten krijgen en wimpers verliezen.

Natte doekjes voor het lichaam

Omdat je lichaam de beste zorgen verdient, of het nu als baby of als bejaard vrouwtje is, bestaan er tal van natte doekjes en natte washandjes die je eenmalig kan gebruiken om het lichaam te reinigen. De doekjes kunnen de lichaamshygiëne in verschillende situaties bevorderen. Er zijn doekjes je voor het gehele lichaam kan benutten, alsook antiseptische doekjes waarmee je je handen kan desinfecteren.

De natte washandjes van Tena

 

natte doekjes tena

Tena heeft verschillende natte doekjes die je lichaamshygiëne kunnen ondersteunen. Hieronder vallen de Wet Wash Gloves die door Tena ontwikkeld zijn. Deze washandjes geven een goede dagelijkse reiniging van het lichaam waarbij afspoelen niet nodig is. Deze doekjes hebben voordelen in zowel het privéleven van jongeren die naar een festival gaan als in de zorgsector waar het wassen van patiënten soms een zeer ingewikkelde aangelegenheid kan zijn. De doekjes maken het wassen veel aangenamer en comfortabeler voor bewoners die in een zorgcentrum wonen of thuiszorg ontvangen. Doordat de bewoner niet hoeft op te staan, is het bovendien minder vermoeiend. Hoewel het niet zo zou lijken, zijn de doekjes veel zachter voor de huid dan water en zeep en zelfs hygiënischer dan de gebruikelijke wastafel. Ook de verzorgers halen voordeel uit het gebruik van de doekjes omdat de fysieke inspanning die gepaard gaat met het verplaatsen van de patiënt wordt geminimaliseerd. Doordat de tijd per reiniging wordt geminimaliseerd kan er meer tijd worden gestoken in andere, meer gewaardeerde zorg voor de patiënten.

De natte doekjes voor de intieme delen

De hygiëne van je intieme delen is zeer belangrijk om vieze geurtjes of infecties te voorkomen. Zowel voor mannen als vrouwen is dit onderdeel van de dagelijkse hygiëne van groot belang. Voor vrouwen is het belangrijk om enkel de buitenkant van de intieme delen te wassen. Door de binnenkant te reinigen verhoog je eigenlijk ook de kans op infecties en ontstekingen. Om de intieme delen te reinigen, kan je natte doekjes gebruiken die speciaal ontwikkeld zijn hiervoor. De doekjes bevatten geen irriterende bestanddelen waardoor ze geschikt zijn om de intieme delen mee te wassen. 

De natte doekjes voor de baby

natte doekjes baby

Natte doekjes worden al jaren gebruikt om de babybilletjes mee te vegen tijdens een pamperwissel. Ze geven een milde reiniging die de billen niet irriteren waardoor ze hier uiterst geschikt voor zijn. Zo hoeft de baby niet elke keer na de stoelgang, onder de douche afgespoeld. Vergeet de billetjes niet af te werken met een goede billencrème om irritatie nog beter te voorkomen. Bovendien kunnen de doekjes ook gebruikt worden om het gezicht en de rest van het lichaam van je baby te wassen na bijvoorbeeld een eetbeurt. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels