02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Niquitin Mini Lozenge 2mg Zuigtabletten 60 stuks

Zuigtabletten 60 stuks
21,11
Op voorraad
21,11
Nicotine vervangende zuigtabletten met muntsmaak. Vermindert de ontwenningsverschijnselen die gepaard gaan met stoppen of verminderen met roken. Vervangt de Niquitin Mini Lozenge 1,5mg.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

- De behandeling van tabaksverslaving, inclusief de drang naar roken, door het verlichten van nicotine-onthoudingsverschijnselen tijdens een stoppoging. Het uiteindelijke doel is definitief te stoppen met het gebruik van tabak.

- NiQuitin Minilozenge 2 mg is bestemd voor rokers die 20 sigaretten of minder per dag roken.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

- Begin met 8 tot 12 zuigtabletten per dag. Neem steeds een zuigtablet in als u trek hebt in een sigaret.
- Gebruik de zuigtabletten op deze manier gedurende maximaal 6 weken en verlaag vervolgens geleidelijk het aantal zuigtabletten dat u dagelijks inneemt.
- Als u nog maar 1 of 2 zuigtabletten per dag gebruikt, kunt u helemaal stoppen met het gebruik ervan.
- Als u eenmaal bent gestopt met het gebruik van de zuigtabletten kan het zijn dat u af en toe plotseling behoefte hebt aan een sigaret. Op dergelijke momenten kunt u weer een
zuigtablet innemen.
- Overschrijd nooit de aangegeven dosering. Volg de instructies zorgvuldig op en neem niet meer dan 15 zuigtabletten in één dag in (24 uur).
- Als u na 9 maanden (in totaal) nog altijd de behoefte voelt om NiQuitin Minilozenge te gebruiken, raadpleegt u best een gezondheidsbeoefenaar.

Toedieningswijze:
- De zuigtablet in de mond laten smelten.
- De zuigtablet regelmatig van de ene naar de andere kant in de mond verplaatsen tot deze volledig opgelost is (ongeveer 10 minuten).
- Niet kauwen op de zuigtablet of deze geheel inslikken.
- Niet eten of drinken met een zuigtablet in de mond. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof in dit geneesmiddel is nicotine. Elke zuigtablet bevat nicotineresinaat dat overeenkomt met 2 mg nicotine.
De andere stoffen in dit geneesmiddel zijn mannitol (E421), natriumalginaat (E401), xanthaan gum (E415), kaliumwaterstofcarbonaat (E501), calcium polycarbophil, natriumcarbonaat (E500), kalium acesulfaam (E950), pepermunt smaakstof (menthol racemisch, pepermuntolie, acacia), magnesiumstearaat (E470b) en sucralose.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Niquitin
Aflevervorm Zuigtabletten
Type product Geneesmiddel
Methodes voor rookstop Nicotinesubstitutie
Supplementen zenuwstelsel Afkicken van verslavingen
Type verslaving Rookverslaving
Specifiek voor diabetici? not available

Niquitin Mini Lozenge 2mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Niquitin Mini Lozenge 2mg

Nicotinevervangende geneesmiddelen zoals nicotinepleisters,-zuigtabletten en -kauwgom bevatten zorgvuldig gereguleerde hoeveelheden nicotine die de behoefte aan een sigaret verminderen en de ontwenningsverschijnselen verlichten.

Elke tablet is zo ontworpen dat die precies de juiste hoeveelheid nicotine afgeeft om het verlangen naar een sigaret te verminderen en de ontwenningsverschijnselen te verlichten. Gebruik daarom niet meer dan één tablet tegelijkertijd en nooit meer dan 15 tabletten per dag.

Eten en drinken kunnen de opname van nicotine vanuit de zuigtablet verstoren dus het is afgeraden tijdens het gebruik van de Niquitin Minilozenge.

Als je 20 sigaretten per dag rookt of minder, gebruik je de Niquitin Minilozenge 1,5 mg. Indien je meer dan 20 sigaretten per dag rookt, gebruik je de Niquitin Minilozenge van 4 mg.

Als je zwanger bent wordt het afgeraden om Nicotinell kauwgom te gebruiken omdat je dient te proberen om te stoppen met roken zonder nicotinevervangende therapie. Vooraleer je de kauwgom toch wenst te gebruiken, vraag je best advies aan jouw arts.

Het is niet bewezen dat de nicotine zelf kanker veroorzaakt. Sigarettenrook bevat meer dan 5000 andere chemische stoffen en het zijn die stoffen die verantwoordelijk zijn voor de meest schadelijke effecten van roken. De voordelen van nicotinevervangende therapie wegen dus ruimschoots op tegen de risico's van roken.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek