02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Nizoral Shampoo 100ml

Shampoo 100ml
12,99
Op voorraad
12,99
Een geneesmiddel voor de topische behandeling van schimmelziekten, in de vorm van een shampoo. Het wordt gebruikt bij ontstekingen van schilferige huid veroorzaakt door bepaalde gisten, zoals roos, seborrheic dermatitis en tinea versicolor, een oppervlakkige schimmelziekte. Nizoral, een merk van EG.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Nizoral shampoo is vooral geschikt voor de behandeling van hoofdroos en seborreïsche dermatitis, veroorzaakt door Pityrosporum.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

NIZORAL shampoo wordt gebruikt voor de uitwendige behandeling van schimmelziekten. NIZORAL shampoo is vooral geschikt om schilferende huidontstekingen te behandelen die veroorzaakt worden door een bepaalde gist (Pityrosporum). De ontstekingsverschijnselen die door die bepaalde gistsoort op de huid worden teweeggebracht, staan bekend onder de namen hoofdroos, seborreïsche dermatitis en pityriasis versicolor (oppervlakkige schimmelaandoening van de huid).

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De eerste 4 weken, 2 × per week gebruiken. Daarna, als onderhoudsbehandeling, Nizoral shampoo 1 maal per week blijven gebruiken. Een kleine hoeveelheid volstaat; De shampoo min. 5 minuten laten inwerken en daarna goed afspoelen.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan NIZORAL shampoo bijwerkingen hebben. Wanneer u de shampoo zou gebruiken onmiddellijk na of ter vervanging van een behandeling met corticoïden, dan kan de huid geïrriteerd geraken. Dat uit zich in de vorm van roodheid, een lokaal branderig gevoel, eventueel jeuk of zwelling veroorzaakt door overgevoeligheid op de plaatsen die blootgesteld werden aan de shampoo. Algemene overgevoeligheidsreacties in de vorm van huiduitslag, ademhalingsproblemen of zwelling zijn gerapporteerd. Het is in dat geval aan te raden de behandeling te onderbreken en uw arts te raadplegen. Het haar kan droger of vetter worden. Voornamelijk bij patiënten met chemisch beschadigde of grijze haren, kan met NIZORAL shampoo een verkleuring van het haar optreden. Seborreïsche dermatitis en hoofdroos gaan dikwijls gepaard met haarverlies, wat kan blijven voortduren wanneer u de shampoo gebruikt. In geval er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld en die u als ernstig ervaart, informeer dan uw arts of apotheker.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof is ketoconazole. Andere bestanddelen zijn natriumlaurylethersulfaat, dinatriummonolaurylethersulfosuccinaat, kokosvetzuurdiethanolamide, laurdimonium gehydrolyseerd dierlijk collageen, macrogol 120 methylglucosedioleaat, natriumchloride, natriumhydroxide, parfumboeket, imidurea, zoutzuur, natriumerytrosine en gedistilleerd water.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik NIZORAL shampoo niet: indien u overgevoelig bent voor geneesmiddelen die een imidazoolderivaat bevatten(vraag daarover inlichtingen aan uw behandelende geneesheer of apotheker). Indien u overgevoelig (allergisch) bent voor ketoconazole of voor één van de andere bestanddelen van NIZORAL shampoo.Pas goed op met NIZORAL shampoo: wanneer u al behandeld wordt met een corticoïdenbevattende crème of zalf, is het aan te raden om daarmee twee weken te stoppen, vooraleer over te schakelen op Nizoralshampoo. Zoals met andere shampoo’s dient contact met de ogen te worden vermeden. Wanneer dit toch gebeurt moeten de ogen met water worden gespoeld. Als u nog andere geneesmiddelen neemt. Gelieve ook de rubriek “Gebruik van NIZORAL shampoo in combinatie met andere geneesmiddelen” te lezen. Raadpleeg uw arts indien één van de bovenstaande waarschuwingen voor u vantoepassing is, of dat in het verleden is geweest. Gebruik van NIZORAL shampoo in combinatie met voedsel en drank:Niet van toepassing. Zwangerschap: Het geneesmiddel dat in de shampoo verwerkt is, wordt niet in het bloed opgenomen. Daarom kan NIZORAL shampoo worden gebruikt gedurende de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel neemt.Borstvoeding: Het geneesmiddel dat in de shampoo verwerkt is, wordt niet in het bloed opgenomen. Daarom kan NIZORAL shampoo worden gebruikt tijdens de periode van borstvoeding. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel neemt. Rijvaardigheid en bediening van machines: Niet van toepassing.Belangrijke informatie over enkele bestanddelen van NIZORAL shampoo: Gebruik van NIZORAL shampoo in combinatie met andere geneesmiddelen: Licht uw arts of apotheker in als u andere geneesmiddelen gebruikt of onlangs heeft gebruikt, ook als het geneesmiddelen betreft waarvoor geen voorschrift noodzakelijk is.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Nizoral
Aflevervorm Shampoo
Type product Geneesmiddel
Verzorging van Haren, Lichaam
Verzorging of reiniging Verzorging
Effect Anti-schimmel, Genezend
Doelgroep Man, Vrouw
Aangewezen bij Roos, Schimmelinfectie
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Type haar Alle
Keyword Anti-schimmel, Behandelend, Droge schilfers, Onderhoudsbehandeling
Zonder parabenen? available
Werkt tegen jeuk? available
Voor frequent gebruik? not available
Psoriasis, schilferige huid? not available
Tegen haaruitval? not available
Geschikt voor gevoelige huid? not available
Generisch middel? not available
Anti-roos? available
Zonder parfum? not available

Nizoral is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Nizoral

Je zal al verbetering opmerken na de eerste wasbeurt met de Nizoral shampoo.

Ja de Nizoral shampoo kan gebruikt bij gekleurd of chemisch behandeld haar. 

NIzoral heeft een frisse geur en geeft het haar een zacht gevoel.

Het is aangewezen om het gebruik van de Nizoral shampoo af te wisselen met een pH-neutrale shampoo om de hoofdhuid en het haar gezond te houden.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek