(0)
Deel hier je ervaring met het product
9,4 / 10
 • Luc uit Zwevegem schreef:
  Vlotte service
  Het gevraagde snel geleverd aan een voordelige prijs.
 • Jan uit Kalmthout schreef:
  Goede prijs en snel geleverd
  Goede prijs en snel geleverd
 • Eddie uit Merksem schreef:
  Betrouwbaar en snel.
  Bestellen gaat vlot en duidelijk ,ook de verzending vlot en correct . ook de na zorg zoals beschrijving en gebruik van de artikelen is prima. Dank U.

OM3 Emotion Capsules 45 stuks

Voedingssupplement op basis van hooggedoseerd omega 3, in de vorm van capsules. Draagt bij tot een goed emotioneel evenwicht.

prijs apotheek: 24,90 *
20,92
-16% online korting **
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

prijs apotheek: 24,90 *

Levertermijn 1-3 dagen. Meer info

 • Gratis levering mogelijk*
 • Altijd korting op alle producten
 • Stel je vragen aan de apotheker
Eigenschappen

De wetenschappelijke studies over de opname van essentiële vetzuren in de celmembranen wijzen uit dat er ongeveer een drietal maanden nodig zijn om de effecten van een gebrek aan omega-3-vetzuren te verzachten en om de weefsels volledig te vernieuwen. Het is dus aangeraden om regelmatig OM3 in te nemen gedurende een periode van drie maanden om de effecten te beoordelen (om ze beter te kunnen evalueren, wordt aanbevolen om de vragenlijst over het emotionele welzijn op deze site te beantwoorden en om deze test opnieuw te doen na drie maanden).  Vaak worden echter reeds verbeteringen waargenomen tijdens de eerste weken. Na een periode van drie maanden kan men proberen de inname van OM3 te beperken door een voeding zeer rijk aan omega-3 te gebruiken (en de omega-6-vetzuren te beperken). Bij verstoring van het emotionele evenwicht moet de dosis OM3 geleidelijker worden verminderd, door over te gaan naar twee capsules per dag en opnieuw de effecten te meten na drie maanden. Als er geen verslechtering is, volstaat de verminderde dosis en kan men een dagelijkse dosis van slechts één capsule proberen. Als er een verslechtering optreedt, moet de dosis opnieuw worden verhoogd. De medische deskundigen op het gebied van voeding, evenals de Amerikaanse overheidsinstelling 'Food and Drug Administration', hebben verklaard dat de omega-3-doses tot 3 g per dag 'algemeen als ongevaarlijk beschouwd worden' (voor het panel van deskundigen van de American Heart Association is 8 g per dag toelaatbaar - zie publicatie in het gezaghebbende tijdschrift voor cardiologie Circulation). Ter herinnering: de dagelijkse dosis van drie OM3-capsules bevat 1,35 gram omega-3.
Emotioneel evenwicht.
Dosering

3 capsules per dag = 1000mg EPA per dag. 

De aanbevolen initiële OM3-dosis bedraagt 3 capsules per dag, in een of meerdere innamen, voor een dagelijkse toevoer van minstens 1.050 mg (1,05 g) EPA en hoogstens 150 mg DHA, wat overeenstemt met een totaal van 1,2 g omega-3 per dag. Dit stemt overeen met de hoeveelheid EPA die gebruikt werd in de meest recente klinische studies. De verhouding tussen het vetzuur EPA (het belangrijkste voor het emotionele evenwicht) en het DHA is vaak onvoldoende (gelijk aan 1,5/1 in vlees van vis, en bijna altijd lager dan 4/1).
OM3 Emotion: omega 3 475 mg, EPA 375 mg, DHA 50 mg. OM3: EPA 450 mg, DHA 50 mg, polyonverzadigde vetzuren 489 mg.
In zeldzame gevallen, en meestal bij hoge doses (meer dan 3 g per dag, wat overeenkomt met 7 OM3-capsules), kan omega-3 de verschijning van bloeduitstortingen (blauwe plekken) veroorzaken. Dit is te wijten aan het feit dat ze interfereren met bepaalde stollingsmechanismen (aggregatie van bloedplaatjes), zoals dat ook met aspirine kan gebeuren. Dit aggregatieremmende effect wordt algemeen beschouwd als een van de voordelen van omega-3-vetzuren (zoals bij aspirine vermindert dit het risico op hartinfarcten en cerebrovasculaire aandoeningen). Het kan echter een probleem worden voor mensen die vatbaar zijn voor bloeduitstortingen of die antistollingsmedicijnen nemen.
Merk OM3
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Supplementen zenuwstelsel Emotioneel evenwicht
Bevat DHA, EPA
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Tijdstip inname Meermaals per dag
Keyword Emotioneel evenwicht

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dosis per dag die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Gedeelde ervaringen
  Er zijn nog geen ervaringen gedeeld. Deel uw ervaring nu en word de eerste!
9,4 / 10
 • Luc uit Zwevegem schreef:
  Vlotte service
  Het gevraagde snel geleverd aan een voordelige prijs.
 • Jan uit Kalmthout schreef:
  Goede prijs en snel geleverd
  Goede prijs en snel geleverd
 • Eddie uit Merksem schreef:
  Betrouwbaar en snel.
  Bestellen gaat vlot en duidelijk ,ook de verzending vlot en correct . ook de na zorg zoals beschrijving en gebruik van de artikelen is prima. Dank U.
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek