02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
11-03-2019 | Algemeen welzijn

Rust in je hoofd: de kunst van het ontstressen

Geschreven door Niels rust voedingssuplementen

Het moderne leven gaat aan een rotvaart vooruit. Je probeert een carrière, gezin, hobby’s en normaal sociaal leven te balanceren en deze evenwichtsoefening kan de nodige stress met zich meebrengen. Soms lijkt het alsof je de stressvolle gedachten die je achtervolgen maar niet kunt afschudden. Vaak met nog meer stress tot gevolg. In deze blog helpen we je ontspannen met enkele tips. Met Stress Awareness week voor de deur, kan je maar beter voorbereid zijn!

Zet je verstand eens op nul

Door constant maar over dat ene item te piekeren raak je de stress natuurlijk niet kwijt. Probeer dus de uitknop van je verstand te vinden en verlies jezelf even helemaal in sport of een andere bezigheid. Probeer eens iets met je handen te doen in plaats van met je hoofd. Maak een tekening, ga knutselen, schilder de muren eens. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is, zolang je maar die uitknop kunt omdraaien. Sporten in de buitenlucht is ook een perfecte manier om jezelf even helemaal te verliezen. Je verplaatst je aandacht helemaal naar het sporten in plaats van naar alle spanning in je lijf en hoofd.

Neem een relaxerend bad

Voor sommige mensen werkt het om actief bezig te zijn, voor anderen helpt complete rust juist om minder gespannen te worden. Een kalmerend bad in de avond kan perfect zijn om de stress van je af te spoelen en met het badwater weg te laten lopen. Voeg zeker wat lekker geurende olie of zeep bij je badwater om extra ontspanning te creëren. Probeer tijdens je bad aan niets te denken en geef je verstand zo de tijd om compleet tot rust te komen. 

Blijf ademen

Soms lijkt het wel eens dat de stress de lucht uit je longen komt stelen. Probeer dit dus tegen te gaan door diep in en uit te ademen. De volgende keer dat je voelt dat de spanning toeneemt, adem je diep en langzaam in en uit. Doe dit minstens tien keer. Je zal merken dat de spanning plots een stuk minder hoog is opgelopen waardoor je weer makkelijker kunt ontspannen. 

Laat natuurlijke producten je een handje helpen

Verder bestaan er voldoende natuurlijke producten die je Stress ademgeest tot rust kunnen brengen. Zo staat kamillethee al een eeuwigheid bekend omwille van zijn rustgevende eigenschappen. Je zorgt er ook het best voor dat je lichaam zeker geen vitamines te kort komt. Voedingssupplementen met vitamine B1,B2,B3,B6 en B8 met magnesium zoals Stress Complex van Natural Energy kunnen je lichaam en geest helpen met de zoektocht naar innerlijke rust. 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels