02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Orlistat

Orlistat geneesmiddel

Orlistat

Ongeveer één derde van de wereldbevolking is te dik. In België is zelfs meer dan de helft van de bevolking zwaarlijvig. Ook al kunnen diëten, een gezonde levenshouding en voldoende beweging helpen om de strijd tegen de kilo’s te winnen. Toch hebben sommige mensen een zetje in de rug nodig. Zo kunnen geneesmiddelen als Orlistat het lichaam helpen om van overgewicht af te raken. 

Wat is Orlistat?

Dit geneesmiddel wordt gebruikt om obesitas te helpen behandelen. Het dient gebruikt te worden in combinatie met een vet- en caloriearm dieet om het volledige effect te bekomen.  Dit geneesmiddel is een inreversibele remmer van vet verterende enzymen. Dit houdt in dat de opname van vetten uit de voeding sterk vermindert waardoor ongeveer 30% van de vetten onverteerd door de darm gaan. Volgens klinische studies kan het gebruik van Orlistat in combinatie met een vetarm dieet voor tot 50% extra gewichtsverlies zorgen. Concreet betekent dit dat voor dat je tot 1 kilo extra kan afvallen per 2 afgevallen kilo’s.   

Hoe werk Orlistat?

Dit geneesmiddel is een inreversibele remmer van vet verterende enzymen. Dit houdt in dat de opname van vetten uit de voeding sterk vermindert waardoor ongeveer 30% van de vetten onverteerd door de darm gaan. Volgens klinische studies kan het gebruik van Orlistat in combinatie met een vetarm dieet voor tot 50% extra gewichtsverlies zorgen. Concreet betekent dit dat voor dat je tot 1 kilo extra kan afvallen per 2 afgevallen kilo’s.   

Hoe snel werkt Orlistat?

Dit geneesmiddel zorgt er enkel voor dat het lichaam minder vetten kan opnemen. Hoe snel dat er resultaat zichtbaar is dan ook zeer afhankelijk van persoon tot persoon. Voor de beste resultaten is het aan te raden om te opteren voor een gezond dieet (calorie- en vetarm) en meer dan voldoende lichaamsbeweging. Zoals al eerder vermeld kan dit medicijn ervoor zorgen dat je tot 50% meer gewicht verliest.    

Orlistat varianten kopen

Dit product is verkrijgbaar in 2 varianten met dezelfde werking. Zo valt dit geneesmiddel te krijgen als de merken Orlistat Sandoz en Orlistat Teva.

Orlistat Sandoz

Deze versie van het geneesmiddel zorgt voor een verminderde opname van vetten in het lichaam. Hierdoor kan het gewichtsverlies tot 50% bevorderd kunnen worden.
Orlistat Sandoz is beschikbaar in twee dosissen, namelijk Orlistat Sandoz 60mg en Orlistat Sandoz 120 mg. Afhankelijk van het soort dieet dat men volgt, is het aangewezen om een van de twee te gebruiken. Bij een licht hypocalorisch dieet is het aangewezen om de 60mg aan te houden en bij een matig hypocalorisch dieet mag men de 120 mg pillen gebruiken. Orlistat Sandoz ervaringen verschillen enorm. Sommige gebruikers hebben positieve resultaten terwijl anderen weinig verschil opmerken. Dit zou kunnen komen doordat sommigen het tegelijk met een dieet volgen en anderen niet. Het is dus belangrijk dat je je aan de informatie in de bijsluiter houdt orlistat tevaom optimale resultaten te verkrijgen.

Orlistat Teva 

Deze versie heeft dezelfde werking als de variant van Sandoz en zorgt dus voor een verminderde vetopname van het lichaam. 
Orlistat Teva is ook beschikbaar in 2 dosissen, namelijk Orlistat Teva 60mg en 120mg. Ook hier is het belangrijk om de bijsluiter te volgen wanneer je de juiste dosis kiest. De Orlistat Teva ervaringen zijn gelijkaardig aan die van Orlistat Sandoz, het hangt heel erg af van individuele factoren zoals hoe goed je het bijkomende dieet volgt.

Orlistat gebruik

Wanneer je wilt afvallen aan de hand van dit geneesmiddel neem je het best contact op met een arts. Over het algemeen worden enkele stappen aangeraden om de vermagering voor te bereiden. Eerst kies je een startdatum. Voor het innemen van de capsules begin je geruime tijd op voorhand met het aanpassen van je voedingsgewoonten. Zo krijgt je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de nieuwe eetgewoonten. Ten tweede bepaal je hoeveel je wilt vermageren. Een realistisch cijfer ligt tussen de 5% en 10% van het startgewicht. Ten derde let je het best op de streefwaarden voor de hoeveelheid vetten en calorieën. Deze waarden helpen je om de nagestreefde gewichtsvermindering te bekomen.  

Wanneer mag je Orlistat niet gebruiken?

Het gebruik van dit geneesmiddel is niet toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar, maar ook wanneer je BMI (Body Mass Index) lager dan 28 is. Verder mag je dit product ook niet gebruiken wanneer je zwanger bent of borstvoeding geeft. Bij een allergie voor een van de bestanddelen of problemen met het absorberen van voedsel is het gebruik van dit product ook niet toegestaan. 

Orlistat bijwerkingen 

Zoals ieder geneesmiddel kan het gebruik van dit geneesmiddel voor bijwerkingen zorgen. Tijdens het begin van de behandeling is de kans groter dat je last krijgt van onaangename bijwerkingen. Deze zijn onder andere: darmklachten, winderigheid, olieachtige stoelgang of zachte stoelgang. Deze bijwerkingen zijn meestal dieetgerelateerd en kunnen verholpen worden door te vette voeding te vervangen door een vetarm dieet. Verdere ernstige bijwerkingen kunnen zich voordoen als allergische reacties, bloedverlies uit de aars, ontsteking van de dikke darm, pancreatitis (ontsteking van de blinde darm) en hevige maagpijn ten gevolge van galstenen. Neem meteen contact op met een arts wanneer je last hebt van een van deze of van andere bijwerkingen. 

Orlistat bijsluiter

Voor meer informatie over het gebruik, de samenstelling of de bijwerkingen neem je het best een kijkje in de bijsluiter.

Veel gestelde vragen

Orlistat zonder voorschrift?

De variant van 60 mg is zonder recept te verkrijgen bij de apotheek terwijl de versie van 120 mg enkel te verkrijgen is op doktersvoorschrift. Let wel op dat je dit product niet zonder doktersadvies hoort in te nemen. Wanneer je gebruik wilt maken van dit geneesmiddel neem je dus het best contact op met een arts. 

Orlistat hoe innemen? 

De capsules van Orlistat neem je maximaal driemaal daags in voor, tijdens of maximaal 1 uur na de maaltijd. Indien je na twaalf weken geen resultaat ziet, raadpleeg je best de huisarts. De capsules mogen maximaal 6 maanden na elkaar gebruikt worden.

Hoe gebruik je Orlistat?

Je gebruikt Orlistat samen met een caloriebeperkt dieet waarin vetten worden verlaagd. Zoals uitgelegd, worden de capsules tegelijk met de maaltijd genomen zodat ze ervoor kunnen zorgen dat de vetten niet meer worden opgenomen en het lichaam verlaten. Zo bevordert Orlistat gewichtsverlies bij zwaarlijvige personen.

Wanneer begint Orlistat te werken?orlistat afslanken

Het effect van Orlistat zou binnen de twaalf weken zichtbaar moeten zijn. Indien er na twaalf weken geen gewichtsverlies merkbaar wordt, raadpleegt men best de huisarts om verdere stappen te overleggen.

Hoeveel afvallen met Orlistat?

Er is geen vaste hoeveelheid gewicht dat je kan verliezen met Orlistat. Dit hangt af van individuele factoren en in hoeverre je een caloriebeperkt dieet volgt en je hieraan houdt. Indien je geen gewicht verliest, is het belangrijk om de huisarts te raadplegen. Verhoog in geen geval de dagelijkse dosis Orlistat op eigen houtje.

Vetblokkers ervaringen

Over het algemeen zijn ervaringen met vetblokkers gevarieerd. Individuele factoren spelen erg mee in het al dan niet positieve effect van vetblokkers op het gewichtsverlies. Vetblokkers worden best gecombineerd met een caloriebeperkt dieet waarin weinig vetten worden opgenomen. Bovendien is het ook belangrijk om te bewegen. Hoewel er vaak wordt gedacht dat vetblokkers wondermiddeltjes zijn, is dit niet zo. De pillen zijn een ondersteuning en bevorderen het gewichtsverlies maar dat betekent niet dat je ook gaat afvallen als je je levensstijl helemaal niet aanpast. Het is net de combinatie die ervoor zorgt dat je meer afvalt dan met enkel een dieet.

Orlistat ervaringen

Orlistat is een vetblokker. Hier geldt daarom hetzelfde als voor andere vetblokkers. De Orlistat capsules zijn een ondersteuning die vetverlies versnellen wanneer je het middel combineert met een caloriebeperkt dieet en voldoende beweging. Wanneer je de gebruiksaanwijzing en bijsluiter volgt, zou je binnen de twaalf weken het effect moeten zien. De doeltreffendheid van dit geneesmiddel is erg afhankelijk van het dieet en de lichaamsbeweging. Hierdoor zijn de ervaringen met dit medicijn ook erg uiteenlopend. Het is ook zeer waarschijnlijk dat je aan het begin van de behandeling last krijgt van bijwerkingen als winderigheid, darmproblemen of olieachtige stoelgang. Deze bijwerkingen kunnen echter sterk verminderd worden door een aanpassing van de eetgewoonten. 

Orlistat online kopen bij Viata

Je kan deze medicijnen gewoon vanuit je woonkamer bestellen in de webshop van Viata. Bestel je voor 19u, dan worden de door jou gekozen producten de volgende dag aan huis geleverd. Bij een bestelling vanaf 39 euro kan je gebruik maken van een gratis levering via Pickup afhaalpunten. Zit je nog met vragen over dit geneesmiddel? Aarzel dan niet om via de chat je vraag te stellen aan onze apothekersassistenten. 

Orlistat prijs

Product Apothekersprijs:  Uw prijs
Orlistat Teva 60 mg Capsules 60 stuks €32,99 €29,03
Orlistat Teva 60 mg Capsules 120 stuks €49,00 €43,12
Orlistat Sandoz 60 mg Capsules 42 stuks €25,98 €22,86
Orlistat Sandoz 60 mg Capsules 84 stuks €40,33 €35,49
Orlistat Sandoz 60 mg Capsules 126 stuks €51,69 €45,49

De prijs van dit product ligt niet vast en kan bijgevolg fluctueren. Voor de meest correcte prijs neem je best een kijkje op de website van Viata.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • Xenical
Orlistat
orlistat
orlistat
1-(3-hexyl-4-oxo-oxetan-2-yl)tridecan-2-yl 2-formylamino-4-methyl-pentanoaat Farmaceutische gegevens F verwaarloosbaar Metabolisatie> in het maag-darmstelsel t1/2 1 to 2 uur Uitscheiding fecaal Gebruik Merknamen Xenical (Roche); alli (GlaxoSmithKline) Indicaties overgewicht / obesitas Voorschrift/recept ja (120 mg) / nee (60 mg) Toediening oraal Dosering 1 tablet bij elke hoofdmaaltijd Databanken CAS-nummer 96829-58-2 ATC-code A08AB01 PubChem 3034010 DrugBank APRD00255 Chemische gegevens Formule C29H53NO5 Molaire massa 495,735 g/mol Smeltpunt 43°C Kleur wit Aggregatietoestand vast

orlistat - alle producten

5 resultaten
Sorteren

Dit geneesmiddel helpt bij het afslanken door de vetopname uit het voedsel te verminderen waardoor je tot 50% meer gewicht gaat verliezen ten opzichte met een dieet alleen. Geschikt voor mensen met een BMI van 28 of hoger.

51,69
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 1 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Gratis levering bij bestelling 1 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Dit geneesmiddel helpt bij het afslanken door de vetopname uit het voedsel te verminderen waardoor je tot 50% meer gewicht gaat verliezen ten opzichte met een dieet alleen. Geschikt voor mensen met een BMI van 28 of hoger.

44,10
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Dit geneesmiddel helpt bij het afslanken door de vetopname uit het voedsel te verminderen waardoor je tot 50% meer gewicht gaat verliezen ten opzichte met een dieet alleen. Geschikt voor mensen met een BMI van 28 of hoger.

23,38
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Gratis levering bij bestelling 3 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Dit geneesmiddel helpt bij het afslanken door de vetopname uit het voedsel te verminderen waardoor je tot 50% meer gewicht gaat verliezen ten opzichte met een dieet alleen. Geschikt voor mensen met een BMI van 28 of hoger.

36,30
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Dit geneesmiddel helpt bij het afslanken door de vetopname uit het voedsel te verminderen waardoor je tot 50% meer gewicht gaat verliezen ten opzichte met een dieet alleen. Geschikt voor mensen met een BMI van 28 of hoger.

29,69
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 16:00, morgen geleverd