02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Otrivine Anti-Allergie 50mcg Neusspray 120 dosissen

Neusspray 120 dosissen
8,33
Op voorraad
8,33
Geneesmiddel op basis van Fluticasonpropionaat in de vorm van een neusspray. Verlicht allergieklachten.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Allergie.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De aanbevolen dosis is éénmaal daags, liefst ’s ochtends, twee verstuivingen (totaal 200microgram fluticasonpropionaat) in elk neusgat. Wanneer uw klachten verminderen, kunt u de dosis mogelijk verlagen naar dagelijks één verstuiving per neusgat. Richt de neusspray altijd naar de neusvleugels toe, weg van het tussenschot, om lokale irritatie en perforatie van het tussenschot te voorkomen.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Fluticasonpropionaat 50 microgram/dosis, glucose (watervrij), microkristallijne cellulose, natriumcarmellose, fenylethylalcohol, benzalkoniumchloride, polysorbaat 80 en gezuiverd water.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Het kan 3 à 4 dagen duren voordat maximale bescherming is opgebouwd. Daarom is het belangrijk om dit middel regelmatig te blijven gebruiken om het volledige therapeutische effect te bereiken. Richt niet op het tussenschot van de neus om zo lokale irritatie en perforatie van het nasale septum te vermijden. Beperk de gebruiksduur: niet langer gebruiken dan de periode waarin u blootstaat aan de ‘prikkels’ (bijvoorbeeld pollen) die gewoonlijk uw allergie veroorzaken; gebruik niet langer dan 3 opeenvolgende maanden zonder medisch advies. Overschrijd de aanbevolen dosis niet gezien het risico op nevenwerkingen. Wanneer je te veel gebruikt hebt, dien je onmiddellijk contact op te nemen met je arts of apotheker.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Otrivine
Aflevervorm Neusspray
Type product Geneesmiddel
Type allergie Neus
Type behandeling Behandelend
Type neusproblemen Allergie
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Specifiek voor Neus
Werkzaam bestanddeel Fluticasonpropionaat
Keyword Allergie, Allergische reactie, Loopneus, Verstopte neus
Geschikt bij zwangerschap? not available
Toedieningswijze Nasaal

Otrivine Anti-Allergie 50mcg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Otrivine Anti-Allergie 50mcg

Je immuunsysteem herkent lichaamsvreemde stoffen en reageert daarop. Bij herhaald contact met zo'n lichaamsvreemde stof, kan je immuunsysteem abnormaal en overdreven reageren. Een allergie is zo'n overdreven reactie van het immuunsysteem.

Het is zeker mogelijk om verslaafd te geraken aan het gebruik van een neusspray. Een ontzwellende neusspray gaat ervoor zorgen dat je snel terug vrij kan ademen. Wanneer je deze spray langer dan 7 dagen gaat gebruiken, raken de bloedvaten in jouw neus hier aan gewend. Als je dan zou stoppen met de neusspray, dan gaat jouw neusslijmvlies juist opzwellen met als gevolg dat je de spray weer nodig hebt om je neus op te houden. Dit proces wordt dan een vicieuze cirkel en op die manier geraak je helaas verslaafd.

Il existe : 

- " Otrivine Aloe Vera " est utilisé pour une hygiène quotidienne et est 100% Naturel.
- " Otrivine Décongestionnant " , "Otrivine  Décongestionnant Menthol " et "Otrivine Sine Conservans Décongestionnant " en Spray et/ou en Gouttes sont utilisés en cas de " nez bouché ".
- " Otrivine Duo" est utilisé que en cas de nez bouché et de nez qui coule.
- " Otrivine Allergies " est utilisé pour soulager le nez et les yeux qui protège jusqu'à 24h contre 6 symptômes allergiques sans provoquer de somnolence.

Je mag Otrivine Anti-Allergie neusspray gedurende de hele allergieperiode gebruiken. 

Deze mag dus, in tegenstelling tot andere neussprays van Otrivine, langer dag 7 dagen achtereenvolgens gebruikt worden.
Otrivine Anti-Allergie wordt zelfs idealiter preventief gebruikt.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek