02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Physalis Red Yeast rice forte NF Capsules 60 stuks

Capsules 60 stuks
25,08 29,50
promo
van 01/05/2023 tot 31/05/2023 (of tot einde van voorraad in promotie)
Op voorraad
25,08
-15% **
prijs apotheek: 29,50* Je bespaart: -4,42
Voedingssupplement op basis van gefermenteerde knoflook, olijfblad, visolie, Q10 en monacoline K in de vorm van capsules, draagt bij tot een normaal cholesterol gehalte.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Cholesterol

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

2 x 1 capsule per dag.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Visolie 1000mg (EPA 330mg & DHA 220mg), Monacoline K (Rode gist rijst) 2,99mg, Co-enzym Q10100mg, Olea europaea (leaf) extr. (20% oleuropein) 150mg, Olea europaea (fruit) extr. (Mediteanox®, 15% hydroxytyrosol) 33,5mg, Allium sativum extr. (ABG25+®, >0,25% S-allyl-cysteine) 100mg.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

- Dit product is niet geschikt voor zwangere of lacterende vrouwen, kinderen en adolescenten, personen ouder dan 70 jaar, personen met lever-, nier-, of musculaire problemen, personen die geneesmiddelen gebruiken die interacties kunnen geven (vb. cholesterolverlagers), personen die intolerant zijn voor statines. In geval van twijfel, raadpleeg uw arts of uw apotheker.
- Personen die cholesterolverlagende geneesmiddelen gebruiken mogen Physalis Red Yeast Rice forte uitsluitend onder toezicht van een arts gebruiken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Physalis
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten Cholesterol
Bevat Co-enzyme Q10, DHA, EPA, Look, Monacoline, Olijfboom
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Specifiek voor diabetici? not available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Physalis Red Yeast rice forte NF

Vanaf juni 2022 is er een wijziging in de Europese wetgeving in verband met de dosering van rode gist rijst of monacoline K, waardoor het voedingssupplement niet meer dan 3mg monacoline K per dag dosis mag bevatten. De meeste producenten hebben een vervangend product op de markt gebracht, met een aangepaste formule.

Als je niet zeker bent welk rode gist rijst product nu te kiezen, vraag het ons, we helpen je graag verder.

Voedingssupplementen en geneesmiddelen worden in ons lichaam afgebroken door onder andere leverenzymen. Daarom volstaat 1 dosis meestal niet om een blijvend effect te hebben. Sommige antibiotica ( macroliden) remmen de werking van zo'n leverenzym (nl. CYP3A4) af. Als gevolg daarvan, zullen voedingssupplementen en geneesmiddelen die door dit enzym afgebroken worden, minder snel afgebroken worden en dus een langer of heviger effect hebben. Ook rode gist rijst wordt door het CYP3A4-leverenzym afgebroken. 

De kans op ernstige bijwerkingen van rode gist rijst is groter bij mensen boven de 70 jaar. Daarnaast nemen mensen boven de 70 jaar vaak nog andere geneesmiddelen in, die kunnen interageren met rode gist rijst.

Daarom wordt het gebruik van rode gist rijst bij mensen ouder dan 70 jaar afgeraden. Neem contact op met je huisarts als je ouder bent dan 70 jaar en een te hoog cholesterolgehalte hebt.

De inname van rodegistrijst heeft geen aangetoonde meerwaarde bij personen boven de 70 jaar zonder hart- of vaataandoeningen. Daarnaast kan rodegistrijst bijwerkingen veroorzaken en kan het eventuele intertacties vertonen met andere geneesmiddelen.
Indien je toch graag zou willen starten met een rodegistrijstpreparaat, vraag je best eerst advies bij jouw huisarts.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Physalis Red Yeast rice forte NF

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek