02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Chat met ons

Premeno Duo Ovulen 10 stuks

31 reviews
Ovulen 10 stuks
13,14 13,98
Op voorraad
13,14
-7% **
prijs apotheek: 13,98* Je bespaart: -0,84
Medisch hulpmiddel in de vorm van ovulen voor vrouwen die last hebben van vaginale droogte of terugkerende vaginale infecties. Zonder hormonen.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Het vagina-epitheel (dat de wand van de vagina vormt) beschikt over een mechanisme waarmee de vochtigheid, de elasticiteit en de zuurgraad nauwkeurig kunnen worden gereguleerd. In bepaalde omstandigheden, zoals bijvoorbeeld tijdens of na de menopauze, na een bevalling, tijdens het geven van borstvoeding tijdens het gebruik van hormoonpreparaten, bij psychische stoornissen (stress)of na een behandeling wegens kanker (chemotherapie) kan dit regelmechanisme veranderd of verstoord zijn. Het gevolg daarvan kan zijn dat de vagina droog wordt of dat er te weinig zuur vaginasecreet wordt gevormd. Er ontstaan dan vaak klachten zoals jeuk, schrijnen, een branderig gevoel tijdens de gemeenschap en een verhoogde kans op het ontstaan van ontstekingen. Door mechanische irritatie, zoals geslachtsgemeenschap, kunnen kleine wondjes in en beschadigingen van het epitheel ontstaan. Wanneer bovendien de fysiologische productie van melkzuur minder wordt neemt de kans op het ontstaan van een infectie van de vagina en vervolgens een ontsteking van de vagina (bacteriële vaginose), met een onaangenaam ruikende afscheiding, sterk toe. Premeno® Duo heeft een dubbele werking, dat wil zeggen dat gelijktijdig het herstel van twee aandoeningen van de vagina wordt gestimuleerd:• Hyaluronzuur: deze stof zorgt er in de eerste plaats voor dat de huid en het slijmvlies vochtig en elastisch blijven. Bovendien speelt zij een belangrijke rol bij genezingsprocessen en herstel van weefsel. Uit recent onderzoek blijkt dat deze stof ook de groei remt vancandida albicans - de meest voorkomende verwekker van vaginale mycose (schimmelinfectie van de vagina). Een tekort aan oestrogeen tijdens en na de menopauze kan leiden tot een vermindering van de hoeveelheid hyaluronzuur in het slijmvlies van de vagina, waardoor de vochtigheid, de elasticiteit en de stabiliteit van het weefsel afnemen.• De combinatie melkzuur/natriumlactaat: meerdere factoren, zoals een tekort aan oestrogeen of menstruatie, kunnen het milieu in de vagina, dat van nature zuur is, ongunstig beïnvloeden. Als gevolg daarvan kan overmatige groei van schadelijke bacteriën en andere micro-organismen plaatsvinden. De combinatie melkzuur / natriumlactaat brengt de pH in de vagina weer terug naar de natuurlijke waarde van 3,8 tot 4,5 en vermindert daarmee het risico voor het ontstaan van infecties. De werkzame stoffen komen van nature in het lichaam voor, waardoor het risico voor het optreden van bijwerkingen zeer gering is. De kleur- en reukloze ovule is eenvoudig in het gebruik en kan preventief en/of therapeutisch regelmatig worden ingebracht,met een maximum van eenmaal per dag. Premeno® Duo bevat geen hormonen.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vaginale droogte.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Ter preventie en behandeling van droog vagina-epitheel kan het middel 1x per dag tot 1x per 3 dagen worden gebruikt. Het inbrengenvan de ovule in de vagina is eenvoudig. De ovule wordt met de vinger zo diep mogelijk in de vagina ingebracht en lost daar inenkele minuten volledig op. Na de vervaldatum (die op de verpakking is vermeld) mag Premeno® Duo niet meer worden gebruikt.


Bij vaginale droogheid die het gevolg is van een tekort aan oestrogeen tijdens of na de menopauze: Oplaaddosis: Breng gedurende 10 opeenvolgende dagen ‘s avonds vóór het slapen gaan 1 ovule in. Onderhoudsbehandeling: voor een aanhoudend effect moet u na afloop van de oplaaddosis, zo lang als u dat wenselijk acht, omde 3 dagen 1 ovule inbrengen. 

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Aangezien het product melkzuur bevat kunnen in zeldzame gevallen, met name als het vagina-slijmvlies zeer droog en/ofbeschadigd is, geringe huidreacties optreden (licht branderig gevoel of jeuk). Deze verschijnselen verdwijnen meestal na korte tijd. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Hyaluronzuur-natrium, melkzuur, natriumlactaat,Overige bestanddelen: vetten, ceteareth, bijenwas, sorbitaanmonostearaat, macrogolen 

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Premeno
Aflevervorm Ovulen
Type product Medisch hulpmiddel
Bevat Overige samenstellingen
Aangewezen bij Vaginale droogte
isMedicalAid Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een medisch hulpmiddel. Lees vóór het gebruik de gebruiksaanwijzing. Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren.

Laatste reviews en ervaringen met Premeno Duo

De kloofjes waren na een week al verdwenen. De jeuk is ook afgenomen, maar ‘s nachts niet helemaal weg. Ook slaap ik slecht als ik een ovule gebruik, omdat zelfs met maandverband het veel te vochtig wordt. Vrijen is na 4 weken de ovules te hebben gebruikt helaas nog steeds pijnlijk. Goed product, maar voor mij niet perfect.

Renée

Op aanraden van een plaats vervangende vrouwelijke huisarts. Echt een top product. En vooral belangrijk: geen hormonen. Soms na inbrengen een wat branderig gevoel maar dat verdwijnt vrij snel.

Lilian

Erg prettig bij droogheid en irritatie tijdens overgang

Astrid

Het is geweldig voor de interne vaginale hydratatie en niemand had me verteld over hen, ze gaan heel goed en worden gebruikt terwijl je slaapt.

Anónimo

Geweldig product 10 dagen gebruikt de eerste 2 keer beetje branden de derde dag beetje jeuk voor de rest weinig last heb momenteel geen probleem meer moet 7 januari weer naar de gynaecoloog ben benieuwd wat de dokter zegt

Annet petit

Ik heb hier veel baat bij, met name bij het vrijen. Wel vond ik de jeuk en het vrijkomend vocht bij volledig gebruik heel onaangenaam. Ik gebruik daarom nu om de dag een halve (beetje lastig doormidden snijden, dat wel) en dat bevalt me uitstekend.

Maria

Vanwege vaginale droogte kreeg ik door de gyneacoloog ovules voorgeschreven met hormonen. Direct merkte ik de bijwerkingen (migraine) en heb gezocht naar hormoonvrije ovules. Premoduo werkt geweldig en ook de veelvuldige blaasontstekingen bijven weg. Heel tevreden!

Frederike

een dikke 10, werkt heel goed.

Jose

Hiep hiep hoera! Seks doet eindelijk geen pijn meer dankzij dit product...dus ik kan weer genieten! En dat zonder hormonen!

Marianne

Na jaren met zalfjes en vreselijk veel jeuk, Roodheid en een droge vagina, eindelijk op dit middel gekomen door hulp van de Viata! Perfect!! De Assistenten van Viata helpen je ook erg goed als je vragen hebt!

Zaza

Ik had aan de hand van de reviews 2 verpakkingen besteld. Mijn ervaring met het product was erg negatief. Huid ging branden en was na drie dagen nog rood en pijnlijk. 2e verpakking retour gezonden.

Nelly

Na de overgang, en ook doordat ik Endiometriose heb gehad, was het heel droog in mijn vagina, waardoor de seks veel pijn doet, dit product doet wat het belooft, heb net de 10 dagen kuur gedaan en ben nu bezig met de reguliere dosis, we gaan langzaamaan weer aan seks denken en doen. maar voor nu heel positief. Bij gebruik en het inbrengen is het wel gevoelig en prikt het wat, maar dat trok bij mij heel snel weg.

Wilma

Na de overgang veel pijn bij het vrijen,na gebruik van premeno duo geen last meer.Had al van alles en nog wat geprobeerd maar niks hielp.Wat ben ik blij met premeno duo.Een dikke 10.

Anita

Sinds de menopauze meer last van droogte en kleine wondjes. Nu ik premeno duo gebruik ervaar ik een duidelijke verbetering. Daardoor kan ik weer meer genieten van het vrijen. Wel handig om 's nachts te gebruiken en een inlegkruisje in te doen om het vocht op te vangen. Onbegrijpelijk dat dit middel niet veel bekender is voor vrouwen in de menopauze.

Brenda

Ben er zeer blij mee!!

Jose

Prima product. Na het lezen van de positieve reviews ben ik het gaan proberen in verband met overgangsklachten. En ik ben zo blijk dat het werkt! Geen vaginale droogheid meer!

Sylvia

Ben Premeno Duo gaan gebruiken na een ernstige blaasontsteking en veel klachten bij het plassen. Onvoorstelbaar dat huisartsen niet bekend zijn met dit middel en er niet naar verwijzen. Ik had er veel eerder van willen weten dan had ik niet zo hoeven tobben. In het begin elke nacht gebruikt en na een week eens in de drie dagen. Dat werkt perfect bij mij. En veel veiliger dan het gebruik van dure oestrogeenzalven. Absoluut aan te bevelen dit product.

Jeannette

Goed alternatief voor hormoonproductie.

Ingrid

Als ik had geweten dat dit er was dan was ik er eerder mee begonnen.Het doet waar het voor is bestemt.Ik ben er erg blij mee.

Wilma

Ik begrijp werkelijk niet dat dit product niet bekender is. Het is wat mij betreft de uitvinding van de eeuw. Het werkt gewoon geweldig. Na jarenlange (35 jaar) ellende met steeds terugkerende (candida en bacteriële) infecties en pijn heeft Premeno mij echt van alle klachten verlost. Het werkt subliem en razendsnel. Kan het nog steeds niet geloven, want ik was de wanhoop nabij. Het zou aan elke vrouw met vaginale klachten moeten worden aangeraden! Ik heb mijn (sex) leven terug :)

Scarlet

top.

Annelies

Door de overgang heb ik zoveel klachten dat ik al een paar keer bij de overgangsconsulente ben geweest. Zij raadde mij premeno aan. Juist voor vaginale droogheid. Ik ben gestart met 10 dagen achter elkaar een ovule te gebruiken en nu gebruik ik ze om de 2 à 3 dagen en dat gaat prima. Ik ben er erg tevreden over.

Thea

Ik had elke 3 weken een nieuwe blaasontsteking wegens oestrogeentekort na menopauze, antibiotica maakte darmflora om zeep, het alternatief was hormoonsupplementen maar ik wilde dit niet, het risico op borst - en baarmoederkanker was te groot, ben toen begonnen met premeno duo ( wél elke dag gebruikt ipv om de 3 dagen) en de blaasontstekingen bleven weg!! Dus een aanrader voor vrouwen in de overgang!!!

Anne Marie

Had elke 3 weken blaasontsteking wegens oestrogeentekort in menopauze, gynaecologe raadde me hormoonsupplementen aan, zeer tegen mijn zin( wegens risico borst- en baarmoederkanker)Ik zocht op internet en vond dit produkt en sindsdien helemaal blaasontstekingvrij!! Super tevreden, ik gebruik het wél elke dag, om de 3 dagen had bij mij geen effect.

Anne Marie

Na allerlei producten voorgeschreven door huisarts eindelijk dit product gevonden die voor oplossing zorgt bij vaginale droogheid. Het doet echt wat het belooft zoals de beschrijving het voorschrijft

Astrid

Ik vind het een geweldig product. Door medicijnen heb ik een hele droge vagina en snel wondjes die irriteren zelfs met het gebruik van glijmiddel. Sinds ik dit product gebruik heelde een wondje erg snel en heb sindsdien geen nieuwe wondjes meer gehad. Ik blijf nog wel glijmiddel nodig hebben bij sex maar dat voelt nu veel prettiger en veroorzaakt geen nieuwe wondjes.

lieke

Sinds ik promeno duo gebruik,heb ik geen blaasontsteking meer gehad ,een top product

nona

Geweldig product een hele tijd aangetobd met andere zogenaamde oplossingen, maar dit product doet echt waar het voorstaat. Een hele verlichting en een boost voor je relatie!

Astrid

Geweldig produkt! Ik wil het niet missen, voorgeschreven door mijn gyneacoloog. Fijn dat het in de vrije handel te koop is en het is héél voordelig bij Viata!

Maria

Heel tevreden van de ovules, een aangenaam gevoel, eindelijk een zachte verlichting bij toch wel ongemakkelijke situaties.

Tina

Dit product doet echt wat het belooft! Doe jezelf en je partner een plezier en neem de proef op de som. Bij ernstige klachten is het aan te raden om de eerste 10 dagen een ovule te gebruiken, aangeraden door Care for Women.

Angelina
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek