Wat te doen tegen psoriasis?

Psoriasis is een veel voorkomende huidaandoening die de levenscyclus van de huidcellen versnelt. Het veroorzaakt een snelle opbouw van cellen op het huidoppervlak. De extra huidcellen vormen vlekken en rode plekken die jeuken en soms pijnlijk zijn. Psoriasis is een chronische ziekte die vaak komt en gaat. Het belangrijkste doel van de behandeling is om te voorkomen dat de huidcellen zo snel groeien. Er is geen genezing voor psoriasis, maar je kunt wel de symptomen beheersen. Levensstijlmaatregelen, zoals meer drinken, stoppen met roken en het beheersen van stress, kunnen helpen. Meer leren over psoriasis? Lees dan snel verder, wij laten het je in dit artikel allemaal zien!
Symptomen van psoriasis
De tekenen en symptomen van psoriasis zijn voor iedereen verschillend. De gemeenschappelijke kenmerken en symptomen zijn onder andere:
- Rode vlekken die de huid bedekken met dikke, zilverkleurige schilfers
- Kleinschalige schaafplekken (vaak gezien bij kinderen)
- Droge, gebarsten huid die kan bloeden
- Jeuk, branderigheid of pijn
- Dikke putjes in de huid
- Gezwollen en stijve gewrichten
Psoriasisplekken kunnen variëren van enkele plekken met roosachtige schilfers tot grote uitbarstingen die grote gebieden bestrijken. De meeste soorten psoriasis gaan door cycli. Het kan echter ook zijn dat de psoriasis aanhoudt voor een paar weken of maanden, om vervolgens weer af te nemen.
De oorzaken van psoriasis
De oorzaak van psoriasis wordt niet volledig begrepen. Men denkt echter dat het te maken heeft met een immuunsysteemprobleem met T-cellen en andere witte bloedcellen, neutrofielen genaamd, in je lichaam. T-cellen reizen normaal gesproken door het lichaam om zich te verdedigen tegen vreemde stoffen, zoals virussen of bacteriën. Maar als je psoriasis hebt, vallen de T-cellen per ongeluk gezonde huidcellen aan, alsof ze een wond genezen of een infectie bestrijden. Overactieve T-cellen veroorzaken ook een verhoogde productie van gezonde huidcellen, meer T-cellen en andere witte bloedcellen. Die stromen door in de huid waardoor roodheid en soms pus in de laesies kunnen ontstaan. Verwijde bloedvaten in door psoriasis aangetaste gebieden zorgen voor een warm gevoel en roodheid in de huidlaesies.
Het proces wordt een voortdurende cyclus waarin nieuwe huidcellen te snel naar de buitenste huidlaag bewegen - in dagen in plaats van weken. Huidcellen bouwen zich op in dikke, schilferige plekken op het huidoppervlak en gaan door tot de behandeling de cyclus stopt. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak is van het slecht functioneren van T-cellen bij mensen met psoriasis. Onderzoekers geloven dat zowel genetische als omgevingsfactoren een rol spelen.
Psoriasis triggers
Psoriasis begint of verergert meestal als gevolg van een trigger die je misschien kunt identificeren en vermijden. Factoren die psoriasis kunnen veroorzaken zijn onder andere:
- Besmettingen, zoals streptokokken of huidbesmettingen
- Verwonding aan de huid, zoals een snij- of schraapwond, een insectenbeet of een ernstige zonnebrand.
- Stress
- Roken
- Zwaar alcoholgebruik
- Vitamine D-tekort
- Bepaalde medicijnen - waaronder lithium, dat wordt voorgeschreven voor bipolaire stoornis, hoge bloeddrukmedicijnen zoals bètablokkers, anti-malariamedicijnen en jodiden.
Risicofactoren van psoriasis
Iedereen kan psoriasis ontwikkelen, maar de volgende factoren kunnen je risico op het ontwikkelen van de ziekte verhogen:
- Familiegeschiedenis. Dit is één van de belangrijkste risicofactoren. Het hebben van één ouder met psoriasis verhoogt je risico om de ziekte te krijgen en het hebben van twee ouders met psoriasis verhoogt uw risico nog meer.
- Virale en bacteriële infecties. Mensen met HIV zullen eerder psoriasis ontwikkelen dan mensen met een gezonde immuunsysteem. Kinderen en jonge volwassenen met terugkomende besmettingen, in het bijzonder streptokokken, kunnen ook een verhoogd risico hebben.
- Stress. Omdat de spanning het immuunsysteem kan beïnvloeden, kunnen de hoge spanningsniveaus je risico op psoriasis verhogen.
- Obesitas. Overgewicht verhoogt het risico op psoriasis. Bij alle vormen van psoriasis ontstaan vaak verminderingen (plaques) in de vorm van huidplooien.
- Roken. Het roken van tabak verhoogt niet alleen het risico op psoriasis, maar kan ook de ernst van de ziekte vergroten. Roken kan ook een rol spelen bij de eerste ontwikkeling van de ziekte.
De verschillende soorten psoriasis
In tegenstelling tot wat sommige mensen denken zijn er meerdere soorten psoriasis waar je last van kunt hebben. Wij hebben hieronder de verschillende soorten even op een rijtje gezet.
Plaque psoriasis
De meest voorkomende vorm, plaque psoriasis, veroorzaakt droge, verhoogde, rode huidlaesies (plaques) bedekt met zilverachtige schilfers. De plaques kunnen jeukend of pijnlijk zijn en het kunnen er weinig of veel zijn. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen, inclusief uw geslachtsdelen en het zachte weefsel in de mond.
Nagel psoriasis
Psoriasis kan de vingernagels en teennagels aantasten, met als gevolg putjes, abnormale nagelgroei en verkleuring. Psoriatische nagels kunnen losraken en loskomen van het nagelbed (onycholyse). Ernstige gevallen kunnen de nagel doen afbrokkelen.
Guttate psoriasis
Dit type treft vooral jonge volwassenen en kinderen. Het wordt meestal veroorzaakt door een bacteriële infectie zoals de keel van de streptokokokken. Het wordt gekenmerkt door kleine, waterdruppelvormige, schilferige laesies op de romp, armen, benen en hoofdhuid. De laesies zijn bedekt met een fijne laag en zijn niet zo dik als typische plaques. Het kan zijn dat je één enkele uitbraak hebt die vanzelf verdwijnt, of dat je herhaalde aanvallen hebt.
Psoriasis Inversa
Dit heeft vooral invloed op de huid in de oksels, in de lies, onder de borsten en rond de geslachtsdelen. Psoriasis Inversa veroorzaakt gladde, rode, ontstoken huidvlekken die verergeren bij wrijving en zweten. Schimmelinfecties kunnen deze vorm van psoriasis veroorzaken.
Pustulaire psoriasis
Deze ongewone vorm van psoriasis kan voorkomen in wijdverspreide gebieden (gegeneraliseerde pustulaire psoriasis) of in kleinere gebieden op de handen, voeten of vingertoppen. Het ontwikkelt zich over het algemeen snel, met pus gevulde blaren die verschijnen nadat de huid rood en zacht is geworden. De blaren kunnen vaak komen en gaan. Algemene pustulaire psoriasis kan ook koorts, koude rillingen, ernstige jeuk en diarree veroorzaken.
Erythrodermische psoriasis
De minst voorkomende vorm van psoriasis, erythrodermische psoriasis, kan je hele lichaam bedekken met een rode, schilferige huiduitslag die jeuk of intense verbranding kan veroorzaken.
Psoriatische artritis
Naast een ontstoken en schilferige huid, veroorzaakt psoriatische artritis pijnlijke gewrichten die typisch zijn voor artritis. Soms zijn de gezamenlijke symptomen de eerste of enige manifestatie van psoriasis of soms worden alleen veranderingen gezien. De symptomen strekken zich van mild uit tot streng en de psoriatische artritis kan om het even welke verbinding beïnvloeden. Hoewel de ziekte meestal niet zo verlammend is als andere vormen van artritis, kan het leiden tot stijfheid en progressieve gewrichtsschade die in de ernstigste gevallen kan leiden tot permanente misvorming.
Complicaties bij psoriasis
Als je psoriasis hebt, loop je een groter risico om bepaalde ziekten te krijgen. Dat zijn onder andere:
- Psoriatische artritis. Deze complicatie van psoriasis kan leiden tot gewrichtsschade en een functieverlies in sommige gewrichten.
- Oogaandoeningen. Bepaalde oogaandoeningen - zoals conjunctivitis, blepharitis en uveïtis - komen vaker voor bij mensen met psoriasis.
- Obesitas. Mensen met psoriasis, vooral mensen met een ernstigere ziekte, hebben meer kans om zwaarlijvig te zijn. Het is echter niet duidelijk hoe deze ziekten met elkaar samenhangen. De ontsteking in verband met obesitas kan een rol spelen bij de ontwikkeling van psoriasis. Of het kan zijn dat mensen met psoriasis meer kans hebben om aan te komen, mogelijk omdat ze minder actief zijn vanwege hun psoriasis.
- Type 2 diabetes. Het risico op type 2 diabetes neemt toe bij mensen met psoriasis. Hoe ernstiger de psoriasis, hoe groter de kans op type 2 diabetes.
- Hoge bloeddruk. De kans op een hoge bloeddruk is hoger bij mensen met psoriasis.
- Hart- en vaatziekten. Bij mensen met psoriasis is de kans op hart- en vaatziekten twee keer zo groot als bij mensen zonder de ziekte. Psoriasis en sommige behandelingen verhogen ook het risico op onregelmatige hartslag, beroerte, hoog cholesterolgehalte en atherosclerose.
- Metabool syndroom. Deze cluster van aandoeningen - met inbegrip van hoge bloeddruk, verhoogde insulineniveaus en abnormale cholesterolniveaus - verhoogt het risico op hart- en vaatziekten.
- Andere auto-immuunziekten. Coeliakie, sclerose en de ontstekingsdarmziekte van de darm hebben meer kans om mensen met psoriasis te treffen.
- De ziekte van Parkinson. Deze chronische neurologische aandoening komt vaker voor bij mensen met psoriasis.
- Nierziekte. Matige tot ernstige psoriasis is in verband gebracht met een hoger risico op nierziekte.
- Emotionele problemen. Psoriasis kan ook van invloed zijn op je levenskwaliteit. Psoriasis wordt geassocieerd met een laag gevoel van eigenwaarde en depressie. Je kan jezelf ook sociaal terugtrekken.
De meest voorkomende soorten behandelingen
Crèmes en speciale zalf die je op de huid aanbrengt, kan worden gebruikt om milde tot matige psoriasis effectief behandelen. Wanneer de ziekte ernstiger is, worden crèmes waarschijnlijk gecombineerd met orale medicatie of lichttherapie. De huidige psoriasis behandelingen omvatten:
Corticosteroïden
Deze geneesmiddelen zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor de behandeling van milde tot matige psoriasis. Ze verminderen ontstekingen en verlichten de jeuk en kunnen samen met andere behandelingen worden gebruikt. Milde corticosteroïde zalven worden meestal aanbevolen voor gevoelige gebieden, zoals het gezicht of huidplooien en voor de behandeling van wijdverbreide beschadigde huidvlekken. Je arts kan sterkere corticosteroïde zalf voorschrijven voor kleinere, minder gevoelige of moeilijk te behandelen gebieden. Langdurig gebruik of overmatig gebruik van sterke corticosteroïden kan leiden tot verdunning van de huid. Corticosteroïden kunnen na verloop van tijd stoppen met werken. Het is meestal het beste om corticosteroïden te gebruiken als een kortetermijnbehandeling.
Anthraline
Deze medicatie helpt de groei van de huidcellen te vertragen. Anthraline (Dritho-Scalp) kan ook schilfers verwijderen en de huid gladder maken. Maar anthraline kan de huid irriteren, en het vlekt bijna alles wat het aanraakt. Het wordt meestal voor een korte tijd aangebracht en vervolgens afgespoeld.
Topical retinoïden
Dit zijn vitamine A-derivaten die ontstekingen kunnen verminderen. De meest voorkomende bijwerking is huidirritatie. Deze medicijnen kunnen ook de gevoeligheid voor zonlicht verhogen, dus breng tijdens het gebruik van de medicatie zonnebrandcrème aan voordat je naar buiten gaat. Het risico op geboorteafwijkingen is veel lager voor topical retinoïden dan voor orale retinoïden, maar tazaroteen (Tazorac, Avage) wordt niet aanbevolen als je zwanger bent, borstvoeding geeft of als je zwanger wilt worden.
Salicylzuur
Beschikbaar over-the-counter (niet voorgeschreven) en op recept, salicylzuur bevordert het afslijten van dode huidcellen en vermindert de schilfering. Soms wordt het gecombineerd met andere medicijnen, zoals corticosteroïden of koolteer, om de doeltreffendheid ervan te verhogen. Salicylzuur is beschikbaar in gemedicineerde shampoos en hoofdhuidoplossingen om hoofdhuid psoriasis te behandelen.
Lichttherapie (fototherapie)
Deze behandeling maakt gebruik van natuurlijk of kunstmatig ultraviolet licht. De eenvoudigste en gemakkelijkste vorm van fototherapie is het blootstellen van uw huid aan gecontroleerde hoeveelheden natuurlijk zonlicht. Andere vormen van lichttherapie omvatten het gebruik van kunstmatig ultraviolet A (UVA) of ultraviolet B (UVB) licht, alleen of in combinatie met medicijnen.
Cyclosporine
Cyclosporine (Gengraf, Neoral) onderdrukt het immuunsysteem en is vergelijkbaar met methotrexaat in effectiviteit, maar kan slechts op korte termijn worden ingenomen. Net als andere immunosuppressieve geneesmiddelen verhoogt cyclosporine uw risico op infectie en andere gezondheidsproblemen, waaronder kanker. Cyclosporine maakt je ook gevoeliger voor nierproblemen en hoge bloeddruk - het risico neemt toe bij hogere doseringen en langdurige therapie.
Geneesmiddelen die het immuunsysteem veranderen (biologische middelen)
Verschillende van deze geneesmiddelen zijn goedgekeurd voor de behandeling van matige tot ernstige psoriasis. Het gaat om etanercept (Enbrel), infliximab (Remicade), adalimumab (Humira), ustekinumab (Stelara), golimumab (Simponi), apremilast (Otezla), secukinumab (Cosentyx) en ixekizumab (Taltz). De meeste van deze geneesmiddelen worden gegeven door middel van injectie (apremilast is oraal) en worden meestal gebruikt voor mensen die niet hebben gereageerd op traditionele therapie. Biologische middelen moeten met voorzichtigheid worden gebruikt omdat ze sterke effecten hebben op het immuunsysteem en levensbedreigende infecties kunnen toelaten. In het bijzonder moeten de mensen die deze behandelingen nemen voor tuberculose worden onderzocht.
Hoewel artsen kiezen voor behandelingen op basis van het type en de ernst van de psoriasis en de getroffen gebieden van de huid, is de traditionele aanpak om te beginnen met de mildste behandelingen - actuele crèmes en ultraviolet lichttherapie (fototherapie) - bij patiënten met typische huidlaesies (plaques) en dan pas door te gaan naar sterkere behandelingen indien dit nodig is. Patiënten met pustulaire of erythrodermische psoriasis hebben meestal vanaf het begin van de behandeling systemische therapie nodig. Het doel is om de meest effectieve manier te vinden om de cel vernieuwing te vertragen met zo min mogelijk bijwerkingen.
Alternatieve geneeskunde
Een aantal alternatieve therapieën beweren de symptomen van psoriasis te verlichten, waaronder speciale diëten, crèmes, voedingssupplementen en kruiden. Geen enkele daarvan is definitief effectief gebleken. Maar sommige alternatieve therapieën worden over het algemeen veilig geacht en kunnen nuttig zijn voor sommige mensen bij het verminderen van tekenen en symptomen als jeuk en schubben. Deze behandelingen zouden het meest geschikt zijn voor mensen met mildere, plaqueziekten en niet voor mensen met puistjes, erythroderma of artritis.
Aloë Vera
Aloë extract crème, afkomstig van de bladeren van de aloë vera plant, kan roodheid, schilfering, jeuk en ontsteking verminderen. Het kan nodig zijn om de crème meerdere keren per dag een maand of langer te gebruiken om eventuele verbeteringen in je huid te zien.
Visolie
Omega-3 vetzuren in visoliesupplementen kunnen ontstekingen in verband met psoriasis verminderen, hoewel de resultaten van studies gemengd zijn. Het nemen van 3 gram of minder visolie per dag wordt over het algemeen als veilig beschouwd, dat zou je dan ook kunnen overwegen.
Veelgestelde vragen
Wat is de belangrijkste oorzaak van psoriasis?
Psoriasis wordt, althans gedeeltelijk, veroorzaakt door het immuunsysteem dat ten onrechte gezonde huidcellen aanvalt. Als je ziek bent of een infectie bestrijdt, zal je immuunsysteem in een overdrive raken om de infectie te bestrijden. Dit kan een nieuwe psoriasis opflakkering veroorzaken. Keelontsteking is een veel voorkomende trigger.
Kan psoriasis weggaan?
Het doel van de psoriasis behandeling is om de symptomen te verminderen en hopelijk een einde te maken aan de opflakkering. Als de behandeling succesvol is, kan psoriasis in remissie gaan. Ook zonder behandeling kan psoriasis verdwijnen. Spontane remissie, of remissie die zonder behandeling plaatsvindt, is ook mogelijk.
Hoe ziet psoriasis eruit als het begint?
Psoriasis verschijnt meestal als rode of roze plaques van een verhoogde, dikke, schilferige huid. Het kan echter ook verschijnen als kleine platte bobbels, of grote dikke plaques. Het beïnvloedt meestal de huid op de ellebogen, knieën en hoofdhuid, hoewel het overal op het lichaam kan verschijnen.
Wat gebeurt er als psoriasis onbehandeld blijft?
Fysieke risico's. Onbehandelde psoriasis kan leiden tot plaques die zich blijven opbouwen en verspreiden. Deze kunnen behoorlijk pijnlijk zijn, en de jeuk kan ernstig zijn.
Kan je plotseling psoriasis ontwikkelen?
Hoewel wetenschappers niet weten wat precies de oorzaak is van psoriasis, weten we wel dat het immuunsysteem en de genetica een grote rol spelen in de ontwikkeling ervan. Meestal veroorzaakt iets psoriasis een opflakkering. De huidcellen bij mensen met psoriasis groeien abnormaal snel, wat de opbouw van psoriasislaesies veroorzaakt.
Hoe ernstig is psoriasis?
Tot 90% van alle gevallen van psoriasis worden als mild beschouwd. De fysieke en emotionele effecten van psoriasis zijn significant - vergelijkbaar met de effecten van kanker, hartziekten, diabetes of depressie. Psoriasis heeft een negatieve psychologische impact, vooral als het de handen, voeten, genitaliën of het gezicht betreft.
Welke voedingsmiddelen zijn slecht voor psoriasis?
Voedingsmiddelen die u moet vermijden als u psoriasis heeft
- Rood vlees en zuivel. Zowel rood vlees als zuivel, vooral eieren, bevatten een meervoudig onverzadigd vetzuur dat arachidonzuur wordt genoemd...
- Gluten. Coeliakie is een gezondheidstoestand die wordt gekenmerkt door een auto-immuunrespons op het eiwit gluten...
- Verwerkt voedsel...
- Alcohol.
Wat is de beste vitamine voor psoriasis?
Vitamine D. Vitamine D. Actuele zalven zijn er al enige tijd en worden gebruikt om psoriasis te behandelen. Vitamine D is de belangrijkste werkzame stof in twee voorgeschreven medicijnen - Vectische en Dovonex - die op de huid worden aangebracht. Vitamine D kan de manier waarop cellen groeien veranderen.
Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.
- Een snelle, efficiënte en volledige oplossing voor de genezing van traumatische, acute wonden
- Waarom zonnecrème onmisbaar is
- Zonnecrème voor op safari: de beste keuze
- De beste zonnecrème voor wintersport
- De beste zonnecrème voor op reis
- De impact van zonnecrème op het milieu
- Heeft zonnecrème invloed op de vitamine D-productie?
- Kan zonnecrème huidkanker voorkomen?
- Is zonnebanken veiliger dan zonnecrème?
- Bescherm je tatoeages tegen de zon
- Waarom je lippen ook zonbescherming nodig hebben
- Bescherm je haar tegen de zon met zonnecrème
- Veganistische zonnecrème: waarom het beter is voor dieren én je huid
- Leer waarom je parabenenvrije zonnecrème moet gebruiken en ontdek onze topkeuzes
- De voordelen van zinkoxide zonnecrème
- Zonnecrème voor sporters: waarom het anders is en hoe je het kiest
- De beste zonnecrème voor kinderen: waar je op moet letten
- Gezichtszonnecrème: waarom je het nodig hebt en hoe je het kiest
- De waarheid over waterbestendige zonnecrème
- Alles wat je moet weten over minerale zonnecrème
- Hoe kies je de beste biologische zonnecrème?
- Alles dat je moet weten over ijzergebreksanemie
- Diabetes type 2: symptomen, oorzaken en behandeling
- Wat te doen bij een wespensteek?
- Zonvergiftiging: wat is het en hoe kan je het herkennen?
- De beste tips voor insuline-resistentie
- 14 manieren om je insuline te verminderen
- 7 manieren om je vitamine D-waarde te verhogen
- Chronische ontstekingen en vitamine D
- 9 gezondheidsvoordelen van vitamine B12
- Hoeveel vitamine B12 neem je dagelijks best in?
- 7 symptomen van een zinkoverdosis
- Wat is het beste moment om probiotica in te nemen?
- Hoe probiotica jouw spijsvertering kunnen verbeteren
- Waarom bifidobacteriën goed zijn voor de gezondheid
- Wat veroorzaakt vermoeidheid en wat kan je ertegen doen?
- Hoe je darmbacteriën je kunnen helpen met afvallen
- De 8 meest voorkomende voedselintoleranties
- 7 redenen waarom water drinken goed is voor de gezondheid
- Slaapstoornissen: oorzaken en behandeling
- Alles wat je moet weten over auto-immuunziekten
- Wat jij kan doen om schade van antibiotica aan je darmflora te voorkomen
- Psoriasis artritis (PsA): oorzaken, symptomen en behandeling
- Mannelijke vitaliteit
- Stressmomenten? Vermoeidheid? Wat kan je eraan doen?
- Inflammatoire darmziekten (IBD): oorzaken, symptomen en behandeling
- 10 manieren om je darmbacteriën te verbeteren
- Wat is het darmmicrobioom en waarom is het belangrijk voor je gezondheid?
- Wat is insuline-resistentie en hoe kan je het herkennen?
- Werken detox-kuren voor gewichtsverlies echt?
- Darmgezondheid: hoe je darmproblemen herkent en oplost
- Hoeveel koolhydraten mag je eten als je wilt afvallen?
- 10 tips om af te vallen met PCOS
- 15 ontbijt-opties om af te vallen
- Wat is een ontsteking?
- Obesitas: symptomen, oorzaken en behandeling
- Akkermansia: de bacterie die je spijsvertering versterkt
- De littekens van het leven herstellen
- 10 voedingsmiddelen om snel bij te komen
- 10 tips om overtollig vocht kwijt te raken
- Welk fruit is het beste om af te vallen?
- 10 redenen waarom je niet zo snel afvalt als verwacht
- De impact van menopauze op de huid
- 10 tips voor vrouwen om af te vallen
- 8 tips om vet in je gezicht te verliezen
- 10 voedingsmiddelen waarmee je sneller afvalt
- Wat te doen tegen een losse huid na het afvallen?
- Kunnen vrouwen afvallen door aan gewichtheffen te doen?
- 10 gezonde snacks om af te vallen
- Hoe breng je je immuunsysteem in vorm met de herfst in aantocht?
- Wat kan je doen met onzuiverheden en een huid met neiging tot acne?
- 10 redenen waarom koffie goed is voor de gezondheid
- Wat zijn tekenen van depressie?
- Alles dat je moet weten over een keelontsteking
- Hoe herken je een sinusinfectie?
- Wat is collageen en waar is het goed voor?
- 8 doeltreffende oefeningen om snel af te vallen
- Hoe kan je op een gezonde manier aankomen in gewicht?
- Hoeveel calorieën mag je eten om af te vallen?
- Bent u gehecht aan uw haar? Vraag raad aan een expert!
- WAT VEROORZAAKT HYPERPIGMENTATIE?
- Retinol: wat doet het voor je huid?
- 10 tips voor jeuk en huidproblemen tijdens de menopauze
- Hoe aloë vera jouw huid kan helpen
- Wat kan je thuis doen tegen aften?
- Waarom is vitamine E goed voor je huid?
- Kan je littekens voorkomen met siliconen of littekencrème?
- Wat kan je doen tegen droge ogen?
- Hoe herken je hoofdluis?
- De beste manier om een splinter te verwijderen
- Waarom is de pH van je huid belangrijk?
- Wat kan je doen tegen een jeukende hoofdhuid?
- Hoe behandel je een ontstoken wond?
- Blijf baas over je blaas!
- Hoe moet je koorts meten?
- Je gezicht reinigen in 7 stappen
- Wat is salicylzuur en wat doet het voor je gelaat?
- Wat is een gerstekorrel en hoe verwijder je het?
- Hoe bepaal je je huidtype?
- Wat is exfoliëren en waarom is het goed voor de huid?
- Wat kan je doen tegen puistjes?
- Alles dat je moet weten over zelfbruiner
- Mee-eters voorkomen en verwijderen
- Hoe herken je een gevoelige huid en hoe ga je ermee om?
- Een likdoorn: wat is het en hoe verwijder je het?
- Kan je bruinen met factor 50?
- Mag je in de zon komen als je antibiotica inneemt?
- 10 manieren om af te koelen bij warm weer
- Kan je bruin worden in de schaduw?
- Maag- en darmproblemen op vakantie
- Uw huid weerspiegelt ook uw gezondheid
- Een goede gelaatsverzorging begint bij zonnecrème
- Voorwaarden deelname winactie Relaxol
- Help! Wat neem ik mee in mijn reisapotheek?
- Hoe kan magnesium je helpen bij het studeren?
- Wat kan je doen om je gewrichten op natuurlijke wijze in topconditie te houden?
- Wat is minerale zonnebrand?
- 10 tips om snel bruin te worden
- Alles wat je moet weten over zonnebrandmiddelen
- Wat is het verschil tussen zonneallergie en zonverbranding?
- Zijn we genoeg beschermd tegen de UVA-stralen van de zon?
- Hoe kan ik gezonder eten en me beter voelen?
- 15 fabels over zonnen
- Biedt zonnebrand met SPF 50 een betere bescherming dan SPF 30?
- Hoe vind je de minerale zonnebrand die het beste bij jou past?
- Huidveroudering: oorzaken en preventie
- 4 essentiële oliën voor de lente
- Zonder zorgen in de zon met La Roche-Posay Anthelios SPF 50
- Hoe kies je de beste foundation voor een oudere huid?
- Hoe vind je de beste SPF-handcrème?
- Hoe kies je de beste matterende dagcrème voor een vette huid?
- Wat is de beste gezichtscrème voor mannen?
- Dagcrèmes met SPF, essentieel of geen must?
- Een grondige, maar zachte reiniging met de CeraVe cleanser
- Rimpels aanpakken met oogcrème: hoe kies je het beste product?
- Wat doet een allergie met je huid?
- Wat is het verschil tussen een zonnesteek en een zonneslag?
- Zonnecrèmes voor het gelaat: nodig of overbodig?
- Werkt bodylotion even goed als aftersun?
- Waarom je ook je lippen tegen de zon moet beschermen
- Hoe kan je een zonnesteek bij je baby of kind herkennen?
- Zonnebrand bij kinderen: risico’s, preventie en behandeling
- Wat te doen als je kind een zonneallergie heeft
- Alles wat je moet weten over de houdbaarheid van zonnecrème
- Is de zon gevaarlijk tijdens de zwangerschap?
- 15 oorzaken van vermoeidheid
- Wat je urine je kan vertellen over je gezondheid
- Wat is stevia?
- Placebo’s en het placebo-effect: wat is dat?
- 10 mogelijke oorzaken van nachtzweten
- Wat de kleur van je snot je vertelt over je lichaam
- Voedingsstoffen: vetten
- Oorzaken van hoofdpijn en duizeligheid tijdens de zwangerschap
- Zonnecrème-allergie: symptomen, behandeling en preventie
- Hoe kies je de geschikte zonnecrème voor je kind?
- De beste zonnecrème voor je gelaat kiezen
- Verbrand door de zon: tips voor preventie en behandeling
- Uw dagelijkse booster om de huid te versterken
- 10 redenen waarom je niet zo snel afvalt als verwacht
- 10 tips om een verkoudheid sneller te genezen
- 10 triggers die migraine kunnen veroorzaken
- Waarom krijg je een neusverstopping?
- Oorzaken van migraine tijdens de menstruatie
- Hoofdpijn en de menopauze: is er een link?
- Het mediterraan dieet: hoe begin je eraan?
- 10 tips om van je loopneus af te raken
- 10 huismiddeltjes tegen griepsymptomen
- Hormonale hoofdpijn: oorzaken, symptomen en behandeling
- 10 huismiddeltjes om een verkoudheid te genezen
- 10 gezondheidsklachten die je kan hebben bij warm weer
- Het FODMAP-dieet voor Prikkelbare Darm Syndroom
- 25 tips voor een goede nachtrust met een verstopte neus
- Wat kan je doen tegen een verstopte neus bij baby’s?
- Hoe kies je de zonnecrème die het beste bij jou past?
- Alles wat je moet weten om de beste aftersun voor jouw huid te kiezen
- Zonneuitslag: oorzaken, symptomen en behandelingen
- Mentale gezondheid: wat is veerkracht?
- Wat is de Nutri-Score?
- Wat te doen bij een verstopte neus tijdens de zwangerschap?
- De risico’s van neussprays
- Hoe gebruik je neusspray op een correcte manier?
- Waarom heb ik een loopneus?
- Hoe begin ik aan het DASH-dieet?
- Het belang van eiwitten in je voeding
- Hoe jezelf wapenen tegen een winterdip?
- Is Gewicht verliezen uw goede voornemen voor 2022? Start vandaag!
- Wat veroorzaakt verkoudheid en andere dagelijkse virale infecties?
- Het belang van ceramiden in een gezonde huid
- Menopauzale routine voor het gelaat
- Vitamine D tekort: wat nu?
- Enkele tips om je intieme zone gezond te houden
- Zo bereken je je BMI
- Welke tussendoortjes zijn gezond?
- Eerste hulp bij diarree
- Gluten en glutenvrij dieet
- Salmonella: opgelet voor deze bacterie
- Hoe gezond is stevia?
- Verzorg je haar en steun het goede doel
- Belangrijke feiten over haarverlies
- Hoe roken haaruitval veroorzaakt
- Wat doe je tegen rokerslijntjes?
- Hoeveel calorieën moet je verbranden om af te vallen?
- Hoe stel ik een voedingsschema op?
- Wat is een gezond vetpercentage en hoe bereken ik het?
- Plotselinge gewichtstoename: 10 oorzaken
- Dieetschema’s: welk type past het beste bij jou?
- De voordelen van High Intensity Interval Training (HIIT)
- De beste manier om caloriearm te eten
- Hoe kan je je vetpercentage verlagen?
- De beste manier om buikvet te verbranden
- 9 mogelijke oorzaken van duizeligheid en vermoeidheid
- Duizeligheid na het eten
- Magnesium als behandeling tegen migraine
- Oorzaken van een jeukende hoofdhuid
- Uitdrogingshoofdpijn: oorzaken en remedies
- Tinnitus: oorzaken, diagnose en behandeling
- Wat is urticaria of netelroos?
- Melanoom herkennen en behandeling
- Symptomen en behandeling van seborroïsch eczeem (adulte vorm)
- Eczeem: soorten, symptomen en oorzaken
- Dagen worden wat donkerder? Laat het je niet raken
- Waarom zijn kurkuma, boswellia en gember goed voor de gewrichten?
- Dermatologie kan levens veranderen
- Psoriasis voorkomen: Tips om oorzaken te vermijden
- Nagel psoriasis: symptomen en behandelingen
- Welke voedingsmiddelen kunnen een Psoriasis opflakkering veroorzaken?
- Hoe ziet inversa psoriasis eruit?
- Oorzaken en behandelingen voor hand psoriasis
- Psoriasis bij kinderen: symptomen, behandelingen en meer
- Gezicht psoriasis: soorten, oorzaken en behandeling
- Wat veroorzaakt psoriasis en is het besmettelijk?
- Psoriasis capitis: psoriasis van de hoofdhuid
- Keratosis Pilaris: symptomen en behandeling
- Psoriasis guttata: oorzaken, diagnose en behandelingen
- Ringworm: symptomen en behandeling
- Huiduitslag: soorten, symptomen en wat er tegen te doen
- Endocanninoide systeem
- Alles wat je moet weten over het prikkelbare darmsyndroom
- De 9 vaakst voorkomende spijsverteringsstoornissen
- Een nieuw serum voor de allergische en ultragevoelige huid
- Aarsmaden
- Wat te doen tegen anale jeuk
- Reisziekte: oorzaken, symptomen en behandeling
- Welke medicijnen kunnen maagpijn veroorzaken?
- Wat is reflux?
- Maagzweer: symptomen, behandelingen en preventie
- Gewrichtspijn - wat is het precies?
- Misselijkheid: oorzaken, behandelingen en hoe te vermijden
- Vernieuwende spray voor de erg kwetsbare en pijnlijke huid
- De oplossing tegen huidveroudering door de zon
- Gewicht verliezen? Jou lukt het ook. Start vandaag.
- Alles wat je wilt weten over migraine
- Oogpijn: oorzaken, behandelingen en preventie
- De nieuwe generatie zonnecrèmes: ultra hoge bescherming die veilig zijn voor je huid én de planeet
- Constante Hoofdpijn: Diagnose, behandeling, risicofactoren, en meer
- Clusterhoofdpijn: Soorten, Symptomen, en Oorzaken
- Spanningshoofdpijn: Oorzaken, Symptomen, en Behandelingen
- Sinushoofdpijn: Symptomen en Behandelopties
- Cervicogene Hoofdpijn: Symptomen, Oorzaken, en Behandelingen
- De ziekte van Crohn begrijpen
- De oplossing voor de gestresseerde huid
- Nekpijn: mogelijke oorzaken en hoe te behandelen
- Waarom moet ik overgeven?
- Wat je moet weten over spierpijn
- Rugpijn: Symptomen, Oorzaken, Diagnose en Behandeling
- Heb je koorts? Hoe je het weet en wat je nu moet doen
- Een nieuw dagelijks wapen voor de allergische en ultragevoelige huid
- Kinkhoest: Symptomen, behandeling en preventie
- Baby koorts: Hoe te zorgen voor je kind
- Droge Hoest: Symptomen, oorzaken, behandeling, huismiddeltjes
- Wat je moet weten over het stoppen van koorts
- Hoofdpijn Informatie, Oorzaken en Symptomen
- De eerste tekenen van ouderdom tegengaan
- Soepele spieren en gewrichten
- Longontsteking - Symptomen en oorzaken
- Menstruatiepijn: Oorzaken, Behandelingen & Meer
- Keelpijn: Symptomen, Oorzaken, en Behandeling
- Artrose: Symptomen, Oorzaken en Risicofactoren
- Artritis - Symptomen en oorzaken
- Oor Infecties: Oorzaken, Symptomen, en Diagnose
- Wat is oorpijn?
- Buikpijn: Oorzaken, Soorten en Preventie
- Koorts bij kinderen
- Koorts: bij welke temperatuur moet je je zorgen maken?
- Hoe verlies ik gewicht?
- Hoe kan ik snel afvallen?
- Hoe kan ik gezond afvallen?
- Gezond afvallen, hoe doe je dat?
- Natuurlijke en veilige producten tegen slaapproblemen
- Last van het Prikkelbaredarmsyndroom?
- Vitamine B12 tekort: Wat zijn de symptomen en bestaat er zoiets als een teveel?
- De meest voorkomende signalen van stress bij katten verminderen
- Heeft je immuunsysteem vitamine C nodig?
- Als man last van incontinentie? Zittend plassen helpt
- Niet goed uitplassen als vrouw
- Kou op de blaas: wat te doen bij incontinentie
- Een vollere huid in slechts 7 dagen
- Vlooien en teken bestrijden: Wat is het verschil tussen pil en spot-on?
- Hoe ontworm ik mijn kat?
- Microbioom van de huid
- Vitaminen en voedingssupplementen: Stress
- Vitamine D
- Gezond afvallen met het eiwitdieet
- Hoeveel koolhydraten mag je per dag eten?
- Do's en don'ts voor huidverzorging (video)
- Moet ik mij in de winter ook beschermen tegen de zon?
- 3 tips om gevoelige huid te beschermen
- Koolhydraatarm ontbijten
- Snel 10 kilo afvallen met 7 simpele tips
- Huidproblemen bij incontinentie – zeg dag tegen de pijn en jeuk
- Simpele tips om af te vallen
- Is een paleo dieet gezond? 3 tips voor het caveman dieet
- Het nieuwe tijdperk van biologische verzorgingsproducten
- Verkouden? (video)
- Last van hoesten? (video)
- Last van keelpijn (video)
- Snel 5 kilo afvallen in 6 stappen
- Koolhydraatarm eten en drinken
- Afvallen met shakes: je stofwisseling versnellen met een shake dieet
- Intermittent fasting: Voordelen, uitleg en schema's
- Metabolisme versnellen met bewezen methoden
- Signalen dat je last hebt van stress en wat je eraan moet doen (video)
- 5 tips om stress te voorkomen
- Wat is stress?
- 5 tips om beter te slapen (video)
- 4 tips voor een gezonde slaaphygiëne
- Slapeloosheid
- 3 tips om vermoeidheid tegen te gaan (video)
- 3 belangrijke oorzaken van vermoeidheid
- Vermoeidheid
- Koolhydraatarme recepten
- Afvallen met een koolhydraatarm dieet
- Hoe kun je afvallen met smoothies?
- Wat is het verschil tussen HDL en LDL-cholesterol?
- Het ketogeen dieet: Een gedetailleerde beginnersgids voor Keto
- Vermageren of afvallen buik ? Hoe snel buikvet verbranden
- Snel afvallen en gezond
- Het hoe en waarom van handen wassen tijdens Covid-19
- Hitteslag en zonnesteek: wat is het verschil?
- Alcohol en antibiotica: slechte combinatie of geen probleem?
- De belangrijkste signalen van een magnesiumtekort
- Foliumzuur of vitamine B11
- Zink
- Seleen
- Gevolgen van te veel en te kort aan Natrium
- Molybdeen
- Mangaan
- Magnesium
- Koper
- Kalium
- Jodium
- IJzer (mineraal): symptomen en gevolgen van te veel of te kort
- Wat is fosfor (fosfaat) en waar is het goed voor?
- Fluoride
- Nieuwigheden in superfoodland: chlorella en spirulina
- Je batterijen snel opladen? Meer energie in 8 stappen
- Chloride
- Chroom (chromium)
- Bèta-caroteen (pro-vitamine A)
- Wat is vitamine k: tekort symptomen en voeding
- Wat is vitamine E ? Waarom, voeding, tekort symptomen en voordelen
- Vitamine B12 (cobalamine): inIn welke voedingsmiddelen en wat als te hoog
- vitamine b11 foliumzuur: tekort symptomen, voeding en supplementen
- Wat is vitamine B8 (Biotine): tekort symptomen en voeding
- Wat is vitamine b6 (pyridoxine): tekort symptomen en voeding
- Vitamine b5 (pantotheenzuur): voeding, teveel en tekort symptomen
- Wat is Vitamine b3 (nicotinezuur): eigenschappen en tekort symptomen
- Wat is vitamine b2 (riboflavine): tekort symptomen en voeding
- MCT-olie
- Vitaminetekort bij overgewicht: de belangrijkste vitaminen om op je gewicht te letten
- Vitamine c tekort symptomen, klachten en herkennen
- Vitamine A: tekort of teveel? Wat zijn de symptomen ?
- Extreem magnesium tekort symptomen, oorzaken en klachten
- vitamine b1 (thiamine): te hoog, voeding, voordelen, afvallen ?
- Te weinig vitamine D? Zo herken je een tekort
- Is tarwegras echt een superfood?
- Heb je extra vitamine D nodig tijdens de zwangerschap en bij het geven van borstvoeding?
- IJzertekort: symptomen en oplossingen
- De voordelen van visolie (omega 3-vetzuren)
- Haarverzorging na de zomer
- De vaakst voorkomende menopauzeproblemen en hun oplossingen
- Wat doe je tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang?
- Ontdek de kracht van kurkuma met zwarte peper, het gouden duo!
- Wat doe je tegen koude rillingen tijdens de menopauze?
- Gewichtstoename tijdens de menopauze: Zo houd je de menopauzekilootjes onder controle
- Wat zijn opvliegers en wat doe je eraan?
- Hoe verminder je klachten tijdens de menopauze?
- Hoe maak je zelf een mondmasker?
- Incontinentie bij mannen: De prostaat en ongewenst urineverlies bij mannen
- Ontlastingsincontinentie of incontinentie stoelgang
- Zwangerschapsincontinentie: urineverlies na bevalling
- Incontinentie: wat is het, oorzaken en voorkomen
- Reflexincontinentie; wat is het, betekenis en oorzaak
- Overloopincontinentie bij vrouwen en mannen: betekenis
- Wat is aandrangincontinentie: urineverlies door overactieve blaas
- Vormen en verschillende soorten incontinentie
- Wat is stressincontinentie: oorzaken, ontstaan en symptonen
- Wat is functionele incontinentie en de betekenis ervan
- Totale incontinentie
- Incontinentie na prostaatoperatie of prostaatverwijdering bij mannen
- Vroegtijdige menopauze
- Wanneer begint de overgang?
- De perimenopauze: de vaakst voorkomende klachten en wat eraan te doen
- Droge huid: oorzaken en verzorging
- Het SOS hulpmiddeltje bij uitstek voor in jouw EHBO doos
- Hoe herken en behandel je baby acne?
- 10 gouden regels om luieruitslag te vermijden
- Ontdek de geschikte verzorgingen voor elk huidprobleem
- De impact van allergieën op de huid
- Help je partner te stoppen met roken
- Stoppen met roken: Hoe ga je om met een terugval?
- Veroorzaakt nicotine kanker?
- Hoe lang blijft nicotine in je systeem?
- Nicotineverslaving: Alles wat je moet weten
- Alles wat je moet weten over nicotine-ontwenning
- De effecten van roken op het lichaam
- 7 Meer redenen om te stoppen met roken
- Derdehandsrook: Alles wat je moet weten
- Voordelen van stoppen met roken en een tijdlijn voor stoppen met roken
- Wat gebeurt er als je stopt met roken?
- Winterkwalen
- Houd je lichaam in topconditie met magnesium
- Wat te doen tegen droge lippen?
- Winterdip
- Wat is een prikkelbare darm: pds voeding tips en dieet
- Haaruitval (alopecia): soorten, oorzaken en behandeling
- Zona (gordelroos): vermoeidheid, besmettelijk, stress en rusten
- Wat te doen tegen psoriasis?
- Spinnenbeet: alles wat je moet weten
- Scheren zonder irritaties
- Blaasontsteking door stress en symptomen
- Ginseng wortel: Wat is het, werking, dosering, bijwerkingen, voordelen
- De 6 grootste voordelen van gember
- Wat is vitamine B12 en hoe gebruiken in voeding
- Symptomen van de menopauze
- Wat je moet weten over gezwollen voeten
- Darmontsteking symptomen, oorzaak (stress) en oplossing
- Voedingsdriehoek vis eten
- Voedingsdriehoek – peulvruchten
- Voedingsdriehoek – kaas
- Voedingsdriehoek – noten en zaden
- Voedingsdriehoek – eieren
- Voedingsdriehoek: frisdrank, energiedrank en alcohol
- Voedingsdriehoek: de dranken
- Totstandkoming van de voedingsdriehoek
- Uitgangspunten van de voedingsdriehoek
- De voedingsdriehoek uitgelegd
- Koortsblaasjes: het vervelende herpes simplexvirus
- 10 Tips bij de voedingsdriehoek
- Wat is de voedingsdriehoek?
- Een hoge bloeddruk – alles wat je moet weten
- Alles over de normale bloeddruk
- Opwarmen voor het sporten
- Droge ogen
- Verzorgingsproducten opruimen
- Weerstand verhogen in de herfst
- Nagels na de zomer
- Welke zelftesten bestaan er en hoe gebruik je ze?
- Welke zelftesten bestaan er en hoe gebruik je ze?
- 25 september, Wereld Apothekers Dag
- Aspirine, paracetamol en ibuprofen: Wat zijn de verschillen?
- Hartritmestoornissen: wanneer de maatslag van je hart verstoord wordt
- Wat zijn pigmentvlekken en hoe herken je ze?
- Puistjes na de zomer
- Overmatig zweten, wat doe ik eraan?
- Maak je voeten zomerklaar!
- Waarom krijg ik een bloedneus in de zomer?
- Welke huid, welke zonnecrème?
- Waarom zijn vitamines voor 50-plussers een goed idee?
- Tips om spataders te voorkomen
- Gezondheidscontrole: voorkomen is beter dan genezen
- Begin de lente met nieuwe sportieve doelstellingen
- Tips om afvallen vol te houden
- Gezond koken is makkelijker dan je denkt!
- Kan je afvallen met shakes?
- Een anti-aginglijn speciaal ontworpen voor de gevoelige en kwetsbare huid
- De grootste valkuilen bij het afvallen
- Is koolhydraten schrappen de manier om gewicht te verliezen?
- Hoe kan ik meer vet verbranden?
- Hoe stil ik mijn honger op een gezonde manier?
- Help, ik houd te veel vocht vast
- Hoe bereid ik mijn lichaam en geest voor op de examenperiode?
- Rust in je hoofd: de kunst van het ontstressen
- Huidverslapping tijdens de menopauze tegengaan? Deze innovatie maakt het mogelijk
- Eens een gevoelige huid, altijd een gevoelige huid? Ontdek hoe een kwetsbare, fragiele huid verholpen kan worden
- Maak komaf met dat opgeblazen gevoel
- Wanneer kunnen voedingssupplementen je gezondheid een duwtje in de rug geven?
- De gezondheidsvoordelen van complimenten geven
- Wat is ijzertekort
- 5 tips tegen huidveroudering
- De kracht van kurkuma
- Wat is osteoartritis en hoe ga ik ermee om?
- Hoe bestrijd ik op natuurlijke wijze mijn hoest?
- Lintwormsymptomen (afvallen, stoelgang): hoe weet ik of ik wormpjes heb
- Wat zijn de symptomen van een magnesiumtekort en hoe kan je deze opvangen?
- Seniorenweek: hoe kan ik zo lang mogelijk actief en onafhankelijk blijven?
- Zeg vaarwel tegen vaginale droogte dankzij Lubrilan
- Wat zijn de belangrijkste oorzaken van acne?
- Wat doet neusspray: gebruiken, afkicken, verslaving, symptomen
- Slaapstoornissen op een natuurlijke manier bestrijden
- Als je energie je in de steek laat
- Depressie, de ziekte van de 21e eeuw
- Hoe omgaan met darmproblemen?
- Wat is osteoporose en hoe verklein je de kans dat je eraan gaat lijden?
- Kan je allergieën met homeopathie en voedingssupplementen verlichten?
- Elke dag je huisdier verwennen!
- Lage bloeddruk : verhogen, symptomen (hoofdpijn) en oorzaak (stress)
- Wat is een neusverkoudheid of sinusitis?
- Calendula, een plant met therapeutische en ontstekingsremmende eigenschappen
- Neussprayverslaving: mythe of waarheid?
- Stoppen met roken: feiten en fabels
- Een depressie bestrijden met homeopathie en voedingssupplementen? Het kan!
- Hoe een verkoudheid of de griep aan te pakken met homeopathische middelen en voedingssupplementen?
- Je haartype bepalen
- Schimmel hoofdhuid: puistjes, jeuk, haaruitval en korsten verwijderen
- Hoe herken je verstuikingen of kneuzingen?
- Verlos jezelf van keelpijn met deze tips
- Homeopathie en voedingssupplementen tegen haarverlies
- Tips om je vitamine D-tekort op te krikken
- Maak komaf met hoofdpijn en migraine!
- Microlax: je frenemy bij darmonderzoeken
- Op weg naar een eetstoornis? De gevaren van laxeermiddelen...
- Littekens: hoe zorg je ervoor dat ze minder zichtbaar zijn?
- Hoe verzorg je schaafwonden?
- Verstopte neus: tips, oplossingen en wat te doen
- 6 tips om de overgang te vergemakkelijken
- Hoe bereid ik mijn lichaam voor op de herfst?
- Sporten met eczeem
- Peesontsteking: wat is het en wat doe je eraan?
- Zware benen? Dit kan je er tegen doen
- Tandpijn: oorzaken en wat je eraan kan doen.
- Herfsttips voor je huisdier
- Hoe verzorg je eenvoudige dagdagelijkse wondjes in 3 stappen?
- Back to reality: vakantiekilo's
- Herken een beroerte! Oorzaken, symptomen, gevolgen en behandeling
- De beste verzorging voor babyhuidjes
- Obstipatie en laxeermiddelen
- Waarom heb je cholesterol nodig?
- Kan je HDL cholesterol te hoog zijn?
- Hoe kom je aan voldoende beweging?
- Deze 4 voedingsmiddelen verhogen je goede cholesterol
- 5 handige tips om je goede cholesterol te verhogen
- Reizigersdiarree? Neem Imodium met je mee!
- Prikkelbare darm syndroom (pds): spastische of luie darm
- Darmflora herstellen of verbeteren: symptomen en voeding
- Tips & tricks om je gebruinde huid langer te behouden
- Pas tijdens de zomer op voor een voedselvergiftiging!
- Wat zijn onmisbare voorzorgen als je wilt gaan sporten in warm weer?
- Moeten we een blaar openprikken?
- Hoe draag je zorg voor de droge huid in de zomer?
- Vlooien en teken: dé nachtmerrie voor huisdiereigenaren
- Washandjes en andere natte doekjes
- 8 tips om je viervoeter met een gerust hart alleen thuis te laten
- Essentiële oliën voor tijdens de zomer
- Normal Jet: om te voorkomen en te genezen
- Bescherm je haar tegen de zon en behoud ook deze zomer een stralende haardos!
- Hoe gebruik je iso betadine één van de meest bekende ontsmettingsmiddelen?
- Schoonheidstips voor de zomer
- Enkele tips voor een zomer zonder zorgen
- Intieme hygiëne: enkele tips om vaginale problemen te vermijden
- Tips om migraine te vermijden en aanvallen te verminderen
- Hoe je metabolisme gebruiken om te vermageren?
- Hoe sportblessures voorkomen?
- Neem je Viata zonneproduct mee op reis en win #viatasummer
- Gezond ontbijten, slim ontbijten
- Hoe YUN probiotherapy gebruiken?
- Bescherm je littekens voor de zon
- Wereldgezondheidsdag
- Algemene tips om een allergie te voorkomen
- Handige tips voor een ski- of zonnevakantie
- 10 tips om de slaap op een natuurlijke manier te bevorderen
- Scoren bij Valentijn doe je zo
- Bescherm je oren voor zomerfestivals
- Hoe minder suiker eten?
- Maquilleren van A tot Z met Cent Pur Cent
- Een geslaagde wintervakantie dankzij homeopathie
- Tournée Minérale
- Het uitstelgedrag ligt alweer op de loer
- 4 tips om hoest bij kinderen te verzorgen
- 10 tips om je te helpen stoppen met roken
- De Blue Monday dip? Ik laat het aan mij voorbijgaan!
- De beste oplossingen tegen een droge huid in de winter
- Wees op je opperbest tijdens de eindejaarsfeesten!
- Tips en tricks om aerosol toe te dienen aan je kind
- Wereldaidsdag
- Kan een crème je er werkelijk jonger laten uitzien?
- Vette schilfers en roos op hoofdhuid verwijderen met shampoo
- Terug achter de schoolbanken
- Benieuwd naar de favoriete reisproducten van het Viata Team?
- Prachtige blonde beach-waves zonder naar de kapper te gaan? Het kan!
- Luister naar je huisdier
- Laat je niet bijten deze zomer
- SOS Festivalkit
- Net zoals vrouwen, hebben ook mannen hun mannenproblemen
- Met deze tips zwaai je examenstress een vaarwel toe
- De nieuwigheden van Nuxe Bio-Beauté
- Een kijkje in het badkamerkastje van enkele Viata teamleden
- Zó maak je je benen zomerklaar
- Lente tips voor je geliefde dieren
- Voorjaarsdip, weg ermee met deze 5 tips!
- De grote lenteschoonmaak
- Thealoz Duo, weg met oogklachten
- De beauty trends van 2017
- Isotone sportdrank of energiedrank?
- Filorga, getest en goedgekeurd
- Wohoo, bijna op skivakantie! Maar wat met je reisapotheek?
- Breek eens een record! 'Het' voornemen van 2017
- Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Priscilla
- Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Anouk
- Hardlopen in het najaar : de 5 essentiële tips!
- Hoe behoud je een gezond gewicht?
- Wat zijn gezonde vetten?
- Wat zijn koolhydraten?
- 10 tips voor bij het afvallen
- Uit eten gaan tijdens het afvallen, kan dat?
- Hoeveel kilocalorieën verbrand je per uur?
- Al het leuke van een stappenteller
- Kampmedicatie: wat geef je mee aan je kind?
- Wat is het nut van calorieën tellen?
- Het verdict van je weegschaal
- Hoe bereken je je BMI?
- Het Zika-virus
- Een betere ademhaling door een betere luchtvochtigheid
- Verlies enkele kilootjes en behoud voortaan je streefgewicht.
- Gestopt met roken, wat nu?
- Investeer in je lichaam met gezonde voeding.
- Behaal met glans je sportdoelen.
- Hoe vind je een goede work-life balans?
- "Viata is een veilige webshop" zegt Test Aankoop
- De hoofdluis zorgt voor heel wat kopzorgen
- Zonnestralen, je vriend of vijand?
- Zwangerschapsmasker
- Overmatig zweten: Odaban is dé oplossing
- Plaatselijk afslanken met Somatoline Intensief Afslankende Nachtkuur:
- Plaatselijk afslanken met Somatoline intensief afslanken - videoblog
- Odaban - De oplossing tegen overmatig zweten - videoblog
- Curapor - De wondpleister voor in je reisapotheek
- Eucerin Sun Mist Dry Touch - Videoblog
- Avéné Zonnegamma's - Videoblog
- Zonneproducten: tips en weetjes - Videoblog
- XL-S Medical Max Strength - hoe werkt het?
- Examens? Geef je geheugen alle kansen
- Anti-age verzorging? Begin al op je 30ste
- Coeliakie, glutenallergie? Weet wat je eet!
- Superfoods, wat zijn dat eigenlijk?
- Voorjaarsmoeheid bestrijden
- Omgaan met de menopauze
- Bruinen zonder zon, maak je huid klaar voor de lente!
- Spierpijn, een dagje ouder?
- Stramme spieren na het sporten?
- Reflex spray : 5 feiten die je moet weten!
- Diabetes enquête
- Ziekte van Lyme voorkomen? Test de teek.
- Stoppen met roken, goede voornemens voor het nieuwe jaar!
- Waarom een appel goed voor je is?
- Avène Cleanance expert
- Dexsil Sport & Spieren: Getest voor jou!
- Bioderma Sensibio micellair water - Dagelijkse routine
- Testers gezocht: Dexsil sport en spieren gel
- Ruil je lange broeken in voor korte rokjes...
- Zonneritueel: zonneverzorging voor je haar
- 10 weetjes over zonnebaden
- Afvallen... Yes, we can!
- De huisapotheek - Tips & tricks
- Moederdagpakketten van Vichy
- Moederdagpakketten van Nuxe
- Moederdagpakketten van Louis Widmer
- Moederdag bij Viata
- Vroegtijdige verzuring van de spieren tijdens het sporten tegengaan? Ja, het kan.
- Nuxe Huile Prodigieuse - Een multifunctionele olie
- Sportvoeding, ook voor jou?
- Serum - Een intensief voedende verzorging voor je huid
- Wat is nu juist micellair water?
- Hoe behoed ik me tegen de griepepidemie?
- Met je baby op reis
- Het belang van de juiste medische compressiekousen ter voorkoming van vliegtuigtrombose
- Eikenprocessierups: 5 tips om last te voorkomen
- Hooikoorts: 10 weinig gekende weetjes en nuttige tips
- Reisapotheek ok! Maar wat neem ik mee in mijn beautycase?
- 10 weetjes over migraine
- Geen zon meer en mijn kleurtje dan? Hier mijn 7 tips
- Cellulitis. Nee, dat wil ik niet! En nu?
- Reisapotheek, welke medicatie neem je mee op vakantie?
- 10 tips om huidkanker en vroegtijdig verouderen van de huid te voorkomen