02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
20-11-2019 | Algemeen welzijn

Scheren zonder irritaties

Geschreven door Lize mannenproblemen verzorging

Scheren is een wekelijks karwij voor mannen. De meeste mannen weten wel hoe je dit doet. Maar er zijn toch enkele kneepjes die niet iedereen kent, en die je heel wat irritatie kunnen voorkomen.

Het scheren zelf

Om de dode huid te verwijderen was je je eerst best met warm water. Tijdens het scheren gebruik je best scheergel. Als je een gevoelige huid hebt, laat je de gel best even inwerken. Om te eindigen, spoel je best even met koud water om je poriën te sluiten. Daarna kan je nog een vochtinbrengende aftershave, zonder alcohol, aanbrengen om je huid te kalmeren.

 

Hoe voorkom je irritaties?

Om irritaties tijdens of na het scheren te voorkomen zijn er verschillende dingen waar je best op let.

Om te beginnen vervang je best regelmatig de mesjes. Slechte mesjes veroorzaken vaak een branderig gevoel. Als je een ongemakkelijk of trekkerig gevoel hebt tijdens het scheren, is het tijd om nieuwe mesjes te gebruiken. 

Irritatie ontstaat ook wanneer je meer dan 1 keer over dezelfde plaats scheert. Van zodra je het scheerschuim weggeschraapt hebt, is er een verminderde lubricatie en ontstaat er irritatie.

Je scheert best ook zachtjes. De huid om je gezicht is namelijk heel erg gevoelig. Scheer dus steeds met de haarrichting mee en oefen ook niet te veel druk uit. Als je te veel druk moet uitoefenen, heb je geen goed scheermes. Een goed scheermes doet namelijk het werk voor jou.

Een scheermes of scheerapparaat met meerdere mesjes geeft het gladste resultaat en veroorzaakt het minste irritaties.. Het is namelijk zo dat het eerste mesje niet alleen het haar korter snijdt, maar het heft ook het haartje uit de huid. De volgende mesjes snijden zo steeds dichter bij de huid, waardoor minder bewegingen nodig zijn en waardoor je een gladder resultaat hebt, met minder irritaties.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels