02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Sedistress Sleep Tabletten 28 stuks

Tabletten 28 stuks
9,90
Op voorraad
9,90
Geneesmiddel op basis van planten dat wordt gebruikt ter verlichting van lichte nerveuze gespannenheid en slaapstoornissen.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Slaapproblemen

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

De aanbevolen dosis voor volwassenen en adolescenten ouderdan 12 jaar is :• Voor het verlichten van slaapstoornissen : één tablet een half uurtot een uur voor het slapengaan, indien nodig voorafgegaan dooreen tablet in de loop van de avond.• Voor het verlichten van lichte nerveuze gespannenheid : ééntablet tot driemaal per dag.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Middelen op basis van valeriaan kunnen maag- en darmproblemen veroorzaken zoals misselijkheid of buikkrampen. De frequentie is niet bekend. 

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof in dit middel is droogextract van valeriaanwortel(Valeriana officinalis L.). Elke tablet bevat 500 mg extract vanvaleriaan (equivalent aan 2 g - 3 g van valeriaanwortel).Extractiemiddel : Ethanol 60 % V/V.

De andere stoffen in dit middel :Tabletkern : microkristallijne cellulose, anhydrisch calciumwaterstoffosfaat,gepregelatineerd zetmeel, colloïdaal anhydrischsilicium, magnesiumstearaat.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik dit middel niet als u allergisch bent aan Valeriaan of een ander bestanddeel van dit geneesmiddel. 


Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Tilman
Aflevervorm Tabletten
Type product Geneesmiddel
Supplementen zenuwstelsel Hypnotica en sedativa
Bevat Valeriaan
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Tijdstip inname Nacht
Keyword Slaap

Sedistress Sleep is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Sedistress Sleep

Als je tijdens je slaap meer dan 5x per uur langer dan 10 seconden geen of weinig lucht krijgt, spreekt men van slaapapneu. Mogelijke klachten bij slaapapneu zijn:

  • snurken
  • stemmingswisselingen
  • concentratieproblemen
  • vermoeidheid
Indien slaapapneu niet correct behandeld wordt, kan het onder andere leiden tot gewichtstoename, hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en insulineresistentie. Contacteer je huisarts voor meer informatie.

Neen, een week slecht slapen kan je niet in één weekend goedmaken. Resultaat: het slaaptekort stapelt zich in de loop van de tijd op. Als je in het weekend echt moe bent, ga dan voor een middagdutje van 20 tot 30 minuten in plaats van een langere nacht. 

Ja, alcohol zal je makkelijker in slaap laten vallen, maar zal je slaap ook onderbreken, waardoor dromen en nachtmerries ontstaan. 

Valeriaan zorgt voor een betere continuïteit van de slaap (met minder nachtelijk ontwaken) en voor een toename van de diepe slaap, wat een beter herstel mogelijk maakt. Valeriaan bevordert dan ook de kwaliteit van de nachten slaap waarbij je fitter wakker wordt. 

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek