02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
12-10-2018 | Algemeen welzijn

Slaapstoornissen op een natuurlijke manier bestrijden

Geschreven door Dr Aelbrecht slaappillen slaapstoornissen stressimpulsen

Onderzoek toont aan dat maar liefst 28% van de Vlamingen lijdt aan slaapstoornissen. Dit uit zich in moeilijk in slaap vallen, regelmatig wak- ker worden, te vroeg ontwaken, slapeloze nachten, enz...

Lees hieronder de informatie van Dr. Peter Aelbrecht, auteur van de 2 boeken "Homo energeticus" en "Homo energeticus receptenboek".

Klassieke slaappillen?

1 op 6 Vlamingen zoekt heil in slaappillen om toch een goede nachtrust te bekomen. Nochtans zijn de meeste klassieke slaappillen niet zo on- schuldig als ze lijken.

Klassieke slaappillen veranderen immers het natuurlijk verloop van de verschillende slaapcyclussen en hebben hierdoor vele bijwerkingen zoals verminderde alertheid, geheugenverlies, rusteloosheid en vooral afhankelijkheid en gewenning.

Gezond alternatief? natural energy stress complex

Een gezond alternatief voor deze klassieke slaappillen zijn natuurlijke slaapmiddelen. Natuurlijke slaapmiddelen hebben immers geen enkele invloed op onze slaapcyclussen waardoor er geen afhan- kelijkheid of gewenning kan optreden en er ook geen invloed is op de goede werking van onze hersenen. Een natuurlijk slaapmiddel geeft je ’s morgens een fris en uitgerust gevoel, het enige wat een natuurlijk slaapmiddel immers doet is je natuurlijk slaapproces stimuleren. Het helpt je zowel bij het in- als doorslapen.

Welke natuurlijke slaapmiddelen zijn er momenteel voor handen?

Allereerst heb je Melatonine, het natuurlijk slaaphormoon dat elke nacht door onze pijnappelklier wordt aangemaakt en voor een gezonde en natuurlijke slaap zorgt. Om de doeltreffendheid van Melatonine als natuurlijk slaapmiddel te verhogen wordt het vaak gecombineerd met natuurlijke kruiden zoals Valeriaan en Passiebloem. Ook de grondstof waaruit Melatonine wordt gevormd toevoegen kan de doeltreffendheid van het natuurlijk slaapmiddel gevoelig verbeteren. Deze grondstof is het natuurlijk aminozuur L-tryptofaan.

Slaapstoornissen door stressimpulsen?

Slaapstoornissen kunnen eveneens ontstaan door een te hoge mate van stressimpulsen gedurende de dag waardoor ‘s avonds de natuur- lijke Melatonine productie wordt onderdrukt. Dit kan je voorkomen door naast de inname van natuurlijke slaapmiddelen ’s avonds ook Magne- sium en Vitamine B te gebruiken. Deze combinatie verhindert op een natuurlijke manier de onderdrukking van de Melatonineproductie als gevolg van stress overdag.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels