02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
24-06-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

SOS Festivalkit

Haa, de zomerfestivals. Het groene gras, de stralende zon en de loeiharde muziek: voor mij is het altijd een beetje thuiskomen. Ieder jaar opnieuw kijk ik er naar uit om 3 dagen over de weide te lopen en mijn favoriete bands te bekijken. Waar ik ieder jaar opnieuw totaal niet naar uitkijk, is het klaarzetten van al de spullen die ik nodig heb en mee moet slepen. 

 

Maar goed, het hoort er nu eenmaal bij, toch? Dus laten we er aan beginnen!

Wat hebben we nodig om 4-5 dagen te overleven op een weide zonder al te veel luxe?

Om te beginnen overloop ik altijd m’n dag in m’n hoofd, dit maakt het gemakkelijker om zeker te zijn dat ik alle belangrijke dingen mee heb.  Voor ik vertrek vul ik kleine reisverpakkingen met mijn favoriete producten (deze bestaan helaas niet helemaal in een handig reisformaat). Als er reisformaatjes zijn, neem ik deze natuurlijk mee!

Hoe ziet mijn dag er meestal uit?

Bij het opstaan heb ik steeds nood aan een goede reiniging, zeker op een festival. Een hele dag in een stoffige omgeving, het doet wat met je huid. We moeten dus de onzuiverheden zo goed en zo kwaad als we kunnen gaan verwijderen (best ook nog even voor het slapengaan, maar we weten allemaal dat dit niet altijd lukt op een festival).

Ik gebruik het liefst de Bioderma Sébium schuimgel voor een goede reiniging. De zachte, schuimende gel verwijdert alle onzuiverheden en het overtollige talg, waardoor ik minder kans loop om puistjes te krijgen. Daarna breng ik een dun laagje Bioderma Sébium Global aan op de probleemzones op mijn gelaat, om toch nog een extra bescherming tegen acné en onzuiverheden te hebben. Deze is al redelijk klein van formaat, dus deze kan zo de toilettas in!

Ik probeer me minstens 1 x te douchen op een festival en tijdens deze schitterende me-time kan ik ook vertrouwen op verschillende producten in reisformaat. Zo heb ik de Klorane Cederappel Shampoo en Klorane Douchegels in een handig reisformaatje. Na 1 dag is mijn haar wel terug wat vettig, dus ik maak ook graag gebruik van een droogshampoo om het tussendoor terug wat op te frissen. Dankzij de droogshampoo is mijn haar ook terug gemakkelijker te stylen. Ook hier heeft Klorane weer de ideale oplossing in een reisformaatje, namelijk de Klorane Brandnetel Droogshampoo. Hoe je de droogshampoo het beste aanbrengt, kan je terugvinden in onze blog. Fris gewassen? Dan brengen we nog gauw wat deodorant aan en we kunnen er weer tegen! Natuurlijk hebben we ook hier wat handige formaatjes, zoals de Vichy Anti-Transpiratie of de Roger & Gallet Gingembre Rouge.

Daarna, make-up. Op een festival heb ik niet veel nodig, maar ik loop niet graag naturel rond – zo leid ik natuurlijk ook de aandacht af van mijn wallen die na 3 dagen slaaptekort ontstaan. Ik neem alvast een (waterproof) mascara en een oogpotloodje mee, dat zou voldoende moeten zijn om het even te overleven.


Voordat we de weide bezoeken, zit ik vaak nog even buiten aan de tent. Ik kan nooit lang slapen op een festival (vandaar ook de wallen), dus ik zit vaak buiten aan de tent wat van de zon te genieten. Ik heb dus ook zeker een zonnecrème nodig om me doorheen de dag te beschermen.

Voor mijn gezicht kies ik voor de Avène Cleanance Zon SPF30. Deze heeft een matterend effect, is waterproof en regelt de talgproductie, voor mij dus het ideale product om mijn gelaat te beschermen. Voor mijn lichaam kies ik liefst voor een waterproof fluide, dit is gemakkelijker om uit te smeren en dus snel aangebracht. Hier kies ik voor de La Roche-Posay Anthelios XL fluide SPF50+, zo ben ik zeker dat ik voldoende beschermd ben. Het is een kleiner formaat en dit maakt het ook gemakkelijk om dit mee te nemen naar de weide. Op deze manier kan ik me doorheen de dag nog eens insmeren zodat ik niet steeds terug moet naar mijn tent. Dit product gaat voor zowel gelaat als lichaam, maar ik heb persoonlijk liever een matterend product voor op mijn gezicht.

Als ik mijn voormiddag in de zon doorbreng, heb ik soms ook wel nood aan wat verfrissing. De Hydrabio Brume is hiervoor het geschikte product. Het is een lichte mist in een handige meeneemverpakking die ik snel en eenvoudig even kan verstuiven voor wat afkoeling. Er bestaat ook een variant met SPF30, de Hydrabio Hydraterende Anti-Aging Mist. Dit product heeft hetzelfde handige meeneemformaat, maar gaat de huid ook beschermen tegen huidveroudering en bruine vlekjes die kunnen ontstaan door de zon. Met dit product ben je ook ineens beschermd tegen de zon, wat handig is als je liever geen zonnecrème meeneemt of aanbrengt op je gelaat.

Goed, genoeg uitgerust, tijd om naar de weide te gaan!

Wat heb ik nodig? Mijn zonnecrème (als de zon schijnt natuurlijk en anders wordt het jammer genoeg een regenjasje) en mijn oordopjes. Oordopjes zijn onmisbaar op een festivalterrein. Ook al moet de organisatie zich aan de geluidsnormen houden, muziek (en voornamelijk schelle gitaren) is enorm schadelijk voor je gehoor. Zelf loop ik al verschillende jaren met de Blox Xperience Music oordopjes rond. Ze zijn gemakkelijk in te brengen, heel comfortabel om te dragen en nadien ook gemakkelijk te reinigen. Er zit ook een handig kokertje bij, waardoor je ze gemakkelijk kan opbergen en met je meenemen. In onze vriendengroep zijn er koppels die al een kindje hebben, maar zij komen toch nog eens graag de sfeer opsnuiven op een festival. Om het gehoor van hun kindjes goed te beschermen, gebruiken zij de Alpine Muffy. Een leuke koptelefoon voor de kindjes die comfortabel zit!

Na een wilde en vermoeiende dag op de weide slenter ik terug naar mijn tent en wil ik zo snel mogelijk slapen. Ik probeer er aan te denken om toch nog even eerst m’n gezicht te reinigen en me wat op te frissen. Voor een snelle démaquillage kies ik voor de Blephaclean doekjes. Deze zitten apart verpakt, zijn doordrenkt met een lotion en staan garant voor een zachte reiniging van de oogleden. Ik fris me nog snel op met een Tena Wet Wash Glove zodat ik niet heel smerig m’n slaapzak in moet kruipen en kan genieten van een welverdiende nachtrust.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels