02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
04-09-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Sporten met eczeem

Geschreven door Niels sport huidverzorging eczeem verzorging jeuk

Ben jij in je dromen de volgende Michael Jordan, Kevin De Bruyne  of Michael Phelps, maar werkt je eczeemhuid je tegen om te schitteren? Maak je vooral geen zorgen want je bent zeker niet alleen. Ongeveer 6% van de bevolking heeft last van deze huidaandoening, maar dit hoeft je zeker niet tegen te houden om aan sport te doen. Met de volgende tips is je huid goed gewapend tegen eczeem en kan je met een gerust hart gaan sporten. Waar wacht je nog op? Trek je sportschoenen aan en beweeg in alle vrijheid zonder last van die irritante eczeem.

Pas je sportkleding aan

Veel sportkleding is gemaakt uit synthetische stoffen die niet al te vriendelijk zijn voor de huid. Stoffen zoals polyester kunnen voor een jeukende huid zorgen. Kies dus voor een outfit gemaakt uit katoen die niet te strak zit. Een losse T-shirt en short vormen de perfecte combinatie om je huid voldoende fris te laten aanvoelen. Voor sommige sporten zal je toch vaak synthetische kleding moeten dragen. Denk maar aan de voetbaluitrusting uit polyester die je ieder weekend moet aantrekken of de tutu die je voor iedere balletles aandoet. Breng dan een verzachtende balsem aan zoals de Lipikar AP+ producten van La Roche-Posay. Wanneer het kan, doe je ook best een katoenen onderhemdje aan om de huid te beschermen. Zo komt de huid minder in contact met de synthetische stof en krijgt de huid minder kans om te jeuken.

Neem meteen na het sporten een douche

Opgedroogd zweet kan voor een jeukende huid zorgen. Neem dus meteen na het sporten een korte douche zodat het zweet de kans niet krijgt om op te drogen. Verder houd je de douchebeurt best aan de korte (en frisse) kant. Een langgerekte stomende douche klinkt vaak als een zaligheid, maar een te hete douche kan er ook voor zorgen dat de huid verder uitdroogt. Kies dus voor een temperatuur van om en bij de 30° Celsius. Na het douchen dep je de huid best droog met een handdoek en breng je wat zalf aan om de huid terug van vet te voorzien.

Vet je huid voldoende in wanneer je gaat zwemmen eczeem zwemmen

Een frisse duik in het zwembad kan zalig aanvoelen, maar de chloor in het zwembadwater kan ook voor extra huidirritatie zorgen. Breng dus voor je in het water duikelt een laagje balsem aan om de huid te beschermen tegen jeuk een roodheid. Na het zwemmen spoel je de huid het best af onder de douche en breng een nieuw laagje zalf aan op de droge huid.

Zorg voor voldoende verfrissing

Zweet is een van de grote vijanden van de eczeemhuid. Opgedroogd zweet zorgt vaak voor irritatie en een jeukend gevoel. Probeer er dus voor te zorgen dat je het niet te snel warm hebt door bijvoorbeeld rustig op te warmen en luchtige kleding te dragen. Probeer ook voldoende te pauzeren en te drinken. Je kan ook de huid verfrissen met een spray met thermaal water zoals die van La Roche-Posay. Deze spray zorgt voor een verzachtend gevoel en kan zelfs huidveroudering helpen voorkomen.   

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels