24-03-2014 | Sport en vitaliteit

Sportvoeding, ook voor jou?

Geschreven door Hilde sportvoeding

Waarschijnlijk heb je wel eens wat gelezen over sportvoeding en het feit dat professionele sportbeoefenaars een op maat gemaakt sportdieet volgen, om zo prestaties op topniveau te kunnen leveren.

Een “gezond voedingspatroon” is echter niet alleen belangrijk voor professionals, maar ook als je minder intensief sport op regelmatige basis kan de juiste voeding op het juiste moment jou helpen om de doelstellingen  die je voor ogen hebt, te behalen.

 

De juiste voedingsstoffen

Vooral als je goed en regelmatig sport is het belangrijk dat je op het juiste moment de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, zodat je jouw lichaam optimaal voorbereid op de fysieke inspanningen.

Ook kan je jouw lichaam met de “juiste” voeding helpen om tijdens en na het sporten maximaal te herstellen.

Je voedingspatroon is uiteindelijk een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan sporten op een gezonde en verantwoorde manier. Eet dus elke dag gezond en gevarieerd, want daarmee geef je jouw lichaam alle energie en bouwstoffen die het nodig heeft om te presteren en effectief te herstellen.

 

Tijdens het sporten

Terwijl je bezig bent met sporten is het heel belangrijk om je vochtbalans op peil te houden. Neem daarom tijdens de training regelmatig een slokje water, zodat je vochtniveau voortdurend op peil wordt gehouden. Je kan hiervoor ook isotone dranken gebruiken.

 

Je voedingspatroon is een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan sporten op een gezonde en verantwoorde manier

 

Na het sporten

De extra eiwitbehoefte die je lichaam nodig heeft kun je aanvullen door meteen na intensieve sportbeoefening een eiwitshake te nemen. Let er wel op dat je geen eiwitshakes drinkt van mindere kwaliteit, want dit soort shakes bevatten vaak allerlei goedkope vulmiddelen en kunstmatige toevoegingen die je lichaam onnodig belasten en je spierherstel juist afremmen.

Etixx heeft een heel gamma aan kwaliteitsproducten die een goede aanvulling zouden kunnen zijn voor, tijdens en na het sporten.

 

Etixx Isotonic sinaas

Isotone dorstlesser met neutrale pH, met de juiste osmolariteit- en suikersamenstelling voor een optimale vocht- en energieopname. In de vorm van zakjes met sinaassmaak.

Etixx Energy sport bar chocolade

Energiereep met chocoladesmaak dat door zijn uitstekende samenstelling de noodzakelijke energie levert tijdens de inspanning. De repen zijn makkelijk verteerbaar.

Etixx Energy gel Gelstick

Voedingssupplement op basis van dextrose en guarana die meer energie geeft gedurende een inspanning. Zakjes klaar voor gebruik.

Etixx Recovery + energy sport bar

Proteïne-energie sportreep met een goede verhouding van proteïnen, koolhydraten, vet en vezels, om spierafbraak en energieverlies te voorkomen. Met pindanootsmaak.

Etixx Recovery shake framboos/kiwi

Recuperatiepoeder voor de spieren met frambozen- en kiwismaak om op te lossen in water of melk, in de vorm van zakjes. Een rijke mix van glucose, fructose, wheyproteïnen en vitaminen. Vult snel de glycogeenvoorraden aan en zorgt voor het herstel van spierweefsel na het sporten.

Etixx Recovery shake chocolade Poeder

Recuperatieshake met chocoladesmaak. Ideaal voor na het trainen of na een sportprestatie om het spierherstel te vergroten.

 

Hilde, Life coach - Optilife

Gastblogger

Wij horen graag uw mening, deel ze hier met ons

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels