02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
22-02-2021 | Dieren

De meest voorkomende signalen van stress bij katten verminderen

Geschreven door Y Dieren dierenverzorging

Krabben aan de bank, terwijl hij een prachtige krabpaal tot zijn beschikking heeft. Sproeien tegen de muur, terwijl hij dit ook nooit eerder heeft gedaan. Vechten met de andere kat in huis, terwijl ze altijd vriendjes zijn geweest. Waarom doet Max dat ineens? 

Katten doen alles met een reden. Jouw kat vertoont namelijk bepaalde gedragingen om jou te laten weten hoe hij zich voelt. Jouw kat kan je een seintje willen geven dat hij pijn heeft, gestrest is of juist territoriaal. Als het gedrag van jouw kat merkbaar is veranderd, is het belangrijk dat je met de oorzaak aan de slag gaat.


Wat kan stress bij katten veroorzaken?

Katten houden niet van veranderingen. Zowel kleine veranderingen, denk aan het veranderen van het merk kattenbakvulling of het verplaatsen van de krabpaal, als grote veranderingen zoals verhuizen of de komst van een nieuw huisdier of baby, kunnen bij de kat stress veroorzaken. Dit kan zich gaan uiten in ongewenst kattengedrag, zoals krabben, sproeien, verstoppen (angst) en vechten met andere katten in huis.

FELIWAY® Optimum helpt de meest voorkomende signalen van stress te verminderen! FELIWAY® Optimum komt in de vorm van een verdamper met flacon voor in het stopcontact. Plaats de verdamper gedurende 30 dagen continu in het stopcontact in de ruimte waar de kat de meeste tijd doorbrengt. Herhaal indien nodig met een navulflacon voor een continue verhoogde geruststelling in huis.


Het ontstaan van FELIWAY® Optimum

Al meer dan 20 jaar werkt het onderzoeksteam van FELIWAY® voortdurend aan het uitbreiden van hun expertise op het gebied van kattencommunicatie. Hun passie om te proberen nog beter te worden in het spreken van ‘kat’ heeft geleid tot een spannende doorbraak. De ontdekking van een nieuw en uniek feromooncomplex bij katten zorgt ervoor dat we vanaf nu, met behulp van FELIWAY® Optimum, katten beter dan ooit kunnen kalmeren en onze katten in hun eigen taal kunnen geruststellen.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels