02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Chat met ons

Sumivital Capsules 120 stuks

3 reviews
Capsules 120 stuks
21,80 22,25
Op voorraad
21,80
-3% **
prijs apotheek: 22,25* Je bespaart: -0,45
Voedingssupplement op basis van VIT C, VIT D, VIT E, bètacaroteen, selenium en zink in de vorm van capsules. Gaat het lichaam beschermen tegen vrije radicalen, verhoogt de vitaliteit en activeert het afweersysteem.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Sumivital levert de bijdrage aan essentiële elementen die noodzakelijk zijn voor een optimale bescherming tegen vrije radicalen. De dagelijkse dosissen van bètacaroteen, vitamine C en vitamine E, selenium en zink beantwoorden aan de nutritionele normen die momenteel in België van toepassing zijn. De samenstelling van de capsules Sumivital komt overeen met de Franse studie SU.VI.MAX. (een studie die het effect van een vitaminen- en mineralensupplement op de afweer van het organisme nagaat). Iedereen heeft behoefte aan de inname van vitamine A, C en E aangezien we niet in staat zijn om ze zelf te synthetiseren. Dit geldt eveneens voor selenium en zink, die essentieel zijn voor de goede werking van de cellen. Het is dus zeer belangrijk om deze elementen in te nemen overeenkomend met de behoefte van de persoon om ieder tekort aan deze elementen te voorkomen.

Eigenschappen

Sumivital zijn capsules die essentiële antioxidantia bevatten (vitaminen en mineralen) die een rol spelen in de strijd tegen vrije radicalen, die de vitaliteit verhogen en die ons afweersysteem ondersteunen. Vrije radicalen: Vele chemische reacties in ons lichaam zorgen voor de productie van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn enerzijds nuttig omdat ze ons lichaam beschermen, maar anderzijds veroorzaken ze het veranderen en het verouderen van de weefsels. Hun productie is geregeld, maar factoren zoals stress, vervuiling, tabak, UV-stralen, pesticiden en andere producten kunnen het systeem ontregelen waardoor er te veel vrije radicalen geproduceerd worden. Verdediging tegen vrije radicalen: Een aantal substanties kunnen de uitbreiding van de radicalaire reacties tegengaan. We noemen deze substanties de antioxidantia. Er zijn 3 sleutelenzymen in het antioxidatief systeem waaronder superoxide dismutase (SOD) en glutathion peroxidase (GPx). Een andere verdedigingslinie wordt gevormd door een groot gedeelte van de vitaminen: de vetoplosbare en wateroplosbare vitaminen. Deze vitaminen verminderen de ongunstige werking van de vrije radicalen doordat ze omgevormd kunnen worden in zeer stabiele radicalen (niet-reactief). Vitamine C en E: Vitamine C, ook gekend onder de naam ascorbinezuur, en vitamine E, waarvan het D-alfa-tocoferol de meeste actieve vorm is, beschermen de LDL cholesterol tegen de versnelde oxidatie door de aanvallen van vrije radicalen. Bovendien wordt vitamine E, na reactie met vrije radicalen, terug geregenereerd dankzij vitamine C. Bètacaroteen: Bètacaroteen is een voorloper van vitamine A. Vitamine A helpt het lichaam om zijn afweersysteem te regelen waardoor de weerstand verbetert. Selenium en zink: Selenium is noodzakelijk voor de werking van het GPx, dat samenwerkt met vitamine E om cellulaire membranen te beschermen tegen vrije radicalen. Het kan, zoals vitamine C en E, de oxidatie van LDL cholesterol (slechte cholesterol) beperken. Tot slot zink: zink komt tussen in de werking van SOD en bij verschillende enzymatische reacties. Zink ondersteunt ons afweersysteem en is noodzakelijk voor de synthese van DNA en ewitten.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 capsule Sumivital per dag, in te nemen met een glas water tijdens de maaltijd. De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

120 mg vitamine C (200 % van de ADH), vitamine E equivalent aan 30 mg D-alpha-tocopherol (300 % van de ADH), 6 mg bètacaroteen (125 % van de ADH), 0,1 mg selenium (143 % van de ADH) onder de vorm van gist verrijkt met selenium en 20 mg zink (133 % van de ADH) onder de vorm van zinkgluconaat. Capsules: gelatine. Kleurstoffen: E131, E171, E 172.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Trenker
Aflevervorm Capsules
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Aanvullend, Vermoeidheid, Weerstandsverhogend
Bevat Selenium, Vitamine A, Vitamine C, Vitamine D, Vitamine E, Zink
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Antioxidant, Beschermend, Stimuleert afweersysteem
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Laatste reviews en ervaringen met Sumivital

Een oordeelkundige en relatief volledige samenstelling van vitaminen en sporenelementen in dagelijkse dosis, zonder veel onnodige ladingselementen, dit alles tegen een zeer competitieve prijs.

Pierre

Goed product maar geeft een opgezwollen gevoel aan de maag

Christian

Scherpe prijs, en qua werking goed, maar ze liggen voor mij een beetje zwaar op de maag

Sonia
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek