02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2014 | Algemeen welzijn

Superfoods, wat zijn dat eigenlijk?

Geschreven door Natasha Superfoods Raw foods

Superfoods, ook raw foods genoemd zijn dankzij hun bijzondere eigenschappen erg populair geworden. Met ‘raw’ foods heeft men het eigenlijk over voeding die een minimum aan bewerkingen is ondergaan. Ze zijn biologisch, veganistisch en niet genetisch gemanipuleerd. Bovendien zijn ze glutenvrij en gevrijwaard van bewaarmiddelen, additieven, smaak-, kleur-, en vulstoffen.

Tijdens de bereidingsprocedure van deze raw foods blijft de temperatuur steeds onder de 40°C hetgeen het behoud van vitaminen, mineralen en enzymen garandeert.

Deze producten zijn dus puur, natuurlijk en supergezond, vandaar ook de naam Superfoods.

Al deze superfoods zijn uitermate geschikt als toevoeging aan uw maaltijden, soep, slaatjes,  smoothies, enz..  Let wel op, deze raw foods of superfoods dienen pas toegevoegd te worden na het verhitten van uw maaltijd.  Bij verhitting verliezen zij namelijk al hun positieve eigenschappen!

In ons assortiment vindt u een selectie van zorgvuldig uitgekozen superfoods van Biotona, Linwoods, Amanprana & Hanoju. Ontdek ze!

Biotona Raw foods (poeders en sappen):

De superfoods van Biotona zijn erg geconcentreerd waardoor je er geen grote hoeveelheden van moet gebruiken.

Er zijn superfoods op basis van gezonde vruchten zoals de açai-bes, de blauwe bes, de granaatappel, de cranberry bes, de camu-camu bes en de vlierbes  die rijk zijn aan vitaminen (onder andere vitamine C), mineralen en anti-oxidanten.

Anti-oxidanten helpen bij het afvoeren van vrije radicalen (schadelijke stoffen) uit het lichaam, en zouden preventief werken tegen kankers.

De superfoods op basis van tarwesap, gerstegrassap, chlorella en spirulina bevatten dan weer chorophyl die een ontgiftigende, verjongende en ontzurende werking hebben omwille van een zeer hoog gehalte aan gezonde mineralen.

Er zijn mixen van superfoods zoals o.a. de hennep-erwt-rijstproteïne die alle nodige eiwitten bevatten ter versterking van de spieren en die eveneens kunnen dienen als gezonde maaltijdvervanger. De mix van superfoods met ingrediënten als maca, ginseng, groene thee en guarana zorgen dan weer voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen.

Niet te vergeten zijn de chia- en hennepzaden die rijk zijn aan essentiële vetzuren (omega 3 en 6) en hebben een gunstig effect op de cholesterolwaarden.

Een andere manier om jezelf een dagelijkse gezondheidsboost te geven zijn de antioxidantrijke supersappen met name de goji, cranberry, vlier, acai, noni, duindoorn, mangostan en aloe vera. Ook hier is er maar een kleine dagelijkse hoeveelheid van nodig om je meer energie, weerstand en jeugdigheid te geven.

Linwoods

Het Linwoods scala aan heerlijke, voedzame 'Super Foods' is de perfecte oplossing voor degenen die ervoor willen zorgen dat hun dieet de nodige essentiële vetzuren, vezels, vitaminen en mineralen bevat. Het assortiment van gemalen zaden, noten en bessen is een erg gezonde aanvulling op een evenwichtige en gevarieerde voeding.

De Linwoods producten zijn eveneens glutenvrij en zonder toevoeging van suikers.

Amanprana

Bij Amanprana baseren ze zich op de woorden van Hippocrates: ‘Laat voeding je medicijn zijn.’ Al deze producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt.  Ze zijn biologisch en vegetarisch en waar mogelijk ook fair trade en fair world.  Alle deze producten bezitten een lage Glycemische Index en hoge ORAC waarden.

Gula Java Brut – Gula Java Fin – Gula Java Blocs –super gezonde kokosbloemsuikers !

Gula Java kokosbloemsuiker is “een gezond alternatief” voor het dagelijks en vaak overmatig gebruik van geraffineerde suikers zoals witte of bruine suiker.

Geraffineerde suikers die de dag van vandaag echter ingeburgerd zijn in onze eetcultuur en jammer genoeg terug te vinden zijn in bijna alle voedingsmiddelen zijn slecht voor je gezondheid. Zij zorgen namelijk voor een onstabiele suikerspiegel van ons lichaam.

Gula Java kokosbloemsuiker is daarentegen supergezond en kan dagelijks gebruikt worden ter vervanging van de ongezonde geraffineerde suikers.

Zo is de Glycemische Index van Gula Java kokosbloemsuiker (GI=35) de helft lager dan bij geraffineerde suikers (GI=68).  Hoe lager de GI Index, hoe stabieler je suikerspiegel.

Bovendien bevat Gula Java (ORAC=2200) een zeer hoge ORAC-waarde.

Hoe hoger de ORAC waarde des te meer anti-oxidanten de voeding bevat.

De Gula Java kokosbloemsuikers kan je gebruiken als gezonde vervanging van riet-, bietsuikers, agave, ahorn of siroop.  Voor het gezond zoeten van thee & koffie, voor het zoeten van je gebak,…  Gula Java is zoeten zonder schuldgevoel.

Extra Virgin Coco’s olie – een op en top natuurproduct !

Gebruik nooit geraffineerde of ontgeurde oliën om te verhitten, gebruik dus enkel extra

virgin! De extra vierge kokosoliën van Amanprana zijn de meest veilige oliën om mee te frituren of te verhitten.  Ze zijn gezond, verliezen hun gezonde eigenschappen nauwelijks, zelfs bij veelvuldig verhitten.  Je kan er tot 2 jaar mee frituren mits regelmatig filteren.

Ze zijn bijzonder licht verteerbaar, lekker en geven een zachte smaak aan je gerechten of frietjes.

Amanprana’s Extra Virgin coco’s olie is ook uiterst geschikt:

  • Om gezond te bakken, wokken, braden en smeren.
  • Voor het haar, massage, glijmiddel, hout, lichaamsverzorging.
  • Om toe te voegen bij smoothies.
  • Ook in ons gamma: Extra Virgin Red Palm olie én Extra Virgin coco’s/olijf/palm olie.

HANOJU – medicinale paddenstoelen – een wondermiddel ?

Reishi & Chaga paddenstoelen extract (in tabletvorm) wordt in Aziatische landen al eeuwenlang gebruikt als promotor van een gezond en lang leven.

Deze paddenstoelen hebben behalve hun jeugdige en vitale werking op het menselijke lichaam nog een aantal bijzondere krachten, wij noemen er maar enkele op:

  • anti-oxidante werking.
  • reinigende werking.
  • lichaamsherstellende werking.
  • goede invloed op cholesterol.
  • het behoud van een goede mentale balans.
  • positieve invloed op ons immuunsysteem.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels