Biotona Quinoa raw Zaden 1kg

Biologische quinoa zaden, bron van proteïnen en aminozuren.

€ 11,60 -10%
10,44
Op voorraad
f product.view.content.addfavourite

Bestel voor 12:00, woensdag geleverd

Biotona Bio Quinoa zijn de vruchtzaden van een gewas dat al meer dan 5000 jaar in gebruik is in de Zuid-Amerikaanse Andesregio. Chenopodium quinoa is een éénjarige plant, die zowel groeit net boven het zeeniveau, als in de gebergten boven 3000 m en weerstaat aan diverse weersomstandigheden. De Inca’s noemden het ‘de moeder van alle granen’ en beschouwden als een geschenk van de goden. Ten tijde van de Spaanse veroveraars verdween quinoa op de achtergrond door andere gewassen zoals gerst en aardappelen. De hoge opbrengst van quinoa, zelfs onder barre omstandigheden en de hoge nutritionele waarde zorgden voor een hernieuwde aandacht voor dit pseudograan. Biotona bio Quinoa wordt 100% biologisch geteeld in Bolivië/Peru, en wordt na een groeiduur van 4-5 maanden geoogst. De quinoazaden kunnen wit, rood of zwart zijn afhankelijk van het ras en worden nagedroogd bij een lage temperatuur. Bovendien is quinoa glutenvrij en rijk aan proteïnen en bevatten de zaden alle essentiële aminozuren.
Gebruik de Biotona Bio Quinoa in veel van uw gerechten. Spoel de quinoa onder de kraan (ongeveer 50-70 g per persoon) en breng 1 deel Biotona bio Quinoa in 2 delen kokend water (plantaardige melk of vruchtensap voor zoete bereidingen). Zet na 5 minuten het vuur uit en laat staan voor 5-7 minuten totdat de quinoa glazig is. Laat de gekookte quinoa eventueel helemaal afkoelen en meng met fruit en andere Biotona Superfoods voor uw ontbijt.  • Koel, droog en in het donker bewaren. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
quinoa* (Chenopodium quinoa) (100%*biologische teelt)
Merk Biotona
Aflevervorm Zaden
Type product Superfoods
Bevat Quinoa
Glutenvrij? available
Lactosevrij? available
Bio? available
Raw? available
Vegan? available
Gedeelde ervaringen
    08/02/2018
    Goede prijs-kwaliteitverhouding. Plan om het te legen in een glazen pot zodat de quinoa al zijn eigenschappen behoudt.