02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Tilman Cholesfytol Plus Tabletten 84 stuks

23 reviews
Tabletten 84 stuks
21,90 35,90
Op voorraad
21,90
-39% **
prijs apotheek: 35,90* Je bespaart: -14,00
Voedingssupplement met olijfextract en gefermenteerde rode rijst, in de vorm van tabletten. Draagt bij tot een goede cholesterol.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

Wat doet dit voedingssupplement?


Het voornaamste bestanddeel van dit voedingssupplement is rodegistrijst. Rodegistrijst ontstaat door fermentatie van rijst. Eén van de belangrijkste werkzame stoffen in het voedingssupplement is monacoline K, een natuurlijke vorm van statine dat aangewezen is voor de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

Wat kan je veranderen aan je levensstijl om je gezondheid te bevorderen?
 • Eet dagelijks ongeveer 300g groente.
 • Eet mager vlees en varieer met vis (liefst vette vis zoals haring, zalm, heilbot of makreel), peulvruchten en ei.
 • Eet dagelijks 30-40g vezels (volkoren producten en dagelijks 2 stukken fruit).
 • Beperk alcohol en frisdrank.
 • Beweeg elke dag 30 minuten.
 • Stop met roken.
Hoe moet je dit voedingssupplement innemen?

Neem 1 tablet per dag ’s avonds voor het slapengaan.

Let op!
 • Rodegistrijst is van ‘natuurlijke’ afkomst MAAR het kan dezelfde bijwerkingen (zoals spierpijn, spierzwakte, maagdarmklachten, hoofdpijn, keel- en neusklachten) hebben als geneesmiddelen tegen hoge cholesterol die door de dokter worden voorgeschreven.
 • De bijwerkingen van rodegistrijst zijn nog niet goed bestudeerd dus voorzichtigheid is geboden bij:
  • lever-, nier-, of spierproblemen;
  • personen ouder dan 70 jaar;
  • kinderen en adolescenten;
  • personen die andere geneesmiddelen nemen (die een wisselwerking met rodegistrijst kunnen hebben);
  • personen die tegelijkertijd cholesterolverlagende geneesmiddelen gebruiken;
  • personen die statines niet goed verdragen (dit zijn de meeste geneesmiddelen tegen hoge cholesterol die door de dokter worden voorgeschreven).
 • Neem in die gevallen contact op met je dokter indien je denkt dit voedingssupplement nodig te hebben.
Zwangerschap en borstvoeding

Dit voedingssupplement wordt NIET aangeraden tijdens de zwangerschaps- en borstvoedingsperiode. Vraag je dokter om advies over wat wél mogelijk is.

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Cholesterol gehalte.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Volwassenen vanaf 18 jaar: 1 tablet per dag, 's avonds.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Tablet: vulstof: cellulose - rode gist rijst poeder (Monascus purpureus) 240 mg (equivalent aan 10 mg monacoline K) - droog extract van olijfolie (Olea europaea) 50 mg (equivalent aan 10 mg hydroxytyrosol) - vulstoffen: zetmeel, magnesiumstearaat - bekledingsmiddelen: polyvinyl alcohol, talk, macrogol, polysorbaat - kleuring: karmijn, ijzeroxide.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of wanneer u borstvoeding geeft, noch bij personen onder de 18 jaar.Vraag altijd raad aan uw behandelend arts of apotheker voor u dit product gebruikt:- Indien u ouder bent dan 70jaar.- Bij het gelijktijdig gebruik van cholesterol verlagende geneesmiddelen of als u intolerant bent aan statines.- In geval van lever-, nier- of spierproblemen.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Tilman
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Hart- en bloedvaten Cholesterol
Bevat Rode gefermenteerde gist rijst
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Cholesterol
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Tilman Cholesfytol Plus

Voedingssupplementen en geneesmiddelen worden in ons lichaam afgebroken door onder andere leverenzymen. Daarom volstaat 1 dosis meestal niet om een blijvend effect te hebben. Sommige antibiotica ( macroliden) remmen de werking van zo'n leverenzym (nl. CYP3A4) af. Als gevolg daarvan, zullen voedingssupplementen en geneesmiddelen die door dit enzym afgebroken worden, minder snel afgebroken worden en dus een langer of heviger effect hebben. Ook rode gist rijst wordt door het CYP3A4-leverenzym afgebroken. 

De kans op ernstige bijwerkingen van rode gist rijst is groter bij mensen boven de 70 jaar. Daarnaast nemen mensen boven de 70 jaar vaak nog andere geneesmiddelen in, die kunnen interageren met rode gist rijst.

Daarom wordt het gebruik van rode gist rijst bij mensen ouder dan 70 jaar afgeraden. Neem contact op met je huisarts als je ouder bent dan 70 jaar en een te hoog cholesterolgehalte hebt.

De inname van rodegistrijst heeft geen aangetoonde meerwaarde bij personen boven de 70 jaar zonder hart- of vaataandoeningen. Daarnaast kan rodegistrijst bijwerkingen veroorzaken en kan het eventuele intertacties vertonen met andere geneesmiddelen.
Indien je toch graag zou willen starten met een rodegistrijstpreparaat, vraag je best eerst advies bij jouw huisarts.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Tilman Cholesfytol Plus

Prima product , snel geleverd , zeer tevreden.

Weymans Mathilde

Goed product en snelle levering, voordelige prijs. Top

S.c

Neem ondertussen al 2 jaar dit produkt. Mijn cholesterol is met 20 procent gedaald. Leveringen verlopen perfect én zoals beloofd. De Helpdesk van Viata is snel én correct. Ik ben een tevreden klant !

Herman

Briljant......persoonlijke brief in pakket, geweldige service, werkt echt, heeft mijn cholesterolgehalte verlaagd.

Christine Chilton

Mijn vrouw is neemt al een hele tijd deze pillen en is er zeer tevreden over , ze had van de statines altijd krampen en spierpijnen dat in nu opgelost door deze Cholesfysol plus pillen

Paul

Wees voorzichtig met de bestellingen, de levering GLS wat hier wordt aangeboden is erg slecht. Tijd van een week heb ik besteld en geen gevoel voor medicijnen, hoewel ik het nodig heb. Ga ergens anders heen voor uw bestelling als u uw medicatie snel wilt zien. Ik heb nooit meer met Viata.

Naser Qasem

Doet perfect waarvoor het bedoeld is, en dit al jaren. Ook de prijs bij Viata is ok.

Walter Decock

Zeer goed

Jasari

Geadviseerd door mijn huisarts, hoewel mijn cardioloog het niet eens is met deze mening over het nut. Mijn slechte cholesterolgehalte daalt door één capsule per dag in te nemen.

Philippe

deze cholesterolverlager van de tweede generatie werd mij aangeraden door mijn dokter daar deze geen bijwerkingen op de spieren heeft

Greta

Uitstekend product dat doeltreffend werkt.

Paul

Heel goed product.Mijn man neemt dit op aanraden van de dokter en zijn cholesterol staat niet meer te hoog .En het grote pluspunt niks van bijwerkingen.

Dorine

werd mij aangeraden door huisarts voor het verlagen van mijn cholesterol doet goed zijn werk mijn cholesterol is naar beneden gegaan

Francis

Wij nemen samen Dit produkt mijn man en ik en zijn er zeer tevreden over het werkt echt dus wat je samen doet,doet je zeker beter 😀

Carina en Rudy

Heel goed product , zeer goede prijs en zeer vlotte service !

Cindy

heel goed product

gerard

Zeer goed product en zeer goede service van Viata, in zeer korte tijd alles voor handen

Rohny C.

Ik neem dit product op aanraden van mijn dokter, en samen met wat aandacht te besteden aan mijn voeding ( minder vetten, sauzen en suikers ) heeft dit na een jaar mijn cholesterol drastisch naar beneden gehaald . Super product... ik blijf dit nemen en beveel dit ten sterkste aan !

Gerard

Product helemaal ok ! En correcte en snelle levering van de bestelling, prima service !

Anja

Snelle en correcte levering! Goed resultaat na 3 maanden innemen van deze medicatie tegen een verhoogde cholesterol.

Dorine

Mij werd cholesfytol plus aanbevolen i.p.v. gewone pillen vanwege te hoge cholesterol. De keuze viel op die van Tilman. Ik had niet beter kunnen gebruiken want de dokter was daarna zeer tevreden over mijn goede cholesterol spiegel. Ik zal ze daarom iedereen zeker aanbevelen!!! Daarbij zijn deze medicijnen zeer goed te betalen. Dus zal ik nooit overstappen op andere medicatie!!

paula

Snelle en goedkope service. Heel goed natuurlijk product.

Jolien

4. Alleen cholesterolverlager (+ olijf) zonder spierpijn *** Moet niettemin vergezeld gaan van een aangepaste voeding.

Christian
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek