02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Chat met ons

Tilman Urocystil Tabletten 42 stuks

Tabletten 42 stuks
15,39
Op voorraad
15,39
Urocystil is een urineweg anti-septicum op basis van planten. Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij blaasontsteking bij volwassen vrouwen zonder andere gezondheidsproblemen en die niet zwanger zijn.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Urineweginfecties bij de vrouw.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

3 x per dag 2 tabletten.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals elk geneesmiddel, kan UROCYSTIL ongewenste effecten hebben.
Gevallen van misselijkheid en braken werden vastgesteld.
Het is mogelijk dat de urine bruin-groen gekleurd is.
Indien u een ongewenst effect vaststelt dat niet beschreven werd in deze bijsluiter en indien u oordeelt dat het effect ernstig is, gelieve dan uw arts of apotheker te raadplegen.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof in dit middel is berendruif droogextract. Iedere tablet bevat 400 mg droogextract van Arctostaphylos uva-ursi (L.) Spreng., folium berendruifblad (3,5-5,5:1), overeenkomend met 64-96 mg arbutine.
Extractiemiddel : ethanol 60 % V/V.
De andere stoffen in dit middel zijn :
Kern van de tablet : microkristallijne cellulose, calciumhydrogenofosfaat dihydraat, gepregelatineerd zetmeel, talk, colloïdaal anhydrisch silicium, magnesiumstearaat. 
Filmomhulling : polyvinylalcohol, talk, macrogol, titanium dioxide (E171).

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Gebruik UROCYSTIL niet in geval van overgevoeligheid aan één van de bestanddelen van het preparaat.
Opgelet, niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar.
In vele gevallen beantwoordt de inname van het preparaat aan een occasionele klacht of een klacht van voorbijgaande aard en is de behandeling van korte duur. Een behandeling van lange duur kan nodig zijn in bepaalde gevallen. Bij langdurig gebruik dient de behandeling
regelmatig geëvalueerd te worden door de arts. Indien de symptomen aanhouden of erger worden na 7 dagen behandeling, dient u de arts te raadplegen.
Indien u reeds andere geneesmiddelen inneemt, lees dan ook de rubriek « Gebruik van UROCYSTIL in combinatie met andere geneesmiddelen ».
Gelieve uw arts te raadplegen indien één van de bovengenoemde waarschuwingen voor u van toepassing zijn of waren in het verleden.

Gebruik van UROCYSTIL in combinatie met voeding en drank
De gelijktijdige inname van voedingswaren die de urine aanzuren kan de antibacteriële werking verminderen.
Aanzurende voedingswaren : fijnkost, vlees, onrijpe vruchten, zure vruchten (citrusvruchten, abrikozen, pruimen), zure groenten (tomaten, rabarber), azijn.
Bepaalde voedingswaren zijn daarentegen alkaliserend en verhogen dus de doeltreffendheid van UROCYSTIL.
Alkalisinerende voedingswaren : melk, groenten (behalve tomaten, rabarber), gedroogde vruchten, aardappelen, kruiden (peterselie, tijm, origano,…), eigeel, kruidenthees, alkalisch mineraalwater.

Zwangerschap
Gelieve uw arts of apotheker te raadplegen voor inname van dit geneesmiddel. Wat de inname van UROCYSTIL betreft tijdens de zwangerschap, beschikken we over onvoldoende gegevens om eventuele negatieve effecten uit te sluiten. Het gebruik van dit geneesmiddel wordt dan ook afgeraden tijdens deze periode.

Borstvoeding
Gelieve uw arts of apotheker te raadplegen voor inname van dit geneesmiddel. Wat de inname van UROCYSTIL betreft tijdens de borstvoeding, beschikken we over onvoldoende gegevens om eventuele negatieve effecten uit te sluiten. Het gebruik van dit geneesmiddel wordt dan ook afgeraden tijdens deze periode.

Het besturen van voertuigen of machines
Niet van toepassing.

Belangrijk info wat betreft bepaalde bestanddelen van UROCYSTIL.
Niet van toepassing.

Gebruik van UROCYSTIL in combinatie met andere geneesmiddelen.
Gelieve uw arts of apotheker te verwittigen indien u andere geneesmiddelen inneemt of onlangs ingenomen heeft, zelfs wanneer het gaat over geneesmiddelen zonder voorschrift.
De antibacteriële werking wordt verminderd bij gelijktijdige inname van geneesmiddelen die de urine aanzuren (bv. vitamine C).

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Tilman
Aflevervorm Tabletten
Type product Geneesmiddel
Urinaire ongemakken Blaasontsteking
Bevat Beredruif
Aangewezen bij Urinaire ongemakken
Keyword Blaasontsteking

Tilman Urocystil is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Tilman Urocystil

Moet je vaker plassen en heb je een branderig gevoel tijdens het plassen? Dat kan wijzen op een blaasontsteking. Niet iedereen vertoont (dezelfde) symptomen bij een blaasontsteking. Ook buikpijn met krampen en bloed in de urine kunnen wijzen op een blaasontsteking. 

Heb je daarbovenop koorts, lage rugpijn, diarree, last van misselijkheid, ben je zwanger of heb je een verminderd afweersysteem? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de huisarts om je klachten te bespreken.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek