02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
06-02-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

5 tips tegen huidveroudering

Je huid is geen uitzondering. Naarmate je ouder wordt, zal de huid minder soepel aanvoelen en kunnen er zelfs rimpels of kraaienpootjes ontstaan. Voor vele mensen is het een ware nachtmerrie om hun huid te zien verouderen. Je ziet er namelijk snel een stuk ouder uit met enkele rimpels op je voorhoofd. Gelukkig genoeg kan je preventief enkele stappen nemen om je huid minder snel te laten verouderen.  

Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon

Uv-licht is een grote factor die de veroudering van onze huid beïnvloedt. De zonnestralen zorgen misschien wel voor een mooie bruine tint op je huid, maar zorgen zonder voldoende bescherming ook voor huidveroudering. Ga dus niet onbeschermd in de zon rondlopen. Een dagcrème bevat meestal al een goede uv-filter en is dus aan te raden voor dagelijks gebruik. Op extra warme dagen met veel zonneschijn kies je beter voor extra bescherming in de vorm van een zonnecrème.

Laat roken links liggen

Huidveroudering roken

Roken is nergens goed voor! De nicotine en andere schadelijke stoffen in een sigaret zorgen er niet enkel voor dat je tanden snel geel gaan zien, maar ook voor een versnelde veroudering van de huid. Roken zorgt namelijk voor de afbraak van bindweefsel en elastine in de huid en laten we dan nog maar zwijgen over de andere schadelijke gevolgen van roken. Doe je huid en de rest van je lichaam een plezier en gooi dat pakje sigaretten zo snel mogelijk richting vuilnisbak.  

Ontspan genoeg en zorg voor voldoende nachtrust

Een teveel aan stress kan ook de veroudering van je huid doen versnellen. Probeer dus voldoende te ontspannen om zo de stress te doen verdwijnen. Verder zorg je het best ook voor voldoende nachtrust met een vast slaappatroon. Je zal niet alleen door de dag meer energie hebben, maar je doet er je huid ook een groot plezier mee.

Collageen vertraagt de huidveroudering

Collageen is een eiwit dat onderdeel vormt van het bindweefsel in het lichaam van mensen en dieren. Naar mate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Je kan dus preventief een supplement met bioactief collageen innemen. Het collageen gaat veroudering tegen en versterkt zelfs de huid.

Let op je voeding

Naast supplementen met collageen kan je de huid ook nog op een andere manier van binnenuit voeden. Je eetgewoonten hebben namelijk ook een grote impact op het verouderingsproces van je huid. Zo kunnen goede vetten helpen met het bestrijden van een droge huid. Deze vetten kan je vinden in vette vis zoals zalm, makreel of haring, maar ook in olijfolie en peulvruchten. De vetten houden de huid soepel waardoor rimpels minder snel voorkomen.  

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels