02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
19-03-2018 | Algemeen welzijn

Handige tips voor een ski- of zonnevakantie

Heb jij een trip gepland tijdens de eindejaarsfeesten? Ga jij naar de zon of al op skivakantie? In beide gevallen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Niet alleen met kleren maar ook met je reisapotheek. Ook voor als je thuis blijft hebben wij enkele tips om ontspannen aan een nieuw jaar te kunnen beginnen.

Tips voor wie op skivakantie vertrekt

Vermijd reisziekte en bereid je reisapotheek voor

Vertrek je met de wagen? Denk eraan om medicatie te voorzien tegen de eventuele reisziekte. Neem ook een reisapotheek mee die aangepast is aan je verblijf. Bovendien vind je in ons artikel over de reisapotheek voor op skivakantie alles wat je moet voorzien. Zo ga je in alle rust kunnen genieten van je verblijf en ook zoveel mogelijk tijd kunnen doorbrengen op de piste!

NB: wist je dat er homeopathische geneesmiddelen bestaan om kleine en grote pijntjes tijdens de skivakantie te verzorgen?

Bereid de rit met de wagen voor

Als extra op je winterbanden, voorzie je best ook sneeuwkettingen! Zo vermijd je dat je vast komt te zitten op enkele minuten van je bestemming of van de pistes. Daarnaast neem je best ook een skihouder mee om je ski’s in op te bergen, zeker als je mensen meeneemt op de achterbank: je gaat veel meer op je gemak zitten in de wagen. Nu we het over comfort hebben: vergeet ook zeker niet voldoende voedsel en drank te voorzien. Dit ook voor het geval dat je vast komt te zitten in de files. Om files te vermijden, probeer je best je vertrek wat te verschuiven indien mogelijk. Als dit niet mogelijk is, probeer dan rustig te blijven in geval van opstoppingen!

Voorzie warme kleren

Het spreekt voor zich dat je warme kleren moet voorzien, maar zorg ook dat deze aangepast zijn aan wintersport. In feite krijg je het snel te warm tijdens de activiteit, terwijl je het risico loopt om koud te krijgen tijdens het naar boven gaan met de lift of bovenaan de pistes. Voorzie je dus zoals het hoort om een verkoudheid te vermijden!

Vergeet je zonnecrème niet

SkivakantieLast but not least: de zonnecrème. Denk eraan om een aangepaste zonnecrème mee te nemen in de bergen, en zeker ook om deze aan te brengen voor je je op de piste begeeft. Ja, met deze koude is het mogelijk dat je je niet bewust bent van de gevaren door de zon, hoewel ze vertienvoudigd worden doordat de stralen reflecteren op de sneeuw. Bescherm je dus met behulp van een zonnecrème voor het gelaat die aangepast is aan het skiën, maar ook met een beschermende stick voor de lippen!

PS vertrek je met je kleine spruitKijk dan na of je aan alles gedacht hebt!

Raadpleeg de weerberichten ter plaatse

Nu we het over de pistes hebben: denk eraan dat je het weerbericht bekijkt om te weten welke dag je best tot de top van de berg gaat en welke dagen je best kiest voor de kleinere pistes om zo mist te voorkomen. Op deze manier haal je het meeste uit je vakantie.

Tips voor wie op zonnevakantie vertrekt

Voorzie je op het tijdsverschil

Vertrek je met het vliegtuig? Om de vermoeidheid die met een tijdsverschil gepaard gaat te verminderen, kan je er best aan denken om de dag voordien op een aangepast uur te gaan slapen. Je kan eventueel ook gebruik maken van een natuurlijk product om je te helpen ontspannen als je angstig bent. Vermijd oppeppende middelen (koffie, tabak, alcohol, enz.).

Neem je reisapotheek mee en zeker en vast een goede zonnecrème

Het toppunt is, als je je zonnecrème vergeet wanneer je naar de zon vertrekt. Maar als het koud en grijs is voor het vertrek dan is dit een klassiek probleem, net zoals het vergeten van je badkleding, bijvoorbeeld. Zorg dus dat je een goede zonnecrème meeneemt en ook voldoende natuurlijk, maar denk er ook aan dat je alles meehebt om ongewenste verrassingen die gepaard gaan met exotische bestemmingen te vermijden of tegen te gaan (tourista, muggen, enz.). Controleer dus je reisapotheek voor het vertrek en voeg alles toe wat je nodig hebt in de zon (zoals bijvoorbeeld een aftersun).

Geef je lichaam enkele dagen om aan de warmte te wennen

Eens je op je bestemming aangekomen bent, begin je best niet vanaf dag 1 met intensieve activiteiten. Neem de tijd om gewoon te geraken aan het tijdsverschil en aan het veranderde klimaat. Denk er ook aan om je voldoende te hydrateren.

Tips voor wie thuisblijft

Draag zorg voor jezelf

Draag zorg voor jezelfProfiteer van de vakantie door je uit te rusten of wat tijd te nemen voor jezelf. Dit doe je door een goede detoxkuur te nemen, zowel voor je huid als voor je organisme. Je kan ook een echt moment van rust voorzien dankzij bijvoorbeeld een deugddoend gelaatsmasker. Ken je die kleine dingen waar je al zo lang over nadenkt om ze te doen maar waar je nooit tijd voor hebt? Neem zo bijvoorbeeld een bad met badolie erin om zorg te dragen voor je huid en creëer een rustgevende sfeer met behulp van essentiële oliën. Zo kan je je eindelijk ontspannen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels