02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

31-05-2018 | Aandoeningen

Enkele tips voor een zomer zonder zorgen

Hoera, binnenkort is het zomer en zijn de warmte en zon weer daar! Maar net als de andere seizoenen, brengt ook de zomer zijn deel aan ongemakken met zich mee. Ja, als sommigen hooikoorts overleefd hebben, dan zie je dat anderen de urineweginfecties aan elkaar rijgen of dat ze de zomer vieren met eczeem plaques.  En dan ook nog, wie blote benen zegt, zegt ook hallo tegen ingegroeide haartjes (bedankt, epilatie) of spataders (oh hoera). Kortom, om te zorgen dat deze kleine ergernissen je vakantie niet bederven, lees je best ons advies en breng je je zomer in alle rust door.

Urineweginfecties in de zomer

Urineweginfecties komen vaker voor in de zomer als gevolg van warmte, uitdroging en regelmatig baden of zwemmen, wat bevorderlijk is voor dit ongemak.  Als je inderdaad onvoldoende drinkt, dan plas je niet vaak genoeg en dit geeft de tijd aan de bacteriën om via de urinebuis omhoog te gaan naar je blaas, zeker bij dames!

UrineweginfectieWat doen om urinaire infecties in de zomer te vermijden?

Let er op dat je je voldoende hydrateert, dat je gaat plassen na het vrijen en van voor naar achter wrijft als je naar het toilet bent geweest. Zo vermijdt je de overdracht van kiemen vanuit de darmen naar de urinewegen. Dames, als je ook lijdt aan vaginale infecties of jeuk, neem dan eens een kijkje bij onze tips voor een optimale intieme hygiëne!

NB: je kan ook voedingssupplementen vinden op basis van cranberry om urinaire infecties te vermijden, zoals Uri-Cran bijvoorbeeld.

Ingegroeide haren, wat is het?

Een ingegroeide haar is een haar die, in plaats van door de derma te duwen en door te huid te groeien, in de huid groeit. Hij rolt zich dus in zichzelf op en vormt zo een klein rood en pijnlijk (lelijk) bolletje.Ingegroeide haartjes

Hoe ingegroeide haren vermijden?

  • Vermijd scheermesjes met meerdere mesjes, want deze snijden de haar in de verkeerde richting: deze zal dus meer de neiging gaan hebben om in te groeien.
  • Vermijd epilatie door middel van hars of trekken, dit gaat het haar beschadigen en zo gaat deze krom groeien.
  • Scrub regelmatig om zo de dode huidcellen te elimineren die zich opstapelen en die dus de haarfollikel kunnen verstoppen.

NB: er bestaat een verzorging voor het doen verdwijnen van onderhuidse haartjes van Biomed, deze helpt ook voor het voorkomen van ingegroeide haren en vermindert roodheden en bultjes die kunnen ontstaan na het scheren of epileren.

Atopische eczeem

Lijd je aan eczeem, ook wel atopische eczeem genoemd? Met de mooie dagen in zicht, zie je dan de eczeemplaques verschijnen zoals de bloemen verschijnen in de velden? Ja, zowel de hitte als de zwembaden (chloor), als zweten (verkies kleren uit katoen) en de airco kunnen niet goed opschieten met je eczeem. In feite zijn er in de zomer veel elementen die de huid uitdrogen, zoals anti-insecten sprays en lotions die chemische producten bevatten, ventilators, dehydratie, zonder dan de mijtenallergie, pollenallergie of stofallergie, onder andere, mee te rekenen!

Denk er dus aan dat je goed drinkt, je huid hydrateert en verkies hypoallergene producten.

Transpiratie

Uhm ja, in de zomer is het warm en zweten we! Maar geen paniek, er bestaan verschillende efficiënte deodoranten tegen transpiratie, zweetplekken, slechte geurtjes, enz. En meer nog, ze bestaan ook in meerdere vormen, voor de gevoelige huid, met of zonder parfum of anti-transpiratie voor mensen die overmatig zweten. Je kan zelfs crèmes vinden voor de handen en de voeten!

Overmatig zweten

Overmatig zweten, ook wel hyperhidrosis genoemd, kan algemeen of lokaal voorkomen. De symptomen die verschijnen zijn niet enkel meer zweten dan normaal, maar ook slechte geurtjes die ontstaan door de groei van bacteriën.  Deze mensen kunnen dus last hebben van doorweekte kleren, natte handen (wat nog een verschil is met klamme handen) of een voorhoofd waar het zweet van afdruipt. Kortom, het gaat hier over een specifieke aandoening die op verschillende manieren behandeld kan worden. Je vindt alle informatie in ons artikel over overmatig zweten.

Zware benenSpataders

Spataders zijn verwijde, blauwachtige aders en deze zijn dus zichtbaar aan de oppervlakte van de huid.  Ze verschijnen vaak ter hoogte van de benen en dijen, wat eigenlijk niet onze zaak is toen we besloten om onze benen te bruinen in de zomer, of om onze broeken in te ruilen voor rokken! Als ze talrijk aanwezig zijn, kan dit een teken zijn van aderinsufficiëntie (het bloed circuleert niet goed) en er zijn maar heel weinig vrouwen die geen enkele spatader hebben!

Geen paniek, op onze website kan je producten vinden om de strijd aan te gaan tegen spataders zoals de Vein Vanish van Biomed bijvoorbeeld.

InsectenZware benen

Ja, we blijven binnen het thema met zware benen, die vaak gepaard gaan met spataders en ook gerelateerd zijn aan problemen met de bloedcirculatie. Als je last hebt van zware benen, dan heb je zeker en vast bang voor de nakende zomer want de warmte is voor het grootste deel verantwoordelijke voor dit onaangename gevoel of het gaat het in ieder geval toch erger maken.

Last but not least, insecten!

Wat is het toch leuk om tijdens de zomernachten met de ramen open te slapen of onder een tentje, of om op vakantie aan de rand van het zwembad een dutje te doen... Tot als er een mug of een ander insect je slaap komt verstoren.  Gelukkig vindt je bij ons alle soorten producten om insectenbeten te voorkomen, of om snel in te grijpen als het te laat is ... Daarnaast vindt je in onze blog verschillende nuttige tips om deze zomer vaarwel te zeggen tegen insectenbeten. Vergeet ook niet om je tegen de teken te beschermen. Ze zijn frequenter wanneer het warmer is.

P.S. Zoals altijd, onthoud om je te beschermen tegen de zon om zo zonnebrand te vermijden en bereid je reisapotheek voor om onaangename verrassingen tijdens je vakantie te voorkomen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels