02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
16-06-2016 | Sport en vitaliteit

Uit eten gaan tijdens het afvallen, kan dat?

Geschreven door Natasha

Uit eten gaan en hierbij toch nog op je gewicht letten, het lijkt voor velen een moeilijke opdracht. Door een knorrende maag bezwijk je al snel voor al dat lekkers op de menukaart. Toch kan je door enkele tips in het achterhoofd te houden, wel een gezonde keuze maken. Zo moet je je achteraf dus niet schuldig voelen en blijft uit eten gaan een plezier.

 

Kies het geschikte restaurant

Het aanbod aan eetgelegenheden is groot. Maar niet alle mogelijkheden zijn even gezond. Denk maar aan fastfood of de rijkere Franse keuken met zijn vele roomsauzen. Je kiest dan ook beter voor een lichtere variant zoals de Aziatische keuken. Deze bestaat vooral uit magere vlees- en vissoorten en veel groenten.

 

Voorbereiding

Je kan van heel wat restaurants de menukaart tegenwoordig terugvinden op het internet. Zo kan je op voorhand al een gezonde keuze maken en je niet laten beïnvloeden door al dat lekkers. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je je dan ook aan je keuze zal houden.

Zorg er ook voor dat je niet met een knorrende maag het restaurant binnenstapt. Best eet je op voorhand al iets gezond. Anders zullen al die lekkere geuren je keuze wel eens sterk kunnen beïnvloeden.

 

Maak een lichte keuze

Je kan opteren voor een bijgerecht in plaats van een hoofdgerecht en kies dan ook zeker voor een gerecht zonder al te veel saus. Brood laat je ook beter staan.

Probeer te veel gangen en bijgerechten te vermijden. Een dessertje kan zeker, maar denk dan bijvoorbeeld aan sorbetijs of een fruitsalade.

 

Drink veel water

Opteer voor een karaf water in plaats van een karaf wijn. Probeer alcohol en frisdrank zo veel mogelijk te vermijden.

 

Hou deze tips in het achterhoofd en zo heb je zeker een gezonde en geslaagde avond!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels