02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Varivenol tegen spataders en zware benen

Zware benen

De lente is gekomen en dus zullen de temperaturen geleidelijk aan weer warmer worden, heerlijk toch! En ja dat is ook waar velen zich op verheugen, maar sommige en vooral sommige vrouwen vrezen voor deze hoge temperaturen. Inderdaad, voor zij rijmt hitte met jeuk, gezwollen en pijnlijke benen. En dan heb je, net zoals vele andere vrouwen, te kampen met de symptomen van zware benen die tot aderproblemen kunnen leiden.

Met Varivenol kunnen ook jouw benen genieten van een mooie dag, gedaan met wakker liggen over spataders en zware benen.

De preventie is bepalend om de consequenties van aderproblemen op lange termijn te vermijden. Daarvoor, en om te strijden tegen, de symptomen van zware benen zoals jeuk, kuiten die hard zijn bij het aanraken, gezwollen voeten en om de bloedsomloop te verbeteren, kan je een voedingssupplement zoals Varivenol nemen. Inderdaad, Varivenol bevat flavonoïden zoals diosmine en hesperidine die de tonus en de elasticiteit van de aders versterken. Het bloed loopt dus beter en stapelt zich op, waardoor het gevoel van zware benen vermindert. De diosmine en de hesperidine zijn natuurlijke stoffen die normaal niet in water kunnen opgelost worden. Ze kunnen dus niet uit het maag-darmkanaal geabsorbeerd worden. Maar de diosmine en hesperidine die Varivenol bevat zijn gemicroniseerd, in andere woorden, ze zijn “gemalen” in heel kleine molecules die door het lichaam kunnen geïntegreerd worden. De aescine, uittreksel uit paardenkastanje, vermindert het aantal zeer kleine poriën (zoals hun diameter) die in de membranen van de haarvaten bestaan. Zo wordt het vochtverlies van het weefsel verminderd, want dit is wat de zwelling dus veroorzaakt. Varivenol verbetert dus de bloedstroming in de aders en vermijdt de verwijding van kleine bloedvaten in de benen die, onder andere, verantwoordelijk zijn voor de spataders. Tenslotte bevat Varivenol ook magnesium om een goede werking van de spieren te garanderen. Deze bevordert ook het teruggaan van het bloed in de aders naar het hart.

 

Maar wat zijn aderproblemen?

Varivenol tegen zware benenKort gezegd, het is een probleem in het doorstromen van je bloed. Om dit te begrijpen, zullen we kort verklaren hoe de bloedsomloop werkt. Door de slagaders wordt het zuurstofrijk bloed door het hart gepompt naar onze organen en onze ledematen toe om hen met zuurstof te voorzien. Tegelijk wordt het zuurstofarme bloed terug naar het hart gevoerd. De aderproblemen treffen we aan bij deze laatste: het bloed dat door de benen naar boven wordt geleid om terug naar het hart te gaan heeft moeilijkheden. Maar waarom? Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals bijvoorbeeld een langdurige zitpositie of staanpositie, dit zal een stuwing veroorzaken (het bloed stagneert in plaats van te stromen) in de aders van de benen. Inderdaad, de beweging van de spieren die rond de aders staan bevorderen de bloedsomloop van de benen naar het hart. De bloedvaten zijn bovendien voorzien met kleine kleppen dat het bloed verhindert weer naar beneden te stromen onder invloed van de zwaartekracht. Maar soms functioneren deze kleppen niet meer zoals het hoort doordat de kleppen niet meer goed kunnen sluiten. Dit kan eventueel bij overgewicht of op oudere leertijd. Andere factoren zijn onder andere, erfelijkheid, zwangerschap, enz. Deze worden in het artikel “Zware benen” gedetailleerd.

 

Waarom veroorzaken spataders het gevoel van zware benen?

Het bloed dat zich opstapelt in de bloedvaten veroorzaakt een zwelling in het weefsels van de benen, maar veroorzaakt ook jeuk en een beklemd gevoel of pijn. Ook de verwijding van de kleine oppervlakkige bloedvaten die dan zichtbaar worden weergegeven onder de huid in de vorm van spataders. Ze zijn niet alleen onaangenaam maar ook kunnen ze op lange termijn gepaard gaan met diepe aderproblemen die op hun beurt de diepe aders aanraken. Als het bloed stagneert in deze aders, bestaat er een risico van diepe veneuze trombose en van vorming van klonters in het bloed. Je kan hierover meer informatie vinden in het artikel “Wat te doen bij aderproblemen?” maar je moet weten dat als deze klonters migreren naar bijvoorbeeld de longen, ze een longembolie kunnen veroorzaken.deze consequenties staan in het verlengde van vergevorderde aderproblemen. Maar zelfs als je er niet aan lijdt, kan je goede gewoontes nemen om de bloedsomloop te verbeteren en zo de stuwing in de aders te vermijden en de spataders te voorkomen. Je kan al deze tips vinden in ons artikel “Spataders”.

varivenol-tegen-spataders-en-zware-benen - alle producten

2 resultaten
Sorteren
Varivenol
 (9)

Voedingssupplement op basis van diosmine, hesperidine, aescine en magnesium in de vorm van tabletten. Geschikt voor tintelingen in de benen, voeten of kuiten. Ook bij gezwollen voeten.

30,72
Op voorraad
product.view.content.addfavourite

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 12:00, dinsdag geleverd

Gratis levering bij bestelling 2 stuks
Bestel voor 12:00, dinsdag geleverd

Varivenol
 (1)

Voedingssupplement op basis van diosmine, hesperidine, aescine en magnesium in de vorm van tabletten. Geschikt voor tintelingen in de benen, voeten of kuiten. Ook bij gezwollen voeten.

Bestel voor 12:00, dinsdag geleverd