02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
28-08-2018 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De beste verzorging voor babyhuidjes

Geschreven door Niels huidverzorging baby kinderen verzorging

De huid van een baby is een stuk gevoeliger voor de gevaren van buitenaf dan die van een volwassene. Het is dan ook belangrijk om de huid van de kleine spruit goed te verzorgen om zo irritaties, uitdroging en infecties tegen te gaan. De babyhuid is een stuk gevoeliger voor deze kwaaltjes omdat de huid nog niet beschikt over een beschermende zuurmantel en omdat de hoornlaag die de huid tegen bacteriën beschermt nog niet volledig tot ontwikkeling is gekomen. Deze is pas rond het vierde levensjaar volledig ontwikkeld. Het is dan ook van het grootste belang om de huid van een baby goed te verzorgen.

Reinig de huid dagelijks

Om de huid van de kleine koter te reinigen is een dagelijks badje aan te raden. Let wel op dat het water niet te warm is aangezien te heet water de huid sneller doet uitdrogen. Een plonsbeurt van 10 minuten bij een temperatuur van maximum 37° volstaat om de huid schoon te houden. Als zeep kan je best opteren voor een zachte zeep zoals de LIPIKAR Wasgel van La Roche-Posay. Ook kan je enkele druppels babyolie toevoegen aan het badwater om de huid soepel te houden. Let er bij het afdrogen ook goed op dat de huidplooien goed droog zijn. Je kan er ook voor kiezen om een babypoeder te gebruiken om zo vochtige huidplooien tegen te gaan.

Hydrateer voldoende

Net als de huid van een volwassene heeft de babyhuid nood aan hydratatie. Kies hiervoor een vettige huidcrème of een bodylotion speciaal afgestemd op de noden van de babyhuid. Masseer de crème zachtjes in voor een kalmerend effect. Verder kan een babyolie nog voor extra hydratatie van de huid zorgen.

Bescherm extra goed tegen de zon

Aangezien de huid van een baby nog niet over een volgroeide hoornlaag beschikt, is deze uitermate gevoelig voor de uv-straling van de zon. Houd een baby van minder dan 6 maanden oud het best compleet uit de zon en kies een leuk zonnehoedje uit om het hoofdje te beschermen tegen de zon. Zelfs wanneer de dreumes in de schaduw zit, kan je het best zorgen voor een zonnecrème met een heel hoge SPF (Sun Protection Factor) aangezien water en zand de uv-stralen makkelijk weerkaatsen.

Geef de billetjes van je baby voldoende aandacht

 Veel baby’s hebben wel eens last van luieruitslag. De billetjes van een baby zitten namelijk constant in een vochtige en zure omgeving door contact met urine en stoelgang. Het is dan ook zeer belangrijk om de billetjes van je baby proper te houden door ze te wassen met lauw water en te hydrateren met babyzalf. Hiervoor is een verzachtende crème zoals Cicaplast B5 van La Roche-Posay een ware aanrader.

Let ook op voor de winterkou

Wanneer de temperatuur buiten onder het vriespunt duikt, kan je best extra voorzorgsmaatregelen nemen om de huid van je baby optimaal te beschermen. De koude heeft namelijk een uitdrogend effect op de huid. Je brengt dus het best een vettige huidcrème aan op de huid van de baby. Dit is de beste manier om uitdroging van de huid tegen te gaan.  

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels