02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar

Vibosun-D3 25000IE Softgel 4 stuks

Softgel 4 stuks
4,87
Op voorraad
4,87
Een geneesmiddel op basis van cholecalciferol (vitamine D), in de vorm van softgels. Het is aangewezen in geval van vitamine D-deficiëntie en voor de preventie van osteoporose.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vitamine D-deficiëntie, preventie van osteoporose.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Preventie van vitamine D-tekort:

De geadviseerde dosering is één capsule (25.000 IE) elke 2 maanden tot één capsule (25.000 IE) elke maand.

Behandeling van vitamine D-tekort: 

Als startbehandeling van symptomatische vitamine D-deficiëntie wordt een enkele dosis van 100.000 IE (4 capsules van 25.000 IE) of 2 doses van 50.000 IE (elk bestaande uit 2 capsules van 25.000 IE) over een periode van 1 week aanbevolen.

Een onderhoudsdosering van één capsule van 25.000 IE per maand kan worden overwogen.

Vibosun-D3 ingenomen als aanvulling op een bepaalde therapie voor osteoporose bij volwassenen:

De geadviseerde dosering is één capsule (25.000 IE) elke maand.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

De werkzame stof in dit geneesmiddel is cholecalciferol (vitamine D3). Elke zachte capsule bevat 0,625mg cholecalciferol, overeenkomend met 25.000 IE vitamine D3.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Teva
Aflevervorm Softgel
Type product Geneesmiddel
Type samenstellingen Aanvullend, Beendergestel
Bevat Vitamine D
Doelgroep Man, Vrouw
Leeftijdscategorie Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Generisch middel? available
Specifiek voor diabetici? not available
Zonder suiker? available

Vibosun-D3 25000IE is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

Meest gestelde vragen

over Vibosun-D3 25000IE

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Ja, de Vibosun-D3 25000IE softgels zijn halal.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

* Vaste prijs incl. BTW die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek