02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar

Vista Vegatabs Tabletten 60 stuks

1 reviews
Tabletten 60 stuks
7,77 10,95
promo
van 01/11/2022 tot 30/11/2022 (of tot einde van voorraad in promotie)
Op voorraad
7,77
-29% **
prijs apotheek: 10,95* Je bespaart: -3,18
Voedingssupplement op basis van mineralen en vitaminen in de vorm van tabletten, speciaal samengesteld voor veganisten en vegetariërs.
Beschrijving Toon meer>> <<Toon minder

De samenstelling van Vista Vegatabs is bedoeld om de tekorten op te vangen die het gevolg zijn van een voeding die weinig of geen voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong bevat. De belangrijkste essentiële vitaminen en mineralen waarvan de toevoer problematisch is bij gebrek aan dierlijke producten zijn vitamine B12, vitamine B2, ijzer, zink en selenium. De vitamine D is ook meestal te laag, zoals het geval is bij de meerderheid van de bevolking, maar de klassieke vitamine D3-supplementen zijn niet geschikt voor veganisten. Daarom bevat Vista Vegatabs een andere vorm van vitamine D: vitamine D2 (ergocalciferol) van plantaardige oorsprong.Vista Vegatabs bevat dus alle vitaminen en mineralen die vegetariërs en veganisten nodig hebben, in een formule zonder een enkel ingrediënt van dierlijke oorsprong, noch bij de actieve ingrediënten, noch bij de hulpstoffen. Vista Vegatabs is volledig aangepast voor personen die enkel plantaardig willen eten, zelfs voor de strikte veganisten. 

Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Vitaminen en mineralen supplement voor veganisten en vegetariërs.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

1 tablet 's morgens bij het ontbijt tenzij anders aangeraden door de behandelende arts. Vanaf 12 jaar.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

Vitamine B12: 100 mcg, Vitamine D2: 2.000 ie (=50 mcg), Vitamine B2: 1,2 mg, Ijzer: 14 mg (+ 50 mg vitamine C voor de goede absorptie), zink: 10 mg, Selenium: 55 mcg.
Actieve bestanddelen: mineralen: ijzersulfaat, zinkoxide, selenomethionine; Actieve bestanddelen: vitaminen: L-ascorbinezuur (vit. C), ergocalciferol (vit. D2), riboflavine (vit. B2), methylcobalamine (vit. B12); Vulstof: cellulose; Plantaardige groene omhulling bevattend: Geleermiddelen: hydroxypropylmethylcellulose, hydroxypropylcellulose; Kleurende voedingsmiddelen: Spirulina (Spirulina platensis), concentraat van saffloer (Carthamus tinctorius) en limoen (Citrus limon); Antiklontermiddel: talk; Emulgator: middellangeketentriglyceriden; Antiklontermiddelen: stearinezuur van plantaardige oorsprong, siliciumdioxide; Emulgator: vernet carboxymethylcellulose; Kleurstof: calciumcarbonaat; Glansmiddel: plantaardig magnesiumstearaat; Geleermiddel: polyvinylpyrrolidone.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Vista
Aflevervorm Tabletten
Type product Voedingssupplementen
Type samenstellingen Algemene samenstellingen
Bevat IJzer, Selenium, Vitamine B12, Vitamine B2, Vitamine D, Zink
Doelgroep Man, Veganist, Vegetariër, Vrouw
Leeftijdscategorie Vanaf 12 jaar, Voor volwassenen
Smaak Zonder smaak
Keyword Vegetarisch
Zonder suiker? available
isSupplement Toon meer>> <<Toon minder

Dit is een voedingssupplement. De aanbevolen dagelijkse dosis die de verpakking/bijsluiter vermeldt niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruikt worden. Bewaar dit voedingssupplement buiten het bereik en het zicht van kinderen.

Meest gestelde vragen

over Vista Vegatabs

Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je voldoende vitaminen binnen om de werking in je lichaam optimaal te ondersteunen. Daarom is het belangrijk om eerst en vooral gezond en gevarieerd te eten. Heb je dan nog steeds een tekort aan bepaalde vitaminen, dan kan je een gericht supplement innemen.

Een overdosis vitaminen via de voeding komt niet vaak voor. Bij inname van een vitaminesupplement moet je wel opletten. Er bestaan 2 soorten vitaminen: wateroplosbare en vetoplosbare vitaminen. Wateroplosbare vitaminen worden via de urine uit je lichaam verwijderd waardoor ook hier een overdosis niet vaak voorkomt. Een teveel aan vetoplosbare vitaminen (vitamine A, D, E en K) daarentegen stapelt zich op in je lichaamsweefsels. Neem daarom enkel een vitaminesupplement indien je een tekort hebt aan vitaminen. Je huisarts kan een bloedafname uitvoeren om zo’n tekort op te sporen.

Vitamine-D-supplementen die je dagelijks of wekelijks moet nemen, zouden beter werken dan vitamine-D-supplementen die je maar 1x per maand moet nemen. Dat effect voornamelijk merkbaar bij mensen die een groter vitamine-D-tekort hebben.

Vaak volstaat de opname van vitamine D via de voeding en de aanmaak onder invloed van zonlicht niet. Vooral in de winter hebben mensen vaak te weinig vitamine D omwille van te weinig blootstelling aan de zon. Een vitamine-D-supplement van 400 tot 800 IE (Internationale Eenheden) per dag innemen in de herfst en winter volstaat voor de meeste mensen. Ben je een 65-plusser, heb je een donkere huidskleur, heb je een maagdarmoperatie ondergaan of leidt je aan een chronische ziekte? Dan wordt je vitamine-D-spiegel best opgevolgd door je huisarts, die een correcte dosering voor je kan bepalen.

Vitamine D is een vetoplosbaar vitamine dat bij overdosis in het lichaam opgestapeld wordt. Daardoor kan een overdosis vitamine D nadelige gevolgen hebben. Neem daarom nooit op eigen initiatief een dagelijkse hoeveelheid van 3000 IE (Internationale Eenheden) of meer in. Ook 3-maandelijkse doseringen zijn niet ideaal omwille van de hoge dosering die dan in 1 keer wordt toegediend. Kies daarom voor een dagelijkse dosering van 400 (kinderen) tot 800 IE (volwassenen).

De hoeveelheid vitamine D wordt meestal uitgedrukt in IE, dat staat voor internationale eenheden. Een hoeveelheid van 100 IE komt overeen met 2,5 µg. Indien je dagelijks een vitamine-D-supplement inneemt van 400- 800 IE, neem je dagelijks 10-20 µg vitamine D in.

Osteoporose of botontkalking ontstaat wanneer er meer bot wordt afgebroken dan aangemaakt. Daardoor worden je botten fragieler en verhoogt de kans dat je iets breekt.

De volgende maatregelen worden aanbevolen, zowel preventief als tijdens een behandeling van osteoporose:
  • vermijd overgewicht.
  • vermijd drastisch diëten.
  • beweeg voldoende bv. 30 minuten wandelen per dag (fietsen en zwemmen hebben weinig tot geen voordelig effect op osteoporose).
  • eet gezond bv. met voldoende zuivelproducten (1g calcium per dag).
  • vermijd roken en alcohol.
  • in geval van tekort aan vitamine D en/of calcium kan je een supplement innemen.
Indien deze maatregelen onvoldoende zijn, zal je huisarts een behandeling met een geneesmiddel overwegen.

Open het chat venster

Heb je nog een andere vraag?

Ons team van experten staat voor je klaar.

Laatste reviews en ervaringen met Vista Vegatabs

Fijn kleine pilletjes, dus gemakkelijk weg te krijgen. Goede verpakking en snelle levering.

Anna
* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek