02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
02-12-2020 | Algemeen welzijn

Vitamine D

Geschreven door N. vitamine d tekort vitamine d

Naar schatting heeft meer dan 75% van de bevolking een tekort aan vitamine D. Maar waarom is dit zo’n probleem? En kan je er wat aan doen?

 

Wat is Vitamine D en hoe komt het in je lichaam?

Vitamine D bestaat uit een groep van vet oplosbare vitamines: Vitamine D3 en Vitamine D2 waarvan Vitamine D3  de meest efficiënte vorm is.
Vitamine D of het zonnevitamine wordt onder invloed van UV-B licht in de huid aangemaakt. Het zonlicht in België is echter ontoereikend om ons op een natuurlijke manier van de nodige vitamine te voorzien.  Zeker tijdens de herfst en de wintermaanden heeft bijna iedereen nood aan een extra inname van Vitamine D. 
Daarnaast is Vitamine D ook in zeer weinig voedingsmiddelen (eidooiers, paddenstoelen, levertraan) in een vlot resorbeerbare vorm terug te vinden. 
De huidige westerse voeding bevat onvoldoende Vitamine D en waardoor een extra inname van Vitamine D haast noodzakelijk is. 

 

Wat doet vitamine D?

Vitamine D is een onmisbaar vitamine met een brede waaier aan positieve effecten in het menselijk lichaam.

  • Behoud van een goede immuniteit bij volwassenen en kinderen 
  • Noodzakelijk voor een normale groei
  • Draagt bij tot het behoud van de vorming van normale botten en tanden
  • Behoud van een normale spierfunctie  
  • Speelt een rol in de celdeling

 

Vitamine D-tekort?

Klinische onderzoeken wijzen uit dat mensen met een tekort aan Vitamine D vaker en meer last hebben van virale luchtweginfecties. Bij bloedwaarden  < 30 ng/ml Vitamine D spreken we van een tekort. Vitamine D bloedwaarden > 40 ng/ml zijn optimaal. 

Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat per parel 75 microgram of 3000 internationale eenheden (IU) vlot opneembare Vitamine D3 in zuivere extra vierge olijfolie voor een perfecte beschikbaarheid voor het organisme. Natural Energy Vitamine D Complex Ultra bevat geen kleurstoffen of bewaarmiddelen.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels