02/793 09 34

Ma - Vr9u - 19u

Momenteel niet bereikbaar

Voltaren Patch 140mg Patch 5 stuks

Patch 5 stuks
13,46
Op voorraad
13,46
Geneesmiddel op basis van diclofenac in de vorm van een patch. Werkt pijnstillend en ontstekingsremmend.
Wanneer gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Pijn, ontsteking.

Hoe gebruiken Toon meer>> <<Toon minder

Maximum 2 x 1 pleister per dag aanbrengen op de pijnlijke plek,  maximaal 7 opeenvolgende dagen.

Bijwerkingen Toon meer>> <<Toon minder

Zoals alle geneesmiddelen kan dit middel bijwerkingen veroorzaken, maar ze komen niet altijd bij iedereen voor. Informeer uw arts onmiddellijk en stop met het gebruik van de pleister als u een van de volgende zaken opmerkt:
plotselinge jeukende uitslag (netelroos); zwelling van handen, voeten, enkels, gezicht, lippen, mond of keel; ademhalingsproblemen; dalende bloeddruk
of zwakte.

U kunt de volgende bijwerkingen ervaren:
Frequente bijwerkingen (tot 1 op de 10 personen): plaatselijke huidreacties zoals roodheid van de huid, verbranding, jeuk, roodheid van de ontstoken huid, uitslag, soms met puistjes of papillen.

Zeer zeldzame bijwerkingen (tot 1 op de 10.000 mensen): overgevoeligheidsreacties of lokale allergische reacties (contactdermatitis). Bij patiënten die uitwendig toegediende geneesmiddelen uit dezelfde groep als diclofenac gebruiken, zijn er geïsoleerde meldingen van gegeneraliseerde huiduitslag, overgevoeligheidsreacties zoals zwelling van de huid en slijmvliezen, en anafylactische reacties met acute aandoeningen van de bloedsomloopregulatie en lichtgevoelige reacties .

De opname van diclofenac in het lichaam via de huid is zeer laag in vergelijking met de concentratie van het geneesmiddel in het bloed na oraal gebruik van diclofenac. Als gevolg hiervan is de kans op negatieve effecten op het lichaam als geheel (bijv. maag-darm-, lever- of nieraandoeningen of ademhalingsmoeilijkheden) zeer klein.

Samenstelling Toon meer>> <<Toon minder

140 mg natriumdiclofenac; Steunlaag: niet-geweven polyestertextiel; Kleeflaag: basis butylmethacrylaatcopolymeer Acrylaat en vinylacetaatcopolymeer PEG-12 sorbitaan-oleaatstearaat; beschermingsblad: mono siliciumpapier.

Waarschuwingen Toon meer>> <<Toon minder

Deze medische pleister mag niet in contact komen met of worden aangebracht op de ogen of slijmvliezen. Oudere patiënten moeten Voltaren Patch met voorzichtigheid gebruiken, omdat ze meer kans hebben op bijwerkingen. Vermijd na het verwijderen van de medische pleister het behandelde gebied bloot te stellen aan direct zonlicht of solariumstraling om het risico van lichtgevoeligheid te verminderen.

Kinderen en adolescenten: Voltaren Patch mag niet worden gebruikt bij kinderen en adolescenten onder de 16 jaar omdat er geen adequate ervaring is voor deze leeftijdsgroep.

Andere geneesmiddelen en Voltaren Patch: Informeer uw arts of apotheker als u 
andere geneesmiddelen gebruikt, onlangs heeft gebruikt of kan gebruiken.

Wanneer Voltaren Patch correct wordt gebruikt, wordt slechts een kleine hoeveelheid diclofenac geabsorbeerd in het lichaam, zodat de interacties beschreven voor orale diclofenac-bevattende geneesmiddelen onwaarschijnlijk zijn.

Zwangerschap en borstvoeding; 


Zwangerschap: Als u zwanger bent of borstvoeding geeft, denkt dat u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden, vraag uw arts of apotheker om advies voordat u deze medicatie gebruikt. In het eerste en tweede trimester van de zwangerschap of als u zwanger wilt worden, moet Voltaren Patch alleen worden gebruikt na overleg met uw arts. In het laatste trimester van de zwangerschap mag Voltaren Patch niet worden gebruikt omdat een verhoogd risico op complicaties voor moeder en kind niet kan worden uitgesloten.

Borstvoeding: Kleine hoeveelheden diclofenac worden uitgescheiden in menselijke melk. Praat met uw arts voordat u Voltaren Patch gebruikt tijdens de borstvoeding.
In ieder geval, als u borstvoeding geeft, moet Voltaren Patch niet direct op het borstgebied worden aangebracht.

Voertuigen besturen en machines gebruiken: Voltaren Patch heeft geen invloed op uw vermogen om voertuigen te besturen en machines te gebruiken.

Specificaties Toon meer>> <<Toon minder
Merk Voltaren
Aflevervorm Patch
Type product Geneesmiddel
Effect Ontstekingsremmend, Ontzwellend, Pijnstillend
Bevat Natriumdiclofenac
Aangewezen bij Gewrichtspijn, Spierpijn
Keyword Gewrichtspijn, Ontsteking, Pijn, Reumatische ontsteking, Rugpijn, Spieren
Geeft warmte? not available
Generisch middel? not available

Voltaren Patch 140mg is een geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder medisch advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Bewaar dit geneesmiddel buiten het bereik van kinderen. Bewaar de bijsluiter, deze bevat belangrijke informatie voor jou. Vraag raad aan je arts of apotheker. Bij het optreden van bijwerkingen, raadpleeg je huisarts. Geneesmiddelen mogen niet teruggenomen worden.
Nota: bij homeopathische geneesmiddelen is niet altijd een bijsluiter beschikbaar.

* Vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek
** Online korting / Promotionele korting op de vaste prijs die van toepassing is in onze apotheek