02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2013 | Aandoeningen

Voorjaarsmoeheid bestrijden

Geschreven door Kristien moeheid voorjaarsdip voorjaarsmoeheid

Ken je het gevoel dat die winter blijft duren, dat de koude echt in je kleren blijft hangen en je hele dagen in je bed wil blijven kamperen? Buiten blijft het maar donker en de eerste bloesemknopjes laten op zich wachten. Hoe deze voorjaarsmoeheid bestrijden?

Dit fenomeen krijgt het etiket ‘voorjaarsmoeheid’ opgeplakt. De meeste mensen onder jullie herkennen zeker dit gevoel en dat is ook een heel normaal iets. Er is pas meer aan de hand als deze vermoeidheid of futloosheid beperkend wordt in het dagelijkse leven. Bij sommigen gaat het zelfs zover dat de eerste zonnestraaltjes geen opwekkend gevoel veroorzaken maar hun lusteloos gevoel zelfs verergert. 

Ik wil jullie om te beginnen een aantal tips meegeven hoe deze voorjaarsvermoeidheid aangepakt kan worden.

5 tips om voorjaarsmoeheid te bestrijden

Ga eerst en vooral op tijd je bed in, ik doe dat ook regelmatig en dat helpt echt. Hier moet je je zeker niet voor te schamen ten opzichte van anderen. Rust kan echt wonderen doen!

Voldoende daglicht speelt ook een belangrijke rol. Als het zonnetje dan eens schijnt, profiteer er dan van en ga naar buiten. Je huid maakt dan vitamine D aan die onrechtstreeks ook energie aan je lichaam geeft.

Beweeg ook voldoende, ga een keertje joggen in het lekkere lentezonnetje, kijkend naar de eerste lammetjes. Wat wil een mens nog meer?

Hiernaast is het ook belangrijk gezond te eten. Ik weet het, de drang naar zoet en ongezond eten is heel groot, maar hou in je achterhoofd dat koolhydraten en vetten je vermoeidheidsgevoel alleen maar zullen versterken. Eet dus licht en gezond.

Blijft je batterijtje toch uitgeput en moeten je reserves hoognodig worden aangevuld? Dan raad ik je aan iets aanvullend in te nemen. Persoonlijk raad ik heel dikwijls bij deze problemen een magnesiumsupplement aan omdat magnesium echt je energiereserves aanvult en stress en vermoeidheid tegengaat. Magnesium zal niet alleen je energie opkrikken maar zorgt ook voor een goede zuurstoftoevoer en zal de functies van je spieren optimaliseren. Ikzelf heb hier goede ervaringen mee.

Ook preparaten op basis van Rhodiola rosea hebben een zeer goede inwerking op klachten van vermoeidheid, uitputting, en prikkelbaarheid in het algemeen. Ze geven je meer energie en meer stresscontrole. Je kan je taken terug beter aan, en voelt je ’s morgens meer uitgerust. 

Hiernaast kunnen supplementen op basis van ginseng en koninginnebrij ook een boost geven bij aanhoudende vermoeidheid. Daarnaast bestaat er ook nog een eindeloze reeks van vitamine- en mineralenpreparaten.

Samen met je apotheker vind je zeker het juiste product dat jouw probleem zal aanpakken.

Laat het dus niet zover komen dat opstaan als een echte marteling aanvoelt en dat je liefde voor het middagdutje is uitgegroeid tot een ware obsessie. Je zal zien dat het juiste gebruik van de juiste supplementen zeer effectief kan zijn om je terug in het zadel te krijgen!

Veel succes!

Kristien 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels