02/793 09 34

Ma - Vr9u - 18u

Momenteel niet bereikbaar
28-12-2017 | Algemeen welzijn

Onze straffe voornemens van 2018

Ja hoor het is weer zo ver, een nieuw jaar en dat betekent dus ook weer: goede voornemens! En ja, ook binnen het Viata team zijn we ambitieus met onze goede voornemens. Want jezelf doelen opleggen brengt je natuurlijk heel wat vooruit in het leven, en net dat is wat ons zo aanspreekt in het nemen van voornemens. 

Ben jij benieuwd naar welke voornemens wij ons alvast opleggen voor het jaar 2018? Wel, dan vertel ik jullie graag wat het Viata team alvast wil bereiken in het nieuwe jaar.

Anouk, onze sportieve apotheekassistente

Laten we beginnen met Anouk, onze sportieve apotheekassistente die haar ontspanning zoekt in het geven en uitvoeren van een heftige bootcamp. Want zoals jullie waarschijnlijk wel al weten is Anouk de sportiefste binnen het Viata team. Er zal geen dag voorbij gaan waarop ze dan ook niet gesport heeft of met sport is bezig geweest. Waarom Anouk zoveel met sport bezig is? Omdat het de enigste manier is waarop ze haar eens goed en volledig kan ontspannen. Ready, set, sport!
Haar voornemen voor het jaar 2018 zijn dan natuurlijk ook sport gerelateerd. Hoe kon het ook anders. Graag zou ze in 2018, 20km kunnen lopen. Echt wel een doel om naartoe te trainen, niet niks zo 20km joggen. Hehe ik begin alvast te zweten als ik het nog maar lees. Veel succes Anouk! Net omdat Anouk zoveel bezig is met sport heeft ze in 2017 haar diploma als sportcoach gehaald. En natuurlijk wil ze in 2018 heel wat mensen helpen om een fit en gezond leven op te starten. Samen voor een gezond leven!
Als tweede voornemen noemde ze eens iets heel anders op dan al dat sporten. Want in 2018 wil Anouk heel graag een mooie reis maken. Op deze manier wil ze eens totaal anders van de ontspanning kunnen proeven. PS misschien hebben jullie wel tips voor een mooie bestemming? Laat het ons alvast weten! En oh ja hoor, er is een voornemen dat ze elk jaar opnieuw mee opneemt, en elk jaar opnieuw mee worstelt. Maar hé, ze is wel op de goede weg hoor. We hebben het hier over dat nagelbijten. Het aanleren was er zo snel, maar dat afleren vraagt toch echt wel veel tijd. Maar goed begonnen is half gewonnen. Blijven doorzetten dus!
 

Natasha, onze apotheekassistente met zeer goede kennis van beautyproducten

Ook Natasha, is een apotheekassistente bij Viata en heeft heel wat op haar lijstje gezet als ‘goede voornemens’. Zo wil ze bijvoorbeeld regelmatig naar de bootcamples gaan die Anouk wekelijks geeft op dinsdag en zaterdag. Ze wil op deze  manier wat meer aan sport doen en dus wat sportiever worden en meer conditie krijgen. Ik vind het alvast een geweldig idee! Want de bootcamplessen bij Anouk zijn echt wel geweldig en een absolute aanrader. Ze geven je veel voldoening, amusement en vooral een heerlijke ontspanning.
Daarnaast wil Natasha haar graag wat meer bijscholen in het Frans. In 2018 zal ze haar dus wat meer inzetten om de Franse taal wat beter onder de knie te krijgen. Het is dan ook een prachtige taal hé.
Als derde belangrijk voornemen gaf ze aan dat ze wat minder vlees wou gaan eten en wat meer veggie gerechtjes wil uitproberen. Natasha is niet zo een grote fan van vlees, maar wel van groentjes. En net daarom zou ze enkele keren in de week lekker veggie willen eten. Want een gezonde levensstijl start natuurlijk bij gezonde voeding. Let’s go!
 

Onze talenknobbel Anne-Lise

Ook onze talenknobbel Anne-Lise heeft leuke voornemens op haar lijstje staan. Ook zij geeft aan dat ze nog wat gezonder zou willen eten in 2018 en ook voornamelijk gevarieerder zou willen eten. Kortom, het creëren van een gezonde en gevarieerde voedingsstijl. Klinkt geweldig toch!
In december zijn we eens met het Viata team naar Nice Afterwork geweest, het was echt een geweldig leuke avond. En omdat we ons daar zo goed geamuseerd hebben heeft ze in haar voornemens opgenomen om wat vaker met haar collega’s een 'dansje te placeren' op de dansvloer. En ja hoor, dat vind ik een geweldig voornemen. Deze zet ik ook alvast in mijn lijstje.
 

Sophie, onze marketing Jedi

Sophie, onze marketing Jedi, vliegt ook alvast vol goede voornemens het nieuwe jaar in. Zo stelt ze zichzelf voorop om 5 kilo te vermageren tegen dat de zomer alweer voor de deur staat. En dit gaat ze natuurlijk doen door meer tijd vrij  te maken om te sporten. Want ja hoor, we weten allemaal dat dat de beste manier is om van je extra kilootjes af te geraken. Tenminste als je het combineert met gezonde en gevarieerde voeding. Wat uiteraard niet wil zeggen dat je frietjes volledig moet verbannen van je menu. Want geloof het of niet, je mag je tijdens 1 maaltijd per week eens goed laten gaan, en dit doe je best telkens op dezelfde dag van de week. Vrijdag frietjesdag? CHECK!
Een derde en ook onmiddellijk goed voornemen van Sophie is wat minder online shoppen. En dat klinkt misschien nog wel als het moeilijkste voornemen van het jaar. Succes!
 

De admin ninja van Viata, Anne

Onze admin ninja Anne is niet zo voor goede voornemens. Ze vindt namelijk dat ze niet slecht bezig is en als er zaken zijn die aangepakt moeten worden dan doet ze dat meteen en laat ze dat zeker en vast niet liggen tot het nieuwe jaar aanbreekt. Geweldig toch? Maar als ze dan toch drie voornemens moet opsommen dan antwoordt ze met: meer genieten, haar eigen zaak een boost geven en 10 jaar jonger worden (psst, dromen is gezond hoor ;-) ).
 

Bea, onze logistieke vlinder

Bea heeft als grootste voornemen voor het jaar 2018 haar huisje afwerken. En dit met het oog om kerst 2018 in haar huisje te vieren met de hele familie. Hoe haar weekends er zullen uitzien in 2018? Verbouwen, verbouwen, verbouwen  succes!
Maar daarnaast wil ze ook absoluut meer gaan sporten. En dit zal ze doen door de bootcamplessen bij Anouk te volgen. Maar daarnaast ook regelmatig te gaan joggen om zo in 2018 de 10km te halen.Een tweede puntje op haar lijstje is er op uitrekken. Zo wil ze deze zomer ongelooflijk graag een stevige reis maken met de tent en eens goed genieten van de mooie natuur. Ik hoor ze al denken: even weg van al die Viata pakjes .
 

Onze logistieke duizendpoot, Priscilla

Dan komen we bij onze logistieke duizendpoot, Priscilla. Ook Priscilla wil in 2018 de stap nemen om zelfstandig te gaan wonen, spannend! Het tweede voornemen dat ze zich oplegt is om enkele kilo’s kwijt te geraken. Dit zal ze doen door wat meer te gaan sporten in combinatie met gezonde voeding. Natuurlijk zit ze hiervoor onmiddellijk goed bij Viata, want naast haar zijde heeft ze meteen onze goede coach Anouk van Viata staan. Als derde en niet onbelangrijk voornemen wil ze in 2018 graag wat meer tijd voor haarzelf nemen. Dit voornamelijk om af en toe eens goed te kunnen ontspannen en haar hoofd eens volledig leeg te maken. Want geef toe, ‘tijd voor onszelf nemen’ is iets wat we allemaal veel te weinig doen hé!
 

Onze Franstalige apotheekassistentes Julie & Deborah

Dan hebben we nog onze Franstalige apotheekassistentes Julie en Deborah.
Julie zou in 2018 heel graag wat willen vermageren en dit voornamelijk door gezonder te eten aangezien sporten voor haar net wat moeilijk is. Maar zegt ze, moeilijk gaat ook en dus wil ze zich zeker inzetten om sport uit te oefenen. Daarnaast denk ze natuurlijk ook aan het uitoefenen van haar beroep en wil ze zich elk jaar opnieuw hier en daar wat bijscholen om op deze manier de beste en meest juiste informatie door te geven aan onze klanten. Op deze manier hoopt ze om de Viata klanten zo goed mogelijk verder te helpen en de beste service te geven als kan. Mooi toch!
Dan hebben we nog Deborah, ook een Franstalige apotheekassistente. Deborah zou in 2018 heel graag terug gezond willen gaan eten. Deborah heeft dit een lange tijd goed kunnen volhouden maar is de laatste maanden weer een beetje beginnen slabakken. En daarom is de start van het nieuwe jaar een ideaal moment om deze draad weer op te nemen en terug gezond te gaan eten.
Daarnaast zou ze ook graag haar Nederlands willen bijschaven om in de eerste plaats beter te kunnen communiceren met haar collega’s. Want oh wat heeft ze geweldige collega’s! Als laatste vonden we op haar lijstje: inschrijven voor de Swiss Jump Power cursus. Het is een nieuwe intense sport waarbij allerlei oefeningen uitgevoerd worden op een kleine trampoline. Een intensieve sport die je goed doet zweten, maar die tegelijk ook best aangenaam en leuk is. Zéker iets om samen met vriendinnen te doen.
 

De marketing Padawan van Viata, Valerie

En dan natuurlijk mezelf niet vergeten 
Mijn grootste voornemen dit jaar is: sparen sparen en nog eens sparen. Want oohja, in 2018 willen mijn vriend en ik ons eigen stekje kunnen bemachtigen. Ja hoor grote plannen dus. Maar we zijn er helemaal klaar voor. Daarnaast wil ik gezond blijven eten en dit zelfs nog wat beter doen. Want door de week lukt het mij enorm goed om gezond te eten. Maar verdorie het weekend bevat altijd vreselijk veel calorieën voor mij! Vrijdag is standaard frietjesdag, maar oh god wat hou ik van pizza. Dus ja hoor zaterdag kan je mij altijd terugvinden in de pizzeria! Oohja en zondag? Ja zondag is zondag… Dat is toch gewoon de dag waarop je je eens goed laat gaan in de koekenkast? Of ben ik nu echt de enige? Maar goed dat ik ook regelmatig sport, anders kon ik op mijn gemakje naar het werk rollen. Maar wat dat sporten betreft. Ik neem mezelf voor om toch nog iets regelmatiger te sporten en dat op te trekken tot 4x in de week intensief sporten en 3x in de week rustig sporten. Dit zou ik graag doen door het joggen af te wisselen met het wandelen. Want ooops momenteel grijp ik nog net iets te vaak naar het wandelen. Ik ken alvast een hyperactieve viervoeter die dat geweldig gaat vinden en daar doe ik het voor! Dus ja joggen, wandelen, joggen, wandelen, Poirot aanlijnen en we zijn weg, let’s go, woef!
 

Tijd om de mannen even aan het woord te laten

Zo, tijd om onze twee heren van Viata aan het woord te laten. Eens kijken of ze hun mannetje kunnen staan tussen al die vrouwen op Viata. Ik ben benieuwd!
We zullen dan ook meteen beginnen met de hoofdvogel Benoit, want ook hij heeft enkele voornemens op papier gezet. Al zullen we hier af en toe eens met de strenge vinger moeten wijzen om hem te herinneren aan zijn vooropgestelde goede voornemens. Om te beginnen wil Benoit graag werken aan zijn slaaphygiëne. Niet dat hij een vuile slaper is, nee Benoit is iemand die liever werkt dan slaapt. Ja, ik hoor je al denken ‘workaholic’, zo kan je hem inderdaad beschrijven. Maar hé, dat allemaal om een glimlach te toveren op de gezichtjes van onze Viata klanten natuurlijk. Zo wil hij per nacht zeker 6u30min geslapen hebben en twee maal in de week aan 8u per nacht geraken. Een hele opgave! En best moeilijk om hierop te wijzen met de strenge vinger, want naast zijn bed gaan staan als hij slaapt, nee hoor dat zie ik niet zitten.

Graag zou Benoit ook 5kilo willen vermageren in het jaar 2018, en ook hij zal deze doelstelling bekomen door wat meer te bewegen en aan sport te doen. Zéker na onze Bootcamp For Life voor Music For Life is hij helemaal gebeten door de ‘bootcamp’.
Daarnaast heeft hij ook twee voornemens in verband met Viata. In de eerste plaats zou hij graag het Viata team verder willen uitbouwen om de groei aan te kunnen en de verwachtingen van de klanten elke dag te kunnen realiseren. En hiervoor staat het hele Viata team natuurlijk achter hem zodat we dit dubbel en dik kunnen waar maken. Tenslotte zou hij ook graag jaarlijks 1 leuk evenement willen organiseren in samenwerking met en voor het Viata team. Hiervoor kijken we bijvoorbeeld terug op onze Bootcamp For Life actie voor de warmste week van Music For Life.

Onze tweede man van Viata die zich enkele doelen voorop heeft gesteld is Gianni. Ook Gianni denkt hierbij in de eerste plaats aan Viata en zijn enorme groei op korte tijd. Graag steekt hij wat extra handen uit de mouwen om de groei aan te kunnen en de verwachtingen van de klanten elke dag te kunnen realiseren. Daarnaast zou Gianni wat meer willen bewegen en dit door regelmatig een goede wandeling te maken. Want voor hem is wandelen een sport die hem het meeste tot rust brengt en een goede ontspanning geeft.
 

Onze laatste twee Viata-niet-zo-voor-goede-voornemens-teamleden

Last but nog least hebben we nog Birgit en Anniek, ja dat was wat moeilijker, heel wat moeilijker zelfs. Ze zijn niet zo voor goede voornemens want die worden meestal toch maar afgevoerd na enkele dagen. Foei foei. Maar langs de andere kant vertelden ze me dat alles goed en vlot verliep en er niet direct iets moest veranderen. Goed zo dames, houden zo!

 

Zo we zijn rond. En dan nu fingers crossed! En hopelijk kunnen we in december van 2018 terugkijken op wat we allemaal bereikt hebben. Ready, set, 2018!

Heb je extra vragen over sport en gezonde voeding? Contacteer dan gerust één van onze apotheekassistentes via de chat of per telefoon. Hierbij is Anouk van Viata de meest voor de handliggende keuze aangezien zij goed bijgeschoold is in sport en voeding. 

Ook kan je jezelf informeren via onze informatieve artikels: 

Gezonde voeding, weet wat je eet

- Voeding voor sporters

- Een proteïne dieet, welke voeding mag?

- Performance als ondersteuning van je sport- en krachttraining

- Behaal met glans je sportdoelen

- Hoe kan ik sporten volhouden?

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels