02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
11-09-2014 | Algemeen welzijn

Waarom een appel goed voor je is?

Geschreven door Natasha gezond leven afvallen

Dat fruit gezond is weten we allemaal maar door een onregelmatige levensstijl of tijdsgebrek slaan we onze dagelijkse portie fruit vaak over. Een appel is hiervoor een ideale oplossing, ze vormt namelijk een gemakkelijk en gezond tussendoortje.

Appels bieden bijzonder veel voordelen voor ons lichaam. Bovendien zijn ze goedkoop en het hele jaar door verkrijgbaarJe kan ze ook lang bewaren zonder dat ze hun voedingswaarde verliezen. 

Appels bevatten ongeveer 60 calorieën wat zeer weinig is in tegenstelling tot hun hoge percentage aan vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten.

 

Appels zijn een bron van vitamine C en antioxidanten

Appels bevatten veel vitamine C en antioxidanten. Vitamine C zorgt voor een betere opname van het mineraal ijzer uit de voeding. Dit bezorgt het lichaam energie en zorgt voor een goede weerstand. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn gevaarlijke, agressieve deeltjes die gezonde cellen veel schade kunnen aanrichten. Zo kan lichamelijke veroudering maar ook kanker ontstaan. Het eten van appels kan kanker voorkomen. Door het eten van een appel neemt ook het marpineniveau toe, wat de groei van tumoren kan onderdrukken. 

 

Appels, een hulpmiddel bij gewichtsverlies

Appels bevatten natuurlijke suikers en vezels. De vezels geven een verzadigd gevoel waardoor je minder snel honger zal krijgen. De vezels stimuleren je darmen en hebben een positief effect op je darmtransit. Ze zorgen er ook voor dat de suikers niet worden opgeslagen in je lichaam. Bovendien hebben appels een zeer hoog vochtgehalte. Dagelijks een appel eten kan dus een hulpmiddel zijn bij het afvallen. Maar eet er ook niet te veel. Eet je te veel appels dan zorgt dit voor een suikeroverschot, appeldiëten zijn dan ook niet aan te raden.

 

Appels verlagen je cholesterol en zuiveren je lichaam

Appels bevatten een grote bron aan pectine, dit is een oplosbare vezel. Pectine zal binden aan cholesterol en zo uit je lichaam verwijderd worden. Op deze manier kan je cholesterol verlaagd worden. Pectine heeft ook een zuiverende en ontgiftende werking. Het zorgt ervoor dat zware metalen zoals lood en kwik uit je lichaam worden gehaald.

 

Appels met of zonder schil?

De schil is een bron van vitaminen en antioxidanten maar wordt vaak met bestrijdingsmiddelen bespoten. Je appel wassen is niet altijd voldoende. Het is aangeraden om je appel steeds te schillen. Biologische appels worden niet bespoten, hiervan kan je de schil zonder probleem opeten.

Appels zijn eigenlijk het superfood van bij ons.

 

Waarom oppassen met groene appels?

Groene appels bevatten veel vitaminen maar ook veel zuren, deze kunnen de tanden aantasten. Na het eten van een appel kan je je tanden eventueel spoelen met water. Het poetsen van de tanden is daarentegen sterk af te raden. Dit omdat de tanden eerst moeten herstellen van de zuuraanval. 

 

Is appelsap gezond?

Appelsap bevat veel toegevoegde suikers. Het bevat vaak geen vezels en heeft veel van zijn voedingsstoffen verloren tijdens de bereidingswijze. Appelsap kan een verse appel dus niet vervangen. Als je toch graag appelsap drinkt opteer je best voor een variant met pulp, zonder toegevoegde suikers. 

Appels zijn eigenlijk het superfood van bij ons. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen en hebben vele positieve effecten op ons lichaam. Kortom, ze zijn een gezond en lijnvriendelijk tussendoortje. Heb je goede ervaringen met appels, laat het ons weten.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels