02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
16-02-2023 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De waarheid over waterbestendige zonnecrème

Een waterbestendige zonnecrème beschermt je huid tijdens het zwemmen, maar ook wanneer je aan andere vormen van sport doet, zoals bijvoorbeeld joggen. Door te zweten kan het product immers ook verdunnen en verschuiven. Lees verder en kom te weten wat een waterbestendige zonnecrème inhoudt en hoe jij het beste product kunt uitkiezen.

Hoe werkt een waterbestendige zonnecrème?

Een waterresistente of waterbestendige zonnecrèmes plakken beter aan je huid ondanks langdurig contact met water. Dat komt omdat ze bepaalde synthetische stoffen bevatten die niet wateroplosbaar zijn en het water afweren.

Waterresistente versus ‘waterproof’ zonnecrème

Een ‘waterproof’ zonnecrème bestaat in wezen niet en deze term mag dan ook niet gebruikt worden voor zonnebeschermingsproducten. Door zweet en water zal de werking elk type zonnecrème uiteindelijk verminderen en ook zonder contact met vocht verlaagt de werking van een zonnecrème na verloop van tijd. Producten die dit proces vertragen, zullen eerder labels krijgen zoals ‘waterbestendig’ of ‘waterresistent’. 

Hoe kies je de beste waterbestendige zonnecrème?

Kies een zonnebrandmiddel met een breedspectrum SPF 50. Breed spectrum zonnefilters beschermen tegen zowel UVA-stralen (licht dat huidkanker en veroudering kan veroorzaken) als UVB-stralen (licht dat uw huid kan doen verbranden). 

Kies een zonnebrandcrème die is verrijkt met huidvriendelijke ingrediënten, zoals Aloë Vera en vitamine E, zodat uw huid niet alleen wordt beschermd, maar ook wordt gevoed en gehydrateerd zodra u uit het water bent.

Zonnefilters met toegevoegde antioxidanten kunnen helpen de schade door vrije radicalen, veroorzaakt door UVA- en UVB-stralen, te neutraliseren, waardoor huidkanker wordt voorkomen en de huid stevig en jeugdig blijft. 

Wanneer gebruik je het best een waterbestendige zonnecrème?

zwemmen zonnecrème waterresistentJe zou denken dat een waterbestendige zonnecrème enkel nodig is wanneer je in contact komt met water, zoals tijdens het zwemmen. Toch kan het ook een superieure optie zijn in andere situaties. Wanneer het erg warm is en/of tijdens het sporten zal je sneller gaan zweten. Overweeg dus om ook tijdens deze activiteiten een waterbestendige zonnecrème te gebruiken.

Ook al gebruik je een waterresistente zonnecrème, toch blijft het belangrijk dat je je steeds opnieuw insmeert nadat je in het water bent geweest of veel hebt gezweet. Net zoals bij gewone zonnecrème moet je je ook nog steeds om de twee uur insmeren, want geen enkele soort van zonnebescherming kan je huid een hele dag beschermen tegen uv-strelen.

 

Waterbestendige zonnecrème kan je huid redden bij een warme dag waarop je gaat zwemmen of sporten. Hoewel het kan voorkomen dat je zonbescherming meteen wegspoelt bij contact met water, moet je je nog steeds opnieuw insmeren wanneer je uit het water komt of klaar bent met sporten. Daarnaast moet je je ook sowieso om de twee uit opnieuw insmeren zodat je huid beschermd blijft tegen de schadelijke uv-straling. 
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels