02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Welke type deodorant moet je kiezen?

efficiente deodorantDe zomer is hier, het weer is mooi, het is heet en ... we zijn aan het zweten! Nee nee, het is niet nodig om "vriendelijk" te zijn: alleen Disney-figuurtjes zweten niet. In het echte leven ontsnapt niemand er aan! Dit natuurlijke mechanisme is er om onze lichaamstemperatuur af te koelen, de kringen en een wat slechte geur moeten we er jammer genoeg bijnemen. Om dit te doen, reken je op de juiste deo!

De juiste deodorant kiezen

De juiste deo kiezen is niet gemakkelijk. Ja.. Ik heb ook al gekeken hoeveel deodoranten er zijn bij Viata: meer dan 100 resultaten! Ik heb dus maar besloten om in detail te beschrijven wat de voordelen zijn van de verschillende soorten deodorant, welke soort je moet kiezen, hoe je ze moet gebruiken, enz.

deoDe voordelen van elk type deodorant

  • De spray: eenvoudig en snel aan te brengen: het droogt snel.
  • De roll-on: hij vult de ruimte niet met een wolk en behoudt het milieu.
  • De stick: deze is minder vet dan een crème, maar voedt meer dan een roll-on.
  • De crème: het verzorgt de huid van de oksels en voorkomt zo uitdroging. Bovendien kan het ook worden gebruikt voor handen en voeten!
  • De natuurlijke deodorant: ruikt heerlijk en is 100% natuurlijk.

Welk type deodorant moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten, zoals dit bijvoorbeeld het geval is in het gamma van Vichy deodoranten. De keuze hangt voornamelijk af van jouw voorkeuren, maar ook van de oorzaak van het zweten.

Welk type deodorant moet je kiezen in geval van overmatig zweten?

Als je echt last hebt van overmatig zweten, is het beter om te kiezen voor een anti-transpirant. Dit type product moet, in tegenstelling tot de traditionele deodorant, 's avonds aangebracht worden omdat het enkele uren nodig heeft om in te werken. Bovendien moet het niet iedere dag aangebracht worden. In feite is het vaak aangeraden om het product eerst 5 opeenvolgende dagen aan te brengen en daarna 3 keer per week om zo geleidelijk af te bouwen naar 1 à 2 keer per week. Je vindt hieronder ook enkele tips om overmatig zweten te bestrijden.

Bovendien kan je overdag een klassieke deodorant aanbrengen, een zachte crème bijvoorbeeld, om de huid te hydrateren die door de anti-transpirant uitgedroogd kan worden.

Welke soort deodorant moet je kiezen tegen onaangename geurtjes?

Om onaangename geurtjes te voorkomen, kies je natuurlijk voor een geparfumeerde spray of deodorant.  Vergeet niet om regelmatig (zonder te overdrijven) je oksels te wassen en om goede kleding te kiezen: geef de voorkeur aan katoen en vermijd synthetische kleding.

Welk type deodorant moet je kiezen om kringen te vermijden?

Een spuitbus kan een kleine droge film vormen die het verschijnen van vocht vertraagt, maar er bestaat niet echt een deodorant die het vormen van kringen echt gaat vermijden tenzij dat het eventueel een anti-transpirant is, die je dan maar enkel mag gebruiken als je lijdt aan overmatig zweten. Kies dus voor deodoranten die langdurig meegaan. Voor speciale gelegenheden kan je altijd het trucje van bepaalde tv-presentatoren overnemen en kiezen voor okselpads die je in de kleren kan aanbrengen om zo vochtplekken te vermijden. Heb je thuis geen okselpads? Sommigen vervangen ze door inlegkruisjes ...

Welk type deodorant moet je kiezen voor adolescenten?

type deodorantTieners zweten vaak meer door hormonale veranderingen. Ze worden meestal aangetrokken door sprays. Probeer echter aluminium en alcohol te vermijden als het zweten niet echt overmatig is (het is nog altijd aanzienlijk en dit is normaal!), want deze stoffen kunnen een negatieve invloed hebben, zeker tijdens deze cruciale groeiperiode. Kies liever voor een roll-on, een crème of een stick, afhankelijk van de intensiteit van het zweten en verkies producten zonder schadelijke chemicaliën. Er bestaan ook biologische deodoranten! Hierover dadelijk meer.

Welk type deodorant moet je kiezen bij een gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een crème, een stick of een roller, die zeker hypoallergeen en eventueel ongeparfumeerd is. Vermijd agressieve chemicaliën indien mogelijk en natuurlijk ook parabenen als je hier allergisch voor bent.

 

Liever iets natuurlijk?

Kies je toch liever een natuurlijke deodorant? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. Schmidt's deodoranten zijn 100% natuurlijk en gemakkelijk in gebruik. Er zitten geen kunstmatigegeur- en kleurstoffen in en zijn vrij van aluminiumzouten.

Wat ze dan wel bevatten? De deodorant bevat sodium bicarbonaat (zuiveringszout) om de nare luchtjes die vrijkomen door het transpireren te neutraliseren. Er zit ook kokosolie in. Dat zorgt voor bescherming, verzachting en hydratatie. Pijlwortel extract wordt gebruikt vanwege absorberende eigenschappen en rijk aan diverse vitaminen B en mineralen. De shea butter verzacht de huid en zorgt voor een soepele applicatie. Jojoba zaadolie is een vloeibare wax rijk aan vitamine A en B voor een hydraterende, verzachtende werking. En dan zit er ook nog vitamine E in om de huid te voeden.

Schmidt's deodorants zijn dus perfect voor een gevoelige huid of als je fan bent van natuurlijke producten.

 

Enkele tips om zweetplekken en overmatig zweten te vermijden

  • Was je oksels maximum 1 à 2 keer per dag met een niet-vette zeep.
  • Scheer of epileer je oksels
  • Verwar de anti-transpirant en de deodorant niet: een anti-transpirant wordt 's avonds aangebracht omdat het 6 uur nodig heeft om in te werken.
  • Verkies katoenen kleding en katoenen lakens als je gedurende de nacht veel zweet.
  • Vermijd bepaalde voedingsmiddelen zoals cafeïne en pittige gerechten en weet dat mensen met overgewicht geneigd zijn om meer te zweten.

Gebruiksaanwijzing

Eender welke deodorant je ook gebruikt, breng deze steeds aan op een droge en zuivere huid.  Pas op voor deos die alcohol bevatten, want deze na het scheren of epileren aanbrengen kan best pijnlijk zijn.  Wacht dus een beetje alvorens deze aan te brengen, of scheer je bij voorkeur in de avond om het ongemak te voorkomen.

Kies de samenstelling van je deodorant

spray deodorantZodra je het type gekozen hebt, moet je enkel nog jouw huidtype bepalen en kiezen hoe lang de deo moet houden, zonder er rekening mee te houden dat er ook nog deodoranten bestaan om witte of gele vlekken te vermijden. Er zijn er ook nog zonder aluminiumzouten, deze worden vooral aangeraden als er een link is tussen de bestanddelen en bepaalde soorten kanker (deze zijn echter efficiënter in geval van overmatig zweten).

 

 

Zo is de rondleiding in de wereld van de deos afgelopen! We wensen je nog een frisse zomer toe!