02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Chat met ons

29-01-2018 | Sport en vitaliteit

Een geslaagde wintervakantie dankzij homeopathie

Heb jij het geluk dat je dit jaar op skivakantie kan gaan? Of vertrek je om in de bergen te gaan herbronnen; niet om te gaan skiën maar om wandeltochten te maken? Ontdek de meest efficiënte homeopathische behandelingen tegen kleine en grote pijntjes van in de bergen. Je kan ook in alle rust genieten van wat sneeuwpret!


Je kent zeker het homeopathisch geneesmiddel Arnica Montana, maar, als het op sport aankomt, dan beperkt homeopathie zich niet enkel tot deze.

 

Arnica Montana

Arnica Montana is de uitgelezen homeopathische behandeling voor sportievelingen. Het is aangewezen in geval van verschillende sportblessures, dit dankzij zijn grote affiniteit voor de haarvaten en de spiervezels. Hij kan ook van pas komen in geval van een directe schok, een verstuiking, een verrekking of zelfs gewoon bij spiervermoeidheid.  Dit homeopathisch geneesmiddel is beschikbaar in de vorm van granulen, globulen, een gel en een crème. Het bevordert de drainage, het herstel en de recuperatie van het weefsel.

Je kent zeker het homeopathisch geneesmiddel Arnica Montana, maar, als het op sport aankomt, dan beperkt homeopathie zich niet enkel tot deze.

 

Spierpijn en spiervermoeidheid

In de onderstaande tabel vind je homeopathische geneesmiddelen die nuttig kunnen zijn in geval van spierpijn of spiervermoeidheid. Om dit te vermijden, moet je in ieder geval ook je grenzen respecteren, je voor de inspanning goed opwarmen en achteraf ook goed stretchen. En vergeet ook zeker niet om tijdens de inspanning voldoende te drinken.

Indicatie

Homeopathische behandeling

Ter preventie of als behandeling om spierpijn te vermijden na de lichamelijke inspanning

Arnica Montana 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

Intense pijn die lijkt op een spierkramp, die minder pijnlijk is bij rust of fixatie

Bryonia alba 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

De overbelasting van de spier die gepaard gaat met een neiging tot krampen en spasmen

Cuprum metallicum 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

De pijn vervaagt door te bewegen

Rhus toxicodendron 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

Recuperatiegeneesmiddel van de sportieveling

China rubra 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

 

Vallen en trauma's

In geval van een val of een kneuzing is het aangeraden om onmiddellijk een dosis Arnica Montana in te nemen of om een gel op basis van Arnica aan te brengen (nooit aanbrengen op een open wonde). In geval van een verstuiking of een verrekking kan je bijvoorbeeld 3 tot 5 granulen Ruta graveolens 7CH innemen en dit 3 keer per dag.

 

Spierscheuren

Er zijn verschillende homeopathische middelen die je kunnen helpen in geval van een spierscheur, ook wel een verrekking genoemd. Deze hevige pijn, die te vergelijken is met een dolksteek, is vaak gelinkt aan een scheur van een groot aantal spiervezels. Deze komt het meest voor in de dij of in andere spieren van het been.

Door koude aan te brengen wordt in dit geval de pijn verlicht en de kans op een oedeem verminderd (zwelling). Het is altijd beter om een echografie laten uit te voeren zodat de ernst van de situatie ingeschat kan worden.

Homeopathische middelen die je kunnen helpen in geval van een spierscheur:

Indicatie

Behandeling

Altijd

Arnica Montana 9CH:

5 granulen om het uur

Aanvullend wanneer de pijn vermindert door het aanbrengen van koude

Ledum Palustre 7CH:

5 granulen, 3 maal per dag

Aanvullend in geval van sterke zwelling

Apis Mellifica 9CH:

5 granulen, 3 maal per dag

 

Er zijn verschillende homeopathische middelen die je kunnen helpen in geval van een spierscheur, ook wel een verrekking genoemd.

 

Blaren

Van het moment dat er blaarvorming optreedt, neem dan 3 à 5 granulen Cantharis 5CH en dit om de 2 uur. Breng ook een aangepast verband aan om de pijn te verzachten.

NB: in geval van hoogteziekte of slapeloosheid door de hoogte, kunnen 3 à 5 granulen Coca 9CH je helpen om symptomen zoals duizeligheid, vermoeidheid, hoofdpijn en ademhalingsmoeilijkheden te verminderen.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels