02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
01-01-2017 | Algemeen welzijn

Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Priscilla

Één van de beste voornemens is altijd een nieuwe start, want een nieuw jaar betekent vaak ook een nieuwe start. In 2016 nam ik dat voor een keer eens heel serieus, en dan bedoel ik ook letterlijk ‘heel’ serieus. Ik nam namelijk de beslissing om samen met een vriendin voor een jaar naar Australië te gaan, hoe crazy is dat?

Zó pak je voornemens aan, het voorbeeld van Priscilla

Priscilla van Viata maakte een reis waar iedereen van droomt! Hello Australia, hello new life.

Één van de beste voornemens is altijd een nieuwe start, want een nieuw jaar betekent vaak ook een nieuwe start. In 2016 nam ik dat voor een keer eens heel serieus, en dan bedoel ik ook letterlijk ‘heel’ serieus. Ik nam namelijk de beslissing om samen met een vriendin voor een jaar naar Australië te gaan, hoe crazy is dat? Beide zochten we een escape van het routineleven in België, een uitdaging maar vooral eens iets nieuws!

Het voornemen van een goede nieuwe start begon allemaal nadat mijn relatie met mijn vriend op haar einde liep. En net op hetzelfde moment liep de relatie van mijn beste vriendin ook op haar einde. Beide waren we meer dan 7 jaar samen met onze vriendjes, wat niet niets is natuurlijk. We trokken ons aan elkaar op, en waren het over één ding volledig eens met elkaar. Namelijk, ons leven eens een volledig andere draai te geven, iets nieuw, iets totaal anders.
Mijn vriendin is voordien al voor een lange periode in Australië geweest, voor haar was het dus een ideale escape om terug naar Australië te gaan. En jawel, ik ga mee! We besloten samen om onze rugzak te pakken, een kleine som geld mee te nemen en gewoon te vertrekken. Weg van alles, weg van het routineleven, en dat voor een heel jaar lang.

Eens we in Australië aankwamen wees alles zichzelf uit. We werden hartelijk ontvangen door het lokale volk, ook al waren we op dat moment nog complete vreemden voor hen. Nieuwe vriendschappen werden heel erg snel gelegd, wat een hartelijke bevolking die Australiërs! Om een jaar door te komen zocht ik mezelf een kleine job: ik begon bij een lokale aardbeienboerderij.
Op deze manier had ik een inkomen om een jaar lang goed de toerist uit te hangen in Australië!

Ik reisde er rond samen met mijn vriendin, zalig om de wereld te zien. Voorheen ben ik nooit veel op vakantie geweest en kende ik weinig van de wereld. Australië heeft echt mijn ogen geopend. En me zeker doen inzien hoe belangrijk het is om de wereld te ontdekken. Ik wist nog niet half wat het leven was, tot ik me settelde in Australië. Het is een prachtig landschap met een eigenaardige natuur. Prachtig om te zien, zeker als je enkel de Belgische Ardennen gewoon bent.
Ik kan er zoveel over vertellen maar ga mij beperken tot het mooiste stukje van het land, een stukje land dat mij omver heeft geblazen, namelijk ‘het Groot Barrièrerif’. Het Groot Barrièrerif is het grootste koraalrif ter wereld. Hier heb ik voor het eerst in mijn leven gedoken, wat een prachtige ervaring. Onder water is het adembenemend mooi, en zoveel prachtige en kleurrijke vissen. Ook heb ik er gezwommen met schilpadden, wat een unieke ervaring is om na te vertellen. Best schattige beesten zo die schildpadden onder water. Als je ooit in Australië bent, dan is het Groot Barrièrerif een absolute must om te gaan bezichtigen!

Mijn leven een volledig andere draai geven? Een compleet nieuwe uitdaging starten? Dat is best goed gelukt na zo een jaartje Australië :)! Het opnieuw acclimatiseren in België ging heel wat minder vlot en aangenaam…
Daarbij zijn mijn voornemens van 2016 zéker geslaagd, ik heb een nieuwe start genomen en het onbekende tegemoet gegaan. Maar vooral van het leven leren genieten! Ik heb de kleine dingen weten appreciëren, zeker wanneer je een jaar op reis bent met maar één rugzak.
Aangezien ik nu terug ben van een jaar Australië, betekent 2017 voor mij ook weer een nieuwe start Hier in België moet ik alles heropstarten van nul af aan. Maar een goede job? Die heb ik gelukkig al. Nu nog een knus en gezellig stulpje zodat ik op mezelf kan wonen en kan sparen voor een auto. Een ander goed voornemen voor 2017 zijn mijn kilootjes van het goede leven er weer af krijgen. Op de aardbeiboerderij maakte ik ook ijs, en zelf gemaakte ijs moest natuurlijk ook geproefd worden ;-)! Maar hé goed begonnen is half gewonnen!

Groetjes,
Priscilla, je logistieke duizendpoot

Ps, Ben je benieuwd naar hoe Anouk van Viata een volkomen gezonde levensstijl heeft behaald? 
Lees dan zeker de blog van Anouk!

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels