02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u
(woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
Toon alle thema's »

Zonnebescherming voor de natte huid en met anti-zandfilter

Zonnebescherming voor de natte huidDe zonvakantie,  de strandvakantie, het zand, pootje baden, zonnecrème, … Zonnecrème ? Pff, aanbrengen, zwemmen, afdrogen, opnieuw aanbrengen, zwemmen, afdrogen, opnieuw aanbrengen, enz. En dan nog dat zand wat op de huid blijft kleven… Wat een feest!

Maar zoals je zeker wel weet is de huid gevoelig voor zonnebrand (en andere negatieve effecten die UVA en UVB stralen hebben) en zeker als deze vochtig is of als de zonnestralen weerkaatst worden door het water.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende merken die een waterresistente bescherming aanbieden en die je op de droge of natte huid kan aanbrengen. Het is dan ook niet meer nodig om je na het baden iedere keer af te drogen: je kan de crème onmiddellijk na het baden opnieuw aanbrengen en deze heeft nog steeds dezelfde betrouwbare bescherming, in elke situatie. Als je de zonnecrème aanbrengt voor het baden, zal deze je meer beschermen tegen de zonnestralen als je in het water zit of als je huid vochtig is.

Zonnebescherming met anti-zandfilterDeze nieuwe technologie, « wet technology » genaamd, maakt het ook mogelijk om beschermd te blijven tijdens het sporten en wanneer je dus veel zweet. Dit type product vormt een film op de huid zodat de zweetdruppels zich niet gaan vermengen met de crème. De bescherming blijft dus onzichtbaar maar is wel nog doeltreffend. Je kan tegelijkertijd ook vaarwel zeggen tegen die lelijke witte strepen en de crèmes die druppelen over de huid. Praktisch en onmisbaar voor de amateur watersporters onder ons die paddelen, kitesurfen, wake boarden, enz.

Bovendien is dit soort bescherming zeer geschikt voor kinderen : want ja, het is niet altijd even handig om achter je kinderen aan te hollen als ze net uit het water komen of om hun opnieuw in te smeren als ze zich bij het kleinste straaltje water weer natmaken. Deze nieuwe formule biedt een hoge waterresistente bescherming en laat het ook toe om zich snel opnieuw in te smeren na het baden zonder dat men zich moet afdrogen.

N.B. : het is nog steeds aangeraden om je altijd opnieuw in te smeren na het baden en om niet té lang in de zon te blijven. Denk er in ieder geval aan om je steeds goed te beschermen (vergeet ook zeker geen hoedje of zonnebril) en zorg er ook voor dat je goed gehydrateerd blijft.

Tegenwoordig bestaat er ook “anti-zand” zonnebescherming en een “dry touch” versie. De eerste filter zorgt ervoor dat het zand niet op de huid blijft kleven en gaat dus ook het onaangename gevoel en het schuren tegen. Deze zorgt er ook voor dat als er toch zand op de huid kleeft, de zonnebescherming niet in het zand blijft kleven als we het zand van de huid gaan wrijven. De tweede filter zorgt ervoor dat de huid niet vochtig aanvoelt of kleeft zoals bij veel zonnebescherming wel het geval is. Je bent dus beschermt zonder het vervelende, klevende gevoel.

Als laatste wensen we je dan nog veel zwemplezier, en vergeet je niet te beschermen!