02/793 09 34

Ma - Vr9u - 17u30u (woensdag tot 17u)

Momenteel niet bereikbaar
04-05-2021 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

De nieuwe generatie zonnecrèmes: ultra hoge bescherming die veilig zijn voor je huid én de planeet

Geschreven door A.

Respect voor onze planeet is belangrijker dan ooit. 95% van alle plastic wordt momenteel weggegooid na een eerste gebruik. Aan dit tempo zal er tegen 2050 meer plastic dan vis zijn in de oceaan.

 

La Roche-Posay is vastbesloten om het voortouw te nemen in de milieu- en sociale veranderingen die de wereld en onze huid echt nodig hebben. Het merk heeft een stappenplan op lange termijn opgesteld om zijn impact op de planeet drastisch te verminderen. Eén van de pijlers van dit stappenplan is duurzame verpakkingen om het gebruik van nieuw plastic met 7% te verminderen tegen 2025 en met 100% tegen 2030. 


In het kader van dit engagement introduceert La Roche-Posay de nieuwe Anthelios milieubewuste hydraterende lotions. Deze duurzame kartonnen tubes zorgen voor liefst -45% plastic waardoor ze de laagste ecologische voetafdruk hebben in vergelijking met gelijkaardige zonnetubes.


Naast een innoverende tube met minder plastic hebben de Anthelios milieubewuste hydraterende lotions SPF50+/30 ook als eerste ultrahoge UVA-bescherming. Een formule die geëvalueerd is op hoe milieuvriendelijk ze is voor het onderwaterleven.


Dankzij de gepatenteerde “Netlock Technology” van La Roche-Posay, bieden de Anthelios hydraterende lotions SPF50+/30 niet alleen een superieure UVB maar ook een superieure UVA-formulering die bewezen water-, zweet- en zandbestendig is en een aangename onzichtbare textuur heeft. Ter opfrissing: UVA staat voor de stralen die een impact hebben op de huidveroudering (Geheugensteuntje: de “A” in “UVA” kan je koppelen aan “Anti-Aging”).


Naast de bewezen doeltreffendheid van de zonnebescherming test La Roche-Posay de impact van elke formule voor gezicht en lichaam op het onderwaterleven. Testen op een representatieve set waterorganismen hebben aangetoond dat de filters die zorgen voor bescherming tegen UV-stralen geen nadelige gevolgen  hebben voor het onderwaterleven. Elke formule volgt een strikt handvest om de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Bovendien is 80% van de formules biologisch afbreekbaar (filters niet meegerekend).


Naast de drie verplichte zoetwatertesten voor zonnefilters, gaat La Roche-Posay veel verder, door 4 bijkomende testen in zout water uit te voeren. In samenwerking met internationale deskundigen zoals het ‘Centre Scientifique de Monaco’, heeft La Roche-Posay nieuwe testnormen ontwikkeld, die aantonen dat haar formules, en niet alleen de ingrediënten, geen invloed hebben op de bacteriën, microalgen, zee-egelvaren, en gekweekte koralen. Een recente publicatie in het tijdschrift Coral Reefs concludeerde dat de organische UV-filters van La Roche-Posay geen verbleking van het koraal veroorzaken, noch de fotosynthese efficiëntie van de symbiotische microalgen aantasten, zelfs in veel hogere concentraties dan die in zeewater worden aangetroffen. 

 

La Roche-Posay Anthelios met Netlock technology.

Netlock Technology is gepatenteerd omdat deze een unieke bescherming biedt. De Netlock Technology, een resultaat van geavanceerd onderzoek van L’oreal research & innovation, vormt de basis van bijna alle Anthelios producten sinds 2018, inclusief de nieuwe milieubewuste hydraterende lotions. Met de Netlock Technology kan Anthelios het schijnbaar onmogelijke bereiken: zelfs de gevoelige huid beschermen met een hoge UV-factor, een betere resistentie en een aangenamen niet-vette textuur. Als baanbrekenden technologie onderscheidt de Netlock technology zich in de zonnebescherming, en sluit geen compromissen tussen uitstekende doelterefendheid of sensorialiteit. Het biedt een zeer hoge bescherming en blijft water-, zweet- en zandbestendig, en voorkomt dat het in de ogen terecht komt en gaat prikken. Dit alles in een ultra onzichtbare textuur die de huid laat ademen.


Het geheim van de combinatie van een ultrahoge bescherming, goede resistentie en een aangename, onzichtbare textuur zin in een gepatenteerde zonnebeschermingstechnologie waarbij olie- en UV-filters omgeven worden door microkristalen die voorkomen dat de formule vettig wordt en die een sterke film vormen voor een homogene, ultraresistente bescherming die blijft zitten.


In 2021 krijgt de Netlock Technology van Anthelios wetenschappelijk bijval in ‘Journal of Cosmetic Science’. Het eerste wetenschappelijk artikel over Netlock Technology concludeert dat de technologie een bewezen hogere UV-bescherming en -absorptie biedt, in vergelijking met andere zonnebrandformules. De formulering op basis van Netlock Technology heeft een SPF die 2 keer zo hoog is, als andere formules met klassieke emulgatoren.

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels