02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
11-03-2022 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnecrèmes voor het gelaat: nodig of overbodig?

Een flinke portie zonnestralen op je bol kan prettig aanvoelen, maar je beschermt je huid best tegen veroudering en huidkanker door zonnecrème te smeren. Er bestaan gespecialiseerde crèmes voor je gezicht, maar heeft dat ook voordelen of werkt een gewone zonnecrème minstens even goed? Lees hier waar de verschillen zitten en wat een zonnecrème voor het gelaat jou kan bieden.

Waarom gebruik je zonnecrème?


Uv-stralen tasten je huid enorm aan: ze veroorzaken rimpels, vlekken en op lange termijn een verhoogde kans op huidkanker. Je doet er dus goed aan om je huid zo goed mogelijk te weren tegen zonlicht, ook al is het bewolkt. Meestal is een dagcrème met SPF voldoende, maar op zonnige dagen is een zonnecrème met voldoende hoge SPF wel aan de orde.


De voordelen van een zonnecrème voor je gezicht


Je kan gerust een gewone zonnecrème voor heel het lichaam op je gezicht smeren. Een crème voor het gezicht heeft echter een aantal voordelen die je misschien wel zouden kunnen overhalen om het eens uit te proberen. In de eerste plaats zijn ze ontworpen om snel in de huid te trekken en hebben ze dus een veel lichtere textuur. Vette, zware crèmes kunnen onzuiverheden en puistjes uitlokken of verergeren. Als je al een vette huid hebt en vaak last hebt van deze klachten, kan een zonnecrème voor het gezicht een oplossing bieden. 

zonnecrème gezicht make-upVerder zijn ze ook heel goed te combineren met make-up; je kan ze zonder problemen onder foundation dragen. Ze laten geen witte kleur achter of zijn in sommige gevallen al getint, waardoor ze je fond de teint niet verstoren of verkleuren. Tegelijkertijd bieden ze wel een heel goede bescherming tegen de zon.
Daarnaast is er meer variatie en zijn crèmes voor het gelaat gericht op een specifiek huidtype. Als je een vette, gemengde of droge huid hebt die slecht reageert op vette zonnecrèmes, kan je misschien eens op zoek gaan naar een crème die bij jouw huidtype past.

Ten slotte is er enorm veel variatie in de vorm van crèmes die bestemd zijn voor je gezicht. Je hebt niet enkel lotions, maar ook gels, sprays en poeders. Je kan dan kiezen wat het meest aangenaam aanvoelt en wat makkelijk combineerbaar is met make-up, als je dat draagt.


Zonnecrème gebruiken


Om optimaal beschermd te zijn tegen de zon, volg je best deze richtlijnen. Smeer je minstens een half uur voor je naar buiten gaat in met een zonnecrème met een chemische filter. Zo kan de crème in je huid trekken. Vergeet hierbij je haarlijn, neusvleugels, oren een hals niet. Daarna moet je om te twee uur een nieuwe laag aanbrengen. Naast zonnecrème zijn er ook tal van manieren om jezelf tegen schadelijke uv-stralen te beschermen. Je kan bijvoorbeeld een hoed of pet dragen om de zon te blokkeren. Je kan ook de schaduw opzoeken, maar ook hier kan het zonlicht door weerkaatsing je huid aantasten.

Je kan je gezicht dus perfect beschermen met een gewone zonnecrème, maar als je een gevoelige huid hebt is een gespecialiseerde crème mogelijk de betere optie. Zo voorkom je acne-uitbraken en kan je zonder problemen make-up aanbrengen. Bovendien voelt een zonnecrème die voor het gelaat bestemd is prettiger dan een vette, zware crème die je op heel je lichaam kunt aanbrengen.
 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels