02/793 09 34

Ma - Vr9u30 - 18u

Momenteel niet bereikbaar
29-06-2020 | Verzorging - lichaam, gelaat, huid

Zonnestralen, je vriend of vijand?

Geschreven door Natasha zonnebescherming zonnebrand

De eerste zonnestralen pikken we maar al te graag mee. Denk je eraan om weer buiten te gaan sporten? Vergeet dan niet je huid te beschermen. Want dat bruine kleurtje verdwijnt, de beschadiging van je huid jammer genoeg niet…

 

De zon heeft heel wat voordelen voor je lichaam. Ze is namelijk een belangrijke bron van vitamine D. Deze vitamine is essentieel voor je gezondheid en geeft je energie. Onder invloed van UVB-stralen wordt deze vitamine namelijk aangemaakt in onze huid. Een kwartiertje per dag je onbeschermd blootstellen aan de zon is normaal voldoende om in je behoefte te voorzien.

Uren onbeschermd in de zon zitten is heel wat minder gezond, want de zon kan ook heel wat schade berokkenen.Als je op zonvakantie gaat deze zomer neem je dus best voldoende zonnecrème mee. Ook tijdens het sporten is bescherming tegen de zon erg belangrijk. Zweten zorgt namelijk voor een toegenomen lichtgevoeligheid van de huid. Je zal dan ook sneller gaan verbranden dan normaal.

 

Bioderma Photoderm Max Aquafluide SPF 50+

Vaak laat een zonnecrème na het aanbrengen een plakkerig wit laagje achter. En dat smeer je natuurlijk liever niet op je gezicht, zeker niet als je gaat sporten. De kleurloze Aquafluide heeft een SPF 50+ en een UVA 24. Ook is er een getinte variant beschikbaar met een SPF 50+ en UVA 26.

De Bioderma Photoderm Max Aquafluide heeft alle voordelen van een goede zonnecrème. Ze heeft namelijk een ultralichte, niet vette textuur die zeer snel intrekt en geen witte strepen achterlaat. Dat maakt deze zonnecrème dan ook uitermate geschikt voor sporters. Ook het gebruik op behaarde zones is dankzij de lichte textuur mogelijk.

Geschikt voor alle huidtypes, zelfs een gemengde tot vette huid. Parfum en parabeenvrij.

 

Hoe gebruiken?

Smeer voor blootstelling aan de zon je gelaat en nek rijkelijk in. Breng de crème ook regelmatig opnieuw aan vooral na het zweten. Want na het zweten wordt de werking van je zonnecrème heel wat minder effectief.

De niet vette textuur maakt hem geschikt voor dagelijks gebruik.

 

Blog - Je gezondheid en welzijn eerst

Welkom op de Viata blog. Hier vind je alles aangaande je gezondheid en welzijn. Voor ons komt dat op de eerste plaats.

Recente artikels